Speltips

Match/event
Stryktipset - Lördag 15/1
Datum
15/01 - 2022
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
Tips, andelar & analys
Odds
Poolspel/andelsspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Aston Villa - Man United
1x2
2. Burnley - Leicester
1x2
3. Wolves - Southampton
x2
4. Newcastle - Watford
1
5. Norwich - Everton
1x2
6. Huddersfield - Swansea
2
7. Derby - Sheffield United
2
8. Middlesbrough - Reading
1x2
9. Millwall - Nottingham
1
10. Fulham - Bristol City
1
11. Peterborough - Coventry
1x
12. Preston - Birmingham
1x2
13. QPR - West Bromwich
2
Rygga Spelet
speltipspodden Stryktips

Stryktipset 15/1 – Tips, andelar & analys

Fotboll Speltips Stryktipset
Joakim
Publicerad: 14 januari, 2022

Det drar ihop sig till lördag och när Stryktipset ståtar med en jackpot på 12 miljoner går det inte att klaga. Fem trevliga matcher från Premier League och åtta diton från The Championship är vad som ska betas av i jakten på miljonerna. Fina drag och väl genomtänkta spikar utlovas i nedanstående analys. Häng med!3

Speltipspodden med Stryktipset

Lyssna på Amir och gänget när de går igenom veckans kupong och ger er sina bäst tips för att hitta 13 rätt!

Spelstopp: 15:59

1. Aston Villa – Manchester United

Vi inleder med en repris från måndagens FA-cupmöte där Aston Villa och Manchester United drabbar samman på Villa Park istället för Old Trafford. United drog som bekant det längsta strået senast efter McTominays tidiga mål, men det var inte en felfri insats. Otaliga gånger lyckades Villa hitta vägar igenom De röda djävlarnas försvar och med förstärkning från Coutinho får Rangnick och company verkligen se upp. Tysken kan gotta sig i att McGinn saknas hos värdarna, men för egen del får startelvan ställas upp utan McTominay och Shaw. Den förstnämnda har varit gästernas bästa spelare den senaste tiden och lämnar ett stort hål efter sig på mitten. Alla tecken föredras i Birmingham. 

2. Burnley – Leicester

Det är två stukade manskap som ska duellera på Turf Moor. Inte nog med att Burnley skickat iväg Cornet på Afrikanska Mästerskapen, The Clarets har också sålt Wood till bottenkonkurrenten Newcastle i veckan. Offensiven är således försvagad men Sean Dyche kan trösta sig med att det är en givmild opponent på andra sidan. Bortsett fyra av ligans fem sämsta lag är det Leicester som ståtar med Premier Leagues mest ihåliga defensiv. Så länge Rävarna inte får ordning på försvaret kan Brendan Rodgers stå med två pekfingrar i luften bäst han vill. Gästernas sargade truppläge till trots får tvåan åka med, men den lågt streckade ettan är inte att förglömma.

3. Wolverhampton – Southampton 

Wolverhampton har inte släppt in ett mål i något sammanhang sedan början på december. 1-0-segern mot Manchester United var en fin fjäder i Bruno Lages hatt, men portugisens mannar har högst troligt en annan verklighet runt hörnet. Wolves har överpresterat den underliggande statistiken kraftigt, framför allt defensivt där värdarna borde släppt in nästan tio (!) mål fler än vad de gjort hittills. Det är inte en hållbar fortsättning. Redan under lördagen lever Vargarna farligt när Southampton kommer på besök. The Saints körde över Brentford (4-1) senast och har radat upp imponerande insatser under vintern. Ward-Prowse vet inte hur man gör en dålig match och längst fram är Broja en klasspelare. Värdet sitter till höger vilket gör X2 ytterst lockande.

4. Newcastle – Watford 

Newcastle skämde ut sig i FA-cupen när de åkte ut mot Cambridge från League One. Med tanke på hur det sett ut i ligaspelet kan uttåget ur den anrika turneringen vara lika bra. Fullt fokus kan läggas på att ordna nytt kontrakt och i veckan har truppen förstärkts med lirare som Trippier och Wood. Bli inte förvånade om duon går rakt in i startelvan mot Watford. The Hornets har heller inte vilat på hanen när det kommer till transferfönstret, men frågan är om det räcker? Gästerna uppträder som hela havet stormar så fort det vankas match och då spelar det ingen roll att firma King/Dennis är en skicklig duo på topp. Håller Newcastle dessa i schack råder god segerchans. Trevlig etta, om än till viss överstreckning. 

5. Norwich – Everton

Everton lyckades inte slå ut Hull ur FA-cupen förrän efter förlängning trots en stark startelva. Innan Rafa Benítez fått ordning på The Toffees får truppläget vara hur bra det vill, gästerna är ändå ingen favorit att hålla i handen. Särskilt inte när de förväntas föra matchbilden på Carrow Road. Norwich hade inte mycket att hämta senast mot West Ham, men här ska Pukki och hans kompanjoner kunna komma till betydligt fler målchanser. Evertons defensiv har inte imponerat sedan säsongen drog igång och en övervärderad tvåa går inte att köpa. Gardera rikligt och gärna hela vägen. 

6. Huddersfield – Swansea 

Två av The Championships mest passningsskickliga aktörer går i klinch på John Smith’s Stadium. Huddersfield spelar bollen längs backen under Carlos Corberán och hemma i West Yorkshire har The Terriers varit framgångsrika. 7-2-3 i egen borg är starka papper, men det rättfärdigar knappast att ettan ska streckas till absurdum. Swansea är ett minst lika skickligt lag, om inte strået vassare i grunden, som Huddersfield men det syns inte på strecken. Walesarnas svaga form är en bidragande anledning till detta, men det ska sägas att insatsen i FA-cupen mot Southampton (2-3) var ett rejält kliv i rätt riktning. Kommer Russell Martins mannar upp i liknande nivå här är tvåan en kanonspik till magiskt värde.

7. Derby – Sheffield United 

Derby har befunnit sig i en ruskigt stark period under vintern. Flera skalper mot storlag är ett kvitto på att Wayne Rooneys mannar egentligen inte hör hemma i bottenstriden. The Rams är med det sagt inte oslagbara och förr eller senare kommer maskineriet att köra på en mina. En plump i protokollet är inte otänkbar denna lördag. Sheffield United ser spännande ut under Paul Heckingbottom. Den relativt nya tränaren har ordnat fyra triumfer i rad och truppläget ska nu vara i sin ordning efter ett större coronautbrott. Det råder inget tu tal om att The Blades är det starkaste laget på Pride Park Stadium. Tvåan är en tänkbar spik till runt 45 procent. 

8. Middlesbrough – Reading 

Middlesbrough har på kort tid stigit som en raket i tabellen. Chris Wilder har klivit in och rättat till defensiven och framåt finns spets i Tavernier, Sporar och nye Balogun. 3-2-segern i FA-cupen mot League Two-laget Mansfield var samtidigt inte mycket att hurra över och här gäller det att hålla i hatten. Ettan kommer nämligen att bli en av kupongens allra största favoriter. Reading åkte på mindre smickrande 0-7 i nacken mot Fulham där insatsen var precis så hemsk som siffrorna låter. Det ska ändå inte dras för stora växlar på den kampen. The Royals lär vara angelägna om en förbättrad insats här och Middlesbrough är inget lag som bara kör över sina motståndare. X2 är en möjlig väg ner i miljonbåten. Helst alla tecken. 

9. Millwall – Nottingham 

En spännande fight i jakten på playoff-platserna äger rum på The Den. Lagmaskinen Millwall har kapacitet för att mäta sig med alla opponenter i The Championship, särskilt på hemmaplan. Förra helgen höll Lejonen jämna steg med Crystal Palace på denna arena och i ligaspelet har Gary Rowetts lärjungar bara givit vika två gånger på egen mark. Det är siffror som talar sitt tydliga språk. Nottingham har överlag trivts bra under Steve Coopers ledning, men mot slutet har Sherifferna torskat två raka utan att lyckas göra mål. FA-cupsegern mot Arsenal var imponerande rent siffermässigt, men i spelet var det inte mycket som gladde trots avancemanget. När gästerna är på väg nedåt är det inte dumt att ta ställning för värdarna. Tänkbar spiketta.

10. Fulham – Bristol City

Kupongens största favorit heter Fulham och konstigt vore väl annat. Marco Silvas adepter är The Championships bästa lag när de har sin dag och det finns inget herrskap som är i närheten av värdarnas underliggande siffror. Veckans 7-0-seger mot Reading var ett styrkebesked efter en motig vinter där Mitrovic och Wilson visade enorm spelglädje i de främre leden. Det är en duo som kommer att vålla stora problem för Bristol City. På tal om underliggande statistik är The Robins ett av ligans sämsta lag. Nigel Pearson har otroligt svårt att få laget att sitta ihop och gästerna blir rättmätigt väldiga underdogs på Craven Cottage. Visst är det lockande att försöka fälla ettan, men garderingar gör sig högst troligt bättre på annat håll. Fulham är en given spikkandidat. 

11. Peterborough – Coventry 

Två gäng med sina absoluta styrkor i hemmaspelet stöter på varandra på Weston Homes Stadium. Ska bottenlaget Peterborough – för tillfället på nedflyttningsplats – ha någon som helst möjlighet att klara sig kvar i The Championship är det liret på egen matta som måste fortsätta att gå starkt. Här har värdarna positiv statistik och även om tipparna verkar tro annorlunda lutar vi åt att den fortsätter mot Coventry. The Sky Blues har som väntat gått in i en tyngre period efter den sagolikt starka hösten. På främmande mark har Gyökeres och hans polare bara vunnit två av elva matcher, siffror som talar sitt tydliga språk. Tvåan stiger sakta men säkert procentuellt och kommer av mycket att döma vara ett lockande avslag närmare spelstopp. 1X är därmed lockande. 

12. Preston – Birmingham 

Sett till respektive aktörs formrad kommer det inte att bli någon sprakande tillställning på Deepdale. Preston presenterar förvisso två raka segrar – 2-1 mot både Barnsley och Stoke – men i dessa har marginalerna varit på The Lilywhites sida. Att föra en matchbild hör inte till värdarnas styrka och när ettan sticker iväg är det läge att dra öronen åt sig. Birmingham rosar inte marknaden men är det något Lee Bowyers pågar behärskar är det att freda det egna målet. Lyckas gästerna med den bedriften samtidigt som Deeney har en bra dag i de främre leden är mycket vunnet. Vänstervridna streck innebär att den breda penseln ligger nära till hands.

13. QPR – West Bromwich 

West Bromwich har haft en tuff vinter och denna lördag finns två jobbiga avbräck i Johnstone och Mowatt. Innan vi förhastar oss ska det samtidigt nämnas att Daryl Dike mycket väl kan göra debut för The Baggies, en lirare som vet var målet är beläget. Centertanken var i det närmaste ostoppbar för Barnsley i fjol och i West Bromwich-tröjan kommer Dike att få mer att jobba med. Queens Park Rangers får således se upp, men några högre förhoppningar går inte att sätta på försvaret. The Hoops har släppt in flest mål av samtliga lag inom topp-11, ett facit som är så underkänt det kan bli. Fler baklängesmål ligger i luften denna lördag. Tvåan är en sund spik.

Läktarens säkra: Sheffield United

Fulham må vara en blindspik men med rådande jackpot ska vi ha roligare än så. Sheffield United visar kalasform och det tidigare ansatta truppläget ska vara förbättrat mot Derby. Då får The Rams svårt att hävda sig trots hemmaplan. Fin tvåa.

Läktarens skräll: Southampton

Svenska folket är fortfarande påverkade av Wolverhamptons insats mot Manchester United. Mot Southampton väntas dock en annan matchbild som Vargarna inte trivs särskilt bra med. Den lågt streckade tvåan ska finnas med på alla seriösa kuponger.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus