Speltips

Match/event
Stryktipset - Lördag 13/1 (Podcast & textanalys)
Datum
14/01 - 2023
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
Tips, andelar & analys
Odds
Poolsspel/andelsspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Brentford - Bournemouth
1x2
2. Brighton - Liverpool
1x2
3. Everton - Southampton
x2
4. Nottingham - Leicester
1x
5. Wolverhampton - West Ham
1x
6. Bristol City - Birmingham
1
7. Cardiff - Wigan
x
8. Hull - Huddersfield
x2
9. Luton - West Bromwich
2
10. Middlesbrough - Millwall
1
11. Preston - Norwich
2
12. Reading - QPR
1x2
13. Sunderland - Swansea
1x2
Rygga Spelet
speltipspodden Stryktips

Stryktipset 14/1 – Tips, andelar & analys

Fotboll Speltips Stryktipset
Joakim
Publicerad: 13 januari, 2023

Matcher från Premier League och The Championship står enligt klassiskt recept till buds under lördagen. 15 finfina jackpotmiljoner ställs också på bordet när Brentford ser ut att vara en favorit i fara och Liverpool letar trepoängare. Podden är inspelad, analysen är skriven och det finns också möjlighet att vinna andelar i våra system denna veckan!

Ni hittar tävlingen i vår facebookgrupp här.

Spelstopp: 15:59

1. Brentford – Bournemouth 

Thomas Frank rattar Brentford med den äran. Minkmannens lag har bara förlorat en av sina nio senaste matcher i Premier League trots att Chelsea, Spurs, City och nu senast Liverpool stått för motståndet. Just möten med storlag har blivit något av en specialité, med åtta pinnar på kontot från dessa fajter. Allt är med det sagt inte guld, pölse och gröna skogar. Stor förbättringspotential finns mot de mindre lagen. Eriksens uttåg har påverkat förmågan att slå ut lägre stående sällskap vilket resultaten i både serie-, FA- samt Ligacupspel visat. Förluster mot Gillingham respektive West Ham har satt punkt för cupäventyren och från PL-mötena i relativ närtid med Wolves, Villa samt Forest har blott två pinnar bärgats. Bournemouth är i min bok av samma skrot och korn, varpå ett skrälläge uppenbarar sig redan på första raden. 1X2 om plånboken tillåter så får vi hoppas Brentford tappar.. 

2. Brighton – Liverpool 

Titeltåget har gått för Liverpool. Det gamla gardet är på nedgång och kung Klopp har ännu inte fått ordning och reda i generationsväxlingen. Tendenserna känns igen från gengen-guruns sjunde säsong i Dortmund, som slutade med ett brutet kontrakt. Där är vi inte än, men insatsen i 1-3-torsken mot Brentford senast var verkligen inte ett steg i rätt riktning. Positivare tongångar i Brighton efter 4-1 borta mot Everton. The Toffees har visserligen mer eller mindre kolat under Frankie-boy Lampard men Fiskmåsarnas fyra påsar är inget att fnysa åt. När denna duo mätte svärd på Anfield i De Zerbis första fajt som ansvarig blev det svängigt (3-3) och jag har svårt att utesluta något här. Helgardera gärna.

3. Everton – Southampton 

På tal om Everton. Liverpoollaget ser precis som föregående säsong riktigt svaga ut. Få chanser skapas framåt men desto fler tillåts bakåt, vilket är knappast en vinnande kombination. Southampton har hittills också haft svårt att kombinera sig till framgång men veckans Ligacupseger med 2-0 mot City, som inte fick iväg ett enda skott på mål, var ett sjumilakliv i rätt riktning för Nathan Jones gäng. Kan sydkustsällskapet ta med sig lite momentum från den matchen är poängchanserna väldigt goda på Goodison. X2 gillas.

4. Nottingham – Leicester 

Öppet möte väntar i Nottingham, i vilket stadens lag tar emot Leicester. De blå har inte haft någon rolig omstart efter VM – tre raka torsk och respass ur Ligacupen noteras från mellandagarna och framåt. Forest har haft sin beskärda del av problem de också men  det hastigt ihopvärvade gänget börjar sakta och semisäkert svetsas samman. Blott tre torsk på tolv matcher är inte fy skam för ett bottenlag och faktum är att värdarna sett till underliggande statistik parkerar i tabellens trygga mittenrike. 1X inleder.

5. Wolverhampton – West Ham 

Man kan fundera över rimligheten i Wolves lån av Atlético Madrids fjärdeanfallare Matheus Cunha, som de facto är en regelrätt värvning på dryga halvmiljarden med tanke på (den obligatoriska) köpoptionen, men Julen Lopetegui intåg på bänken kan inte ifrågasättas. Spanjoren har förbättrat Wolves, som av de sju senaste matcherna i alla tävlingar bara förlorat två – mot Arsenal respektive Man United. Faktum är att nämnda duo är de enda som nollat vargarnas numera något överdrivet kritiserade offensiv sedan oktober månad. Kritiken mot West Ham är å sin sidan fortfarande fullt befogad. Davis Moyes 90-talsfotboll förvandlar vin till vatten och The Hammers är därför det lag som under säsongen varit den kanske allra största besvikelsen. Vänstersidan streckas hårt, men 1X går ändå först.

6. Bristol City – Birmingham 

Birmingham har inte stått för någon större säsong och julledigheten laddade inte batterierna. Tre raka förluster och 1-7 i målskillnad är en återstart var uselhet endast överträffas av jumbon Wigan. Bristols insatser har lämnat en del att önska de också, men två förlustfria matcher i följd ger ändå viss luft under vingarna åt den alltjämt mycket kompetenta truppen, Med Weimann, Conway och Wells i spetsen går de sällan mållösa från en match – speciellt inte mot ett försvar av Birminghams klandervärda kaliber. Fördel Bristol på Ashton Gate.

7. Cardiff – Wigan 

Wigans svaga säsong har nämnts tidigare. Fyra raka förluster leder in i denna kamp och gästerna, med Kolo Touré ny på tränarbänken, är således svåra att haussa upp. Detsamma gäller dock även Cardiff, vars formsvacka är snudd på total. Walesarna har inte stått på den segrande sidan sedan november och därtill kan läggas att de lämnat sina tre senaste matcher utan att ens göra mål. Den alldeles för stora favortitkostymen klär inte Cardiff särskilt bra – vi tittar mot mitten istället.

8. Hull – Huddersfield 

Hulls inledning påminde starkt om Real Madrids sanslöst sjuka Champions League-vår. Stjärnorna stod rätt och man gav fingret åt all underliggande statistik. Nu när det hela stabiliserat sig en aning har Tigrarna landat i en plats på den nedre halvan. Spelet hemmavid är svagt och i egen borg har de bara vunnit en enda match sedan just den inledande månaden, augusti. Huddersfield har haft en besvärlig säsong i stort men julefriden medförde förbättring. I mellandagarna besegrades både Preston och Rotherham efter att Jordan Rhodes och Duane Holmes packat upp formen. Tvåan runt 20-25 procent känns fin och agerar lås ihop med krysset.

9. Luton – West Bromwich 

West Bromwich har börjat skörda. Efter en resultatmässigt undermålig start som inte alls speglades i de underliggande siffrorna är WBA nu bara någon poäng från playoffplats. Ynka två insläppta mål på 810 minuter (nio matcher) har genererat hela åtta segrar för Carlos Corberán & co. Luton har även de skördat skapliga resultat trots att coach Nathan Jones lämnat för Southampton. Samtidigt har motståndet inte varit det bästa och veckans FA-cupkryss hemma mot WIgan var sannerligen inget att skriva hem om. Fördel West Brom, strecka från höger.

10. Middlesbrough – Millwall 

Middlesbrough och West Brom påminner mycket om varandra. Den dåliga utdelningen har gett med sig efterhand och om Akpom, med tio kassar på tolv matcher, med vänner hänger i – inget talar för motsatsen – hägrar playoff i vår. Millwall är såklart införstådda i uppgiften men jag tror inte de lyckas stå emot ändå. Spel i bortaborg är generellt sett inte Londonlagets bästa gren och på Riverside noterar de sex raka utan seger. Ettan är ett spikbud sämre värde till trots.

11. Preston – Norwich 

Norwich har inte gjort någon stolt under vintern. Förra årets Premier League-lag har rasat i Championship-tabellen och Pukki, Sarget med flera sladdar nu runt i något form av mittrike sett till placering. Positivt är dock att det alltjämt inte fattas särskilt många poäng, närmare bestämt tre, till topp sex. Preston huserar i samma del av tabellen men med skador på både Evans och Riis saknar de definitivt gästernas spets. Det under inledningen så hyllade försvaret har därtill också rämnat vilket skulle kunna förklara att värdarna hemmasegrat ynka tre gånger, senast för nära tre månader sedan, denna säsong. Håll höger.

12. Reading – QPR 

Till Reading där hala lag gör upp. Bägge två huserar mer än hyggliga trupper men ingendera lyckas få grepp om varken spel eller någon form av stabilitet. High Chaparall-fotboll bedrivs och undertecknad blir inte klokare av resultatraderna som skrivs till 11-3-12 respektive 10-6-10. Inte helt oväntat har The Royals tre senaste matcher gett ett tillskott i vardera kolumn och QPR hade tangerat det resultatet om det inte vore för ett sent insläppt 1-1-mål (96:e minuten) senast mot Sheffield U. Ovisst möte att vänta, helgardera helst.

13. Sunderland – Swansea 

Avslutningsvis mot Sunderland där mijardärssonen Kyril Louis-Dreyfus TV-stjärnor tar emot possession-fokuserade Swansea. Ett fokus som har sina sidor. Inget Championship-lag slår walesarna vad gäller bollinnehav, men gästerna blir ofta svårt sönderkontrade. Som en följd har endast fyra lag släppt in fler mål. Detta ska  Sunderland kunna dra nytta av. Nykomlingen agerar likt härdade veteraner och med Ross Stewart i spetsen, som gjort mål i samtliga fem matcher sedan comebacken, har de sakta men säkert blandat sig i kampen om uppflyttning. En hårt streckad etta kan inte uteslutas. även om den rensande högersidan också förtjänar sin plats.

Läktarens säkra: Middlesbrough

Millwall är usal på resande fot och ska inte ha någon chans mot ett formstarkt Middlesbrough. Ettan spikas på Riverside.

Läktarens skräll: Bournemouth

Brentford ser inte ut att kunna hantera press särskilt bra vare sig mentalt eller spelmässigt. Det är något Bournemouth, likt andra före dem, kan slå mynt av. Högersidan testas.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus