Speltips

Match/event
Stryktipset - Lördag 1/5
Datum
01/05 - 2021
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Brighton - Leeds
2
2. Chelsea - Fulham
1
3. Everton - Aston Villa
1x
4. Brentford - Watford
1x
5. Luton - Mboro
1x
6. Preston - Barnsley
2
7. Stoke - QPR
2
8. Huddersf. - Coventry
1x2
9. Swansea - Derby
x2
10. Millwall - Bristol City
1
11. Rotherham - Blackburn
1x
12. Birmingham - Cardiff
1x
13. Hammarby - Häcken
1x2
Rygga Spelet
Stryktipset

Stryktipset 1/5 » Tips & analys

Fotboll Speltips Stryktipset Topptipset
Joakim
Publicerad: 30 april, 2021

Det börjar bli dags för en saftig utdelning på Stryktipset. Än en gång kryddas kupongen på med en redig jackpot som denna vecka landar på 13 miljoner kronor. På en ruskigt svårtippad kupong där egentligen endast Chelsea ska råda som klara favoriter kan det absolut bli en utdelning av den högre graden. Analysen är klar, häng med!

Andelar Stryktipset banner

Spelstopp: 15:59

1. Brighton – Leeds 

Leeds radar upp solida prestationer mot toppklubbarna och mot Manchester United visade Marcelo Bielsas manskap att de lärt sig sin läxa efter förnedringen på Old Trafford. Sjundeplatsen må vara svår att nå men ingen omöjlighet och mot ett Brighton som har fruktansvärt svårt att hitta nätmaskorna finns goda möjligheter för en trepoängare. The Seagulls gick mållösa för tredje matchen i följd mot tabelljumbon Sheffield United och det hjälper föga att det ser bra ut rent spelmässigt när detta inte backas upp resultatmässigt. Vi håller inte med om det tydliga favoritskap som riktas åt väst. Vi tar istället ställning åt öst.

2. Chelsea – Fulham 

Chelsea är i mångt och mycket en bättre version av Brighton. Många pusselbitar har fallit på plats under Thomas Tuchel men på offensiv tredjedel finns det mycket att förbättra. Tisdagens insats borta mot Real Madrid var ännu ett styrkebesked där ett mer kliniskt The Blues hade gått segrandes från Alfredo di Stéfano Stadium. Fulham åkte på ett blytungt baklängesmål i slutminuten mot Arsenal och frågan är om inte chansen på ett nytt kontrakt försvann där och då. Ett än tuffare Londonderby väntar här där Chelsea går mot sin sjunde raka seger i inbördes möten. Trolig etta.

3. Everton – Aston Villa 

Intrikat möte där varken Everton eller Aston Villa har visat sig från sin bästa sida under våren. De förstnämnda slåss alltjämt om en Europaplats och motivationen som detta tillför kombinerat med att Dean Smith fortsatt saknar Jack Grealish och Trézéguet gör ettan attraktiv. Visst frågetecken finns kring hur The Toffees offensiv, som inte varit särskilt förtroendeingivande de senaste månaderna, ska hantera gästernas kompakta försvar. Ettan är en given utgång men vi ser gärna att krysset gör sällskap.

4. Brentford – Watford 

Då Norwich och Watford redan har säkrat uppflyttning samtidigt som samtliga playoff-platser är fastställda blir det knappast någon nagelbitande avslutning i toppskiktet av The Championship. Brentford kommer dock vara mån om att bibehålla sin tredjeplats för en förmånlig lottning och i synnerhet kliva in till playoff-spelet med fin form. Med detta i åtanke tror vi på en matchbild som kommer gynna The Bees. Noterbart är även att värdskapet endast har förlorat två av 22 matcher hemma på Brentford Community Stadium denna säsong. 1X torde räcka.

5. Luton – Middlesbrough 

Luton har sannerligen presterat över förväntan denna säsong och kommer placera sig på den övre halvan. Värdskapet kommer till detta möte med fin form där tio poäng har inkasserats från de senaste fyra omgångarna. Offensiven har gradvis blivit ett större hot där januarivärvningen Elijah Adebayo givit The Hatters ett lyft. Middlesbrough har i grund och botten en högre kapacitet men tunga skadeavbräck väcker frågetecken till detta möte. Anfernee Dijksteel, Dael Fry, Marcus Tavernier och Sam Morsy förväntas alla missa detta möte. I stort sett vidöppet men ska vi tilldela något lag favoritskapet så är det till Lutons favör. Vi streckar därifrån.

6. Preston – Barnsley 

Barnsley har stått för en utomordentlig vårsäsong och har för avsikt att bevara sin fina form till playoff-spelet. Från de senaste 17 omgångarna har The Tykes gått segrande ur 13 där  Valérien Ismaels manskap visat upp ett strålande försvarsspel samtidigt som Daryl Dike, Carlton Morris och Alex Mowatt imponerar framåt. Preston har i sin tur vunnit de senaste två men detta mot klart enklare motstånd. Stjärnan Daniel Johnson är fortsatt tveksam till spel och förutsatt att tvåan blir rimligt streckad är det en fin spik.

Andelar Stryktipset banner

7. Stoke – QPR 

Med flera nyckelspelare på rehabilitering under stora delar av säsongen har Stoke fått nöja sig med en mittenplacering. Tyrese Campbell, Joe Allen och James McClean har alla dragits med skadebekymmer och som om det inte vore nog hade The Potters en målvaktskris från november hela vägen till mitten av januari. Till detta möte är hela nio spelare uträknade, däribland ovan nämnda trio. Nu väntar ett QPR som gjort klara framsteg under våren och klättrat från bottenträsket hela vägen upp till en tiondeplats. Vi håller inte Stoke som favoriter i detta möte. Tvåan är en spännande spik.

8. Huddersfield – Coventry 

På Kirklees Stadium stundar en batalj mellan tabellgrannar. Coventry såg länge ut att få kriga om ett nytt kontrakt fram till den avslutande omgången. Med tre segrar från de senaste fyra omgångarna samtidigt som övriga konkurrenter radar upp förluster så är kontraktet dock säkrat. Huddersfield, som befinner sig fyra poäng bakom lördagens motståndare, kan i teorin trilla ner till fel sida av strecket men ett sådant scenario är väl långsökt. The Terriers lär dock knappast vilja lämna något åt slumpen och i sin hemmaborg är värdskapet, sin svaga form till trots, solida. Strecka från vänster.

9. Swansea – Derby 

Toppen mot botten är det som gäller på Liberty Stadium när ett nedflyttningshotat Derby kommer på besök. Wayne Rooneys manskap har med blott en seger från de senaste 13 omgångarna ännu inte säkrat kontraktet. Då är det tacksamt för The Rams att Rotherham på fel sida av strecket varit lika usla. Med kniven mot strupen tror vi ändå att dessa klubbar kan vakna till liv och plocka viktiga poäng under de avgörande omgångarna. Swansea har playoff-platsen säkrad och verkar inte alls intresserade av att avsluta säsongen starkt. Tre raka utan seger kan mycket väl bli fyra för Svanarna som streckas i högsta laget. Vi utgår från mitten och plockar med den spelvärda tvåan tidigt.

10. Millwall – Bristol City 

Vad har egentligen hänt med Bristol City? Efter en klart godkänd höst har The Robins rasat ihop fullständigt. Senast mot Luton lyckades Nigel Pearsons manskap för ovanlighetens skull trycka in två påsar i första halvlek men fick alltjämt lämna tomhänta efter en kollaps i den andra. Millwall har lämnat segerlösa från de senaste fyra men då ska tilläggas att Watford, Brentford, Bournemouth samt Swansea har stått för motståndet. Betydligt enklare uppgift väntar nu och hemma på The Den ska den negativa sviten bara brytas. Ettan singlas!

11. Rotherham – Blackburn 

Rotherham gör det inte så pass dåligt som formkurvan indikerar men de offensiva pjäserna tycks helt sakna självförtroende framför mål. The Millers kunde mycket väl få med sig både en och tre poäng mot såväl Brentford som Barnsley dessförinnan men så blev alltså inte fallet. Fortsätter värdskapet prestera på samma nivå torde poängen dock börja trilla in avslutningsvis. Ett formsvagt Blackburn är absolut ingen omöjlig uppgift men i dagsläget streckas ettan väl hårt för att lämnas allena. 1X!

12. Birmingham – Cardiff 

Birmingham var illa ute när styrelsen slutligen fattade beslutat att sparka Aitor Karanka och ersatte spanjoren med Lee Bowyer. Ett beslut som onekligen har betalat av sig. Från de inledande åtta matcherna under den före detta Charlton-tränaren har Blånäsorna vunnit fem där ett hårt arbetande kollektiv varit framgångsreceptet. Cardiff har haft det desto tyngre under avslutningen där walesarna helt tappade gnistan när playoff-platsen inte längre var en möjlighet. Segern hemma mot tabelljumbon Wycombe senast var inte särskilt övertygande och betydligt bättre krävs här. Birmingham har visat klart högre kvalitet på senare tid och får således agera utgång.

13. Hammarby – Häcken 

Varken Hammarby eller Häcken har nått upp till förväntningarna under säsongsupptakten där gästerna i synnerhet varit en besvikelse. Faktum är att Andreas Alms manskap är den enda klubben som ännu inte har öppnat upp sitt poängkonto efter tre spelade omgångar. Med det sagt ska det inte glömmas bort vilken skyhög potential som göteborgarna besitter och det är väldigt lätt att stirra sig blind på den unga tabellen. Hammarby har en sanslös stark offensiv men bakåt finns det fler tveksamheter, något AIK utnyttjade i förra helgens Stockholmsderby. Klart jämnare än procentfördelningen ger sken av men vi vill inte gärna utesluta ettan trots hård streckning – helgardera!

Andelar Stryktipset banner

Läktarens säkra: Chelsea

Chelsea har sett ruskigt starka ut sedan Thomas Tuchel tog över skutan. The Blues har tagit kommandot över fjärdeplatsen och mot ett Fulham som tycks vara dömda för en återkomst till The Championship ska värdskapet vinna komfortabelt.

Läktarens skräll: Häcken

I vad som bör ses som ett öppet möte väljer spelarpoolen att ge Hammarby ett tydligt favoritskap efter Häckens svaga säsongsinledning. Lite väl förhastat i vår mening. Andreas Alms manskap kommer självfallet höja sig under säsongens gång och troligtvis inom kort.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus