Speltips

Match/event
Rögle BK - HV71
Datum
01/12 - 2020
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Rögle ML + över 2,5 mål i matchen
Odds
1.84
Rygga Spelet
Speltips SHL

Rögle – HV71 1/12 » Tips & analys

Ishockey SHL Speltips
Joakim
Publicerad: 1 december, 2020

Under lördagen hittade 1/2 spel in och vi slutade på cirka +/-0. Jag hade givetvis önskat mer, men med tanke på min nuvarande form så var det ändå ”skönt” att åtminstone ett spel hittade hem. Under tisdagskvällen vankas det många SHL-matcher där bland annat ett spelsuget Rögle möter ett bortasvagt HV71.

Spelsuget hemmalag

Rögle har fått en strålande start på säsongen då man spelat in hela 32 poäng på 14 matcher och ligger trea i tabellen endast två poäng bakom tvåan Örebro och sex poäng efter ettan, Frölunda. Det ska dock tilläggas att Ängelholmslaget spelat fyra matcher mindre än Örebro och sex (!) fajter färre än Frölunda. Rögle har således bäst poängsnitt i hela SHL.

Ängelholmslaget har inte spelat match på över två veckor. På grund av att spelare i laget drabbats av covid-19 och laget har således suttit i karantän tills nu. Senast man spelade match föll man med 5-6 efter förlängning borta mot Örebro, men innan dess radade man upp fem ordinarie vinster.

Rögle är dessutom brutalt bra på hemmais. De må ligger på en tiondeplats i hemmatabellen, men Skånelaget har endast spelat fem hemmamatcher under säsongen. Detta medan många andra lag spelat 9-11. Faktum är att Rögle vunnit samtliga (!) sina fajter på hemmais under säsongen, dessutom efter ordinarie speltid. Brynäs, Frölunda, Örebro, Djurgården och Linköping har alla besegrats i Ängelholm.

Formsvagt HV71

HV71 har verkligen inte fått den starten man önskade på årets SHL-säsong. Faktum är att Jönköpingslaget återfinns på en elfteplats då man endast spelat in 19 poäng på 17 matcher. Man är endast tre poäng före tolvan Linköping, fyra poäng före trettondeplacerade Brynäs och fem poäng före jumbon, Malmö. Lägg därtill att HV71 spelat en match mer än Brynäs och två matcher fler än Linköping.

Senast föll HV71 hemma mot Skellefteå med uddamålet 2-3. Det var lagets fjärde förlust på de fem senaste matcherna och laget är därmed ett av seriens absolut formsvagaste lag för tillfället.

Jönköpingslaget har varit bedrövliga på bortaplan under säsongen då man endast vunnit en av sina åtta (!) matcher på resande fot. Det ska även tilläggas att samtliga matcher slutat efter ordinarie speltid där fyra av de åtta förlustmatcherna slutat med en tvåmålsförlust eller mer.

Dagens speltips

Jag väljer att tro på Rögle ML + Ö2,5 ML (Bet Builder) till 1,84 (3u) gånger pengarna.

Jag är väl medveten om att Rögle inte spelat match på över två veckor och kan således sakna matchtempo och vara ringrostiga. Här väljer jag dock att vända det till något positivt då Ängelholmslaget lär vara rejält spelsugna och har förstaplatsen i tabellen inom räckhåll då Frölunda gått lite tyngre på slutet. Det kan ta någon period innan hemmalaget är igång, men sett över hela matchen ska Rögle ses med väldigt goda chanser att vinna.

Rögle har vunnit samtliga (!) hemmamatcher under säsongen medan HV71 endast vunnit en av sina åtta bortamatcher. Lägg därtill att såväl Rögles som HV71:s matcher slutat efter ordinarie speltid.

Samma Rögle har löst Ö2,5 mål i sex raka hemmamatcher och 13 av de 15 senaste medan HV71 har släppt in 3+ mål i sju av de åtta senaste bortamatcherna. Den statistiken talar sitt tydliga språk.

Vore det inte för att Rögle inte spelat match på över två veckor hade jag gått all in på Rögle FT, som finns till 2,15. Med tanke på att Ängelholmslaget kan vara lite ringrostiga i början väljer jag att ”säkra” med Rögle ML + Ö2,5 ML till fina 1,84. Ju längre matchen går, desto bättre kommer hemmalaget bli.

Lycka till!

William Hill
500 kr Free Bet
  • Betting & Casino
  • Två Bonusar
  • Stort Spelutbud
18+ Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr - Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet Bonus - Regler och Villkor gäller Stödlinjen - Spelpaus - Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria - Spela Ansvarsfullt - Gilltig i 60 dagar. , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - William Hill
Lanserat:
april, 2005
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.9/5
Introduktion
William hill är ett av de äldsta spelbolagen som finns, grundat redan 1934 i London. Mycket har hänt sedan dess och William Hill är numera en av de ledande operatörerna på spelmarknaden världen över. William Hill fick svensk spellicens 2019 och har verkat i Sverige sedan dess.
Välkomstbonus - Betting
500 kr Free Bet
Omsättningskrav: 1x