Speltips

Match/event
Speedway GP: Tjeckien Round 1
Datum
16/07 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Flertal
Odds
2.10 - 7.00
Rygga Spelet
Speedway

Speedway GP Czech Republic: Dag 1

Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 16 juli, 2021

GP säsongen är äntligen har igen efter en massiv försening. De gjorde valet, tidigt under året, att de skulle vänta till mitten på sommaren för att kunna få publik till de flesta arenor, vilket nu ska ha lyckats till alla tävlingar! Fördelen med detta är då att förarna har fått köra in sig ordentligt i de olika ligorna som de kör i där den polska ligan bland annat nästan är klart för slutspel.

Totala förarpoäng

Det finns oftast en hel del spel uppe på tävlingen som dyker upp bara några timmar innan, även denna gång har de lyckats med detta. Bet365’s utbud är utan tvekan det bästa och det är därifrån nästan alla spel är! Två intressanta spel på ”sämre” förare har jag plockat gällande totala förarpoäng då jag tror att de kan överraska.

Oliver Berntzon ÖVER 3 Poäng känns som ett orimligt fint spel. Han har kört bra i Sverige och kom nyligen trea i den svenska SM. Under tävlingen höll han ikapp med Lindgren som är Sveriges starkaste men tappade dessvärre en plats för mycket i finalen. Han är helt ny på GP banan och det faktum att det är en dubbeltävling på en arena som ingen riktigt gillar, kan vara till stor fördel.

Att säga att ingen har denna som favoritbana är lite felaktigt, det är nog en förare som älskar den mer än andra. Detta är polacken Krzysztof Kazprzak som vann hela tävlingen senast han körde i GP, vilket var 2019. Han överraskade även då efter att ha plockat nio poäng totalt under sina fem orginalheat. Hans lina har lagts på 5 poäng, vilket är förståeligt då han inte har skinit i sina lagmatcher. Förhoppningsvis kan han visa varför han är med i GP igen på hans, utan tvekan, favoritbana. Krzystof Kasprzak ÖVER 5 poäng till oddset 2.40 spelas här!

Heatvinnare

Många ovissa spel ikväll men gällande heatsegrar har spelbolagen missat en viktig detalj. Ytterbanan är VÄLDIGT dominant i början av tävlingen för att sedan se det andra startspåret (blå) ta över många heatsegrar. Att blå bana ska vara bra har de räknat med tävlingen igenom, men några fina tidiga heatvinster har jag hittat på den gula banan med högre odds än de förtjäntar!

Heat 3 – Maciej Janowski. Han startar här på ytterbanan med relativt svaga förare. Det tuffaste motståndet kommer direkt innanför honom med Emil Sayfutdinov. Risken finns för att ryssen får en bättre start och kan stänga ute Janowski, men jag är tveksam. Med tanke på att det är heat 3 redan har jag svårt för att Kasprzak eller Thomsen på de två första banorna lyckas hitta nog med material på insidan för att komma ifrån!

Heat 7 – Martin Vaculik. I detta heat är fighten desto hårdare än den är för Maciej i heat 3. Vaculik ställs emot Lindgren på tredje startspår och Madsen på andra startspår. I heat 7 kan det börja gå bättre för det andra startspåret, men troligtvis inte förns de haft en andra sladdpaus. Detta ger oss ett fint odds på Vaculik som haft ett fint år hittills för sitt Gorzow.

Heat 9 – Anders Thomsen. Något av en skräll ifall Thomsen kliver in och tar en heatseger i sin första tävling, men ifall han någonsin ska göra det, är det troligtvis här. Han ställs mot Kvech som är wild-cardet, Lambert som aldrig varit särskilt bra och Laguta som är hans tuffaste motstånd. Laguta har haft ett helt okej år i sitt Wroclaw som leder ligan men i GP’n har han en tendens att antingen inte synas alls, eller vinna allt. Dessvärre för ryssen brukar det vara det första, speciellt på banor som är, till viss del, okända för honom.

Heat 20 – Tai Woffinden. Här kommer britten in som storfavorit när han ställs på blå bana. Hans mostånd i Thomsen, Zagar och Berntzon ska inte vara någon match och ett 2.10 odds som han får känns givmilt då han sällan förlorar liknande heat.

Vinnare

Ett litet vinnarspel är alltid kul att sitta inne på också. Föraren som jag tänkte på direkt hade desto högre odds än jag förväntade mig och då hugger jag det enkelt. Att Zmarszlik är storfavorit i hela årets GP är inget konstigt, men att han är så stor favorit ikväll är konstigt. Han har bara haft supersvaga tävlingar i Tjeckien och i klubblagen är han tätt följd av Janowski i poänginsamlig. Därför kommer jag välja att spela på att Maciej Janowski vinner kvällens GP till oddset 7.00

Alla kvällens spel:

  • Oliver Berntzon ÖVER 3 poäng till oddset 2.40 hos Bet365 (1.5units)
  • Krzysztof Kasprzak ÖVER 5 poäng till oddset 2.40 hos Bet365 (1.5units)

  • Maciej Janowski vinner heat 3 till oddset 2.50 hos Bet365 (2units)
  • Martin Vaculik vinner heat 7 till oddset 3.00 hos Bet365 (1.5units)
  • Anders Thomsen vinner heat 9 till oddset 4.50 hos Bet365 (1unit)
  • Tai Woffinden vinner heat 20 till oddset 2.10 hos Bet365 (2.5units)

  • Maciej Janowski vinner kvällens GP till oddset 7.00 hos Betway (1unit)

Lycka till med era spel!

/ David

Betway
Riskfritt spel upp till 500 kr
  • Sportbonus
  • Live Betting
  • Live Esport
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betway
Lanserat:
januari, 2015
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.9/5
Introduktion
Hos Betway så hittar du ett av marknadens bredaste spelutbud till E-Sport. Förutom E-Sport så erbjuder man en alla övriga sporter och dessutom har man ett stort casino fullproppat med mängder av spel. För dig som gillar poker så finns det även en Betwayklient.
Välkomstbonus - Betting
Riskfritt spel upp till 500 kr
Omsättningskrav: 1x