Speltips

Match/event
Stryktipset - Lördag 10/7
Datum
10/07 - 2021
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. AIK - Varberg
1x
2. Brann - Tromsö
1x2
3. Mjöndalen - Haugesund
2
4. Rosenborg - Kristiansund
1x2
5. Viking - Strömsgodset
1x
6. Sandefjord - Sarpsborg
x
7. Gefle - Karlstad
x2
8. Hammarby T - Haninge
2
9. Örebro Syr. - Assyriska FF
1
10. Oskarsh. - Assyriska IK
1
11. Skövde AIK - Linköping
1x2
12. Åtvidaberg - Ljungskile
1x2
13. Österlen - Utsikten
2
Rygga Spelet
Stryktipset

Stryktipset 10/7 » Tips & analys

Fotboll Speltips Stryktipset
Joakim
Publicerad: 9 juli, 2021

Sverige och Norge slår sig samman på veckans Stryktips som för övrigt kryddas på med cirka sex miljoner kronor i jackpot. I kombination med ett par fina kupongrensare ska det allt kunna bli fin utdelning av detta. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 15:59

1. AIK – Varberg 

Hemmastarka AIK tar emot Varberg på Friends Arena och ska självfallet råda som klara favoriter. Formen hos Gnaget är däremot oroväckande och när ligan återupptogs förra helgen föll de gulsvarta med 2-1 mot Häcken. Blott en seger har värdskapet skrapat ihop från de senaste fem omgångarna. Varberg har ingen märkvärdig spelartrupp denna säsong och huserar föga förvånande bland bottenträsket. Strax före uppehållet besegrade hallänningarna dock IFK Norrköping och senast plockades poäng mot vårens succélag Kalmar. När ettan då streckas i högsta laget är det läge att plocka fram garderingspennan.

2. Brann – Tromsö 

Bottenmöte i norska Eliteserien då nykomlingarna Tromsö gästar tabelljumbon Brann. Ynka fem pinnar har värdskapet skrapat ihop efter tolv spelade omgångar och även om de rödklädda gjort sig förtjänta av en högre poängskörd har upptakten varit underkänd med råge. Tromsö har, precis som sin motståndare, haft en hel del bekymmer med målskörden och lämnade för tredje matchen i följd mållösa mot Haugesund senast. Med tanke på de defensiva bristerna hos bådadera kan målproduktionen nog lossna likväl. Strecka från vänster.

3. Mjöndalen – Haugesund 

Efter en trevande inledning på säsongen har Haugesund kommit igång på allvar. I synnerhet har defensiven imponerat där Egil Selvik har hållit nollan intakt i fyra raka matcher. Framåt har Ibrahima Wadji saknats de senaste två matcherna och det är återigen oklart huruvida 26-åringen finns tillgänglig. Mjöndalen var så när att bli nedflyttade i fjol och går mot ännu en ångestfylld nedflyttningsstrid. Efter premiärsegern mot Sandefjord har värdskapet lämnat segerlösa från de efterföljande åtta omgångarna. Vi bankar på att nionde kommer här genom att ta ställning åt öst.

4. Rosenborg – Kristiansund 

Hårdsatsande Rosenborg såg ut att på allvar kunna utmana om ligatiteln efter en stark säsongsinledning. På de senaste fem omgångarna har Troillongan dock endast samlat på sig två poäng och med tio poäng upp till ligaledarna Molde lär så inte bli fallet. Att den negativa sviten förlängs här är knappast otänkbart mot ett svårspelat Kristiansund. Christian Michelsen må sakna den stjärnfyllda spelartrupp som värdskapet har till sitt förfogande men har kompenserat detta med ett välfungerande, organiserat spelsystem. Vår prio ligger åt öst även om vi gärna ser samtliga tecken på kupongen.

5. Viking – Strömsgodset 

Strömsgodset fortsätter att imponera hemma på Marienlyst Stadion och löste en poäng mot trean Vålerenga förra helgen. Desto tyngre har det gått på resande fot för Drammenklubben. Ynka en poäng har inkasserats och den bedrövliga målskillnaden 3-15 talar sitt tydliga språk. Det ska även noteras att Viking inte har förlorat ett inbördes möte under de senaste två säsongerna. Värdskapet har i dagsläget ett högre kunnande och skyttekung Berisha i toppform. Ettan är ett rimligt spikalternativ när procentfördelningen blir sunt fördelad, på större system låser vi dock in 1X.

6. Sandefjord – Sarpsborg 

Ringrostigheten som syntes till hos Sandefjord under säsongsupptakten tycks praktiskt taget vara bortslipad. På de senaste fyra omgångarna har värdskapet gått segrandes ur tre av dessa, bland annat mot de regerande mästarna Bodö/Glimt. Försvarsspelet ser allt tryggare ut och i det offensiva spelet har bland andra Vidar Jónsson visat framfötterna. Sarpsborg kommer i sin tur från en rejäl skalp då Molde besegrades med 1-0 och att gästerna lyckades hantera ligaledarnas målspruta Ohi Omoijuanfo var mäkta imponerande. Det luktar målsnålt på Sandefjord Arena – krysset är ett lockande spikalternativ.

7. Gefle – Karlstad 

Gefle såg riktigt spännande ut inför säsongen efter att målsprutan Leo Englund anslöt från Sandviken. Någon vidare inledning på säsongen har det dock blivit för varken 30-åringen eller Gävleklubben. Värdskapet kommer med tre raka nederlag i bagaget och har lämnat mållösa från samtliga tre bataljer. Karlstad fortsätter i sin tur att imponera med sin vassa offensiv. Nytillskottet Chovanie Amatkaryo trivs utmärkt hos SvartBlå och gjorde sitt sjunde mål för värmlänningarna då Hammarby Talang bortabesegrades med 3-0. Förutsatt att Gefle inte når upp till sin högstanivå finns alla möjligheter för Karlstad att plocka samtliga tre poäng från Gävlevallen. Vi utgår därifrån.

8. Hammarby Talang – Haninge 

Det finns en hel del potential i Hammarby Talangs unga trupp. Det läckande försvaret har däremot varit ett återkommande problem under säsongsupptakten. Efter 14 spelade omgångar har stockholmarna endast skrapat ihop åtta poäng och ligger med det sist i tabellen. Blott tre av dessa har kommit på Hammarby IP. Haninge har uppenbara problem när nivån på motståndet höjs ett snäpp men ser i övrigt väldigt solida ut. Mot ett uddlöst HTFF finns goda förutsättningar för gästerna att plocka säsongens sjätte viktoria.

9. Örebro Syrianska – Assyriska FF 

Assyriska FF har uppenbara problem för närvarande. 4-0-nederlaget mot Sylvia var besökarnas femte i följd. Offensivt förlitar sig de rödvita i mångt och mycket på tonåringen Antonio Yakoub och då 19-åringen befinner sig i en måltorka har Södertäljeklubbens målskörd varit bristande. För Örebro Syrianskas del lyser Rodin Deprem av självförtroende. Med sina nio strutar ligger 23-åringen på en delad tredjeplats i skytteligan. Här fyller han på sin målskörd och för värdskapet till tre poäng. Trolig etta.

10. Oskarshamn – Assyriska IK 

Likt sin namne från Ettan Norra kommer Assyriska IK med bedrövlig form till detta möte. Som så många gånger förr blev det läckande försvaret exponerat av Lunds BK som besegrade de vitklädda med hela 5-1. Mot fenomenala Oskarshamn, som ännu inte har tappat poäng här på Arena Oskarshamn, har vi väldigt svårt att se ett annat utfall än hemmaseger och det en komfortabel sådan. För att se det från den positiva sidan får gästerna ett välbehövligt träningspass i försvarsspel – bergetta!

11. Skövde AIK – Linköping City 

Det börjar arta sig något för Linköping City, som överlag har haft en katastrofal inledning på säsongen. Mot Oskarshamn föll LC endast med uddamålet och nyligen plockade tabelljumbon sin första seger för säsongen i bottenmötet mot Assyriska IK. En tuff uppgift stundar mot hemmastarka Skövde AIK men fortsätter gästerna på inslaget spår så är kupongrensaren åt öst knappast otänkbar. Kan östgötarna avlägsna SAIK:s stjärna Viktor Granath är mycket vunnet. Vi helgarderar!

12. Åtvidaberg – Ljungskile 

Åtvidaberg lämnade segerlösa för sjätte matchen i följd då bortamötet mot trean Tvååkers slutade med delad ära. Baserat på prestationer har värdskapet dock gjort sig förtjänta av en högre poängskörd och nog ska det lossna så småningom där inlånade Degerfors-duon Erik Grandelius samt José Bonilla håller en hög nivå. Ljungskile har äntligen fått det att lossna på resande fot men trivs överlag betydligt bättre på Skarsjövallen. Tvåan inleder men står inte särskilt stadigt på egna ben.

13. Österlen – Utsikten 

Kupongen avrundas på Skillinge IP dit ligans formstarkaste lag i form av Utsikten kommer på besök. Gästerna har med sex segrar från de senaste sju omgångarna klättrat upp till en fjärdeplats. Förra helgen besegrades den dåvarande ligaledaren Trollhättan med 1-0 och gapet upp till förstaplatsen har således minskat till blott en poäng. Även Österlen har hittat välbehövlig form med två raka segrar i bagaget. På Skillinge IP är arrangörerna däremot fortsatt segerlösa, en statistik som sannolikt håller i sig även efter detta möte. Tvåan singlas till riktigt fin procent!

Läktarens säkra: Utsikten

Utsikten lyser av självförtroende för närvarande och kommer närmast från en fin seger mot topplaget Trollhättan. En, på pappret, betydligt enklare uppgift stundar här och då tvåan i dagsläget streckas alldeles för lågt är spiktvåan solklar.

Läktarens skräll: Linköping City

Vi tycker oss se ett allt solidare Linköping City även om den bristande poängskörden indikerar annorlunda. Senast stod LC upp väl emot ligaledarna Oskarshamn och håller östgötarna liknande nivå här får Skövde AIK passa sig.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus