Speltips

Match/event
Stryktipset
Datum
19/12 - 2020
Matchstart
15:59
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Southamp. - Man City
2
2. Everton - Arsenal
1x2
3. Newcastle - Fulham
2
4. Stoke - Blackburn
2
5. Brentford - Reading
1x
6. Birmingham - Mboro
12
7. Huddersfield - Watford
12
8. Swansea - Barnsley
x2
9. Millwall - Nottingham
x2
10. Luton - Bournemouth
2
11. Rotherham - Derby
2
12. Sheffield W - Coventry
x2
13. Wycombe - QPR
1x2
Rygga Spelet
Stryktipset

Stryktipset 19/12 » Tips & analys

Fotboll Speltips Stryktipset
Joakim
Publicerad: 18 december, 2020

Precis som förra lördagen får vi återigen brottas med en Stryktipskupong utan enorma favoriter. Manchester City sticker ut lite extra rent oddsmässigt, men goda förhoppningar finns om att utdelningen ska kunna skjuta i höjden trots allt. Tre Premier League-matcher och tio från The Championship, nu kör vi!

Spelstopp: 15:59

1. Southampton – Manchester City 

Om 1-1 inte var nog för ledningen i West Bromwich för att låta Slaven Bilic sitta kvar som tränare skulle det vara intressant att vara en fluga på väggen i Manchester Citys korridorer. Jesus var osynlig, Sterling och Gündogan brände lägen som var bättre än straffsparkar och Kevin De Bruyne sprang mest runt och var irriterad på sina medspelare. Rejäl ljusblå uppryckning krävs om det ska bli tal om ligaguld och visst ska City gälla som favoriter på St. Mary’s. Southampton har med det sagt sett bra ut och var klart närmast segern i 1-1-mötet med Arsenal, men här blir det tuffare emot. Tvåan kan lämnas ensam upp till 65-70 procent.

2. Everton – Arsenal 

Det är inte lätt att hålla på eller för den delen att spela i Arsenal för tillfället. Artetas mannar fortsätter att dra på sig utvisningar i parti och minut och inför trippen till Liverpool saknas både Gabriel och Xhaka. The Gunners behöver omgående börja plocka poäng för att ha chans att rädda hedern den här säsongen och kanske kan ändå poängen mot Southampton ha gjutit mod i Londonlaget. Everton kommer från två imponerande triumfer mot Chelsea och Leicester, men med frågetecken för betydande pjäser som Coleman, Digne och Rodríguez går det inte att köpa ettans hårda streckning rakt av. Måla tvärs över.

3. Newcastle – Fulham 

Newcastle hängde med i dryga timmen på Elland Road, men de avslutande 30 minuterna var det bara ett lag på banan. Skatorna vände hem med 2-5 i brakan och med ett fortsatt hårt ansatt truppläge blir det inte lätt att tas med Fulham. Scott Parkers mannar är på rejäl uppgång och den välklädda tränaren tyckas ha hittat en formel som passar nykomlingarna bra. Det här kommer att bli betydligt jämnare än vad strecken säger och för den modige är ettan ett potentiellt avslag. 

4. Stoke – Blackburn 

Stoke har efter en stark inledning kommit av sig och som så många gånger förr har The Potters problem med kontinuiteten. Ett mål framåt och två inspelade poäng på de senaste tre matcherna är undermåligt och de rödvita får till råga på det en tuff uppgift framför sig under lördagen. Blackburn har rejäl anfallskraft i Armstrong och Elliott och den duons pigga ben blir en mustig kamp för värdarnas tröga backlinje. Likt den förra matchen överstreckas ettan ganska grovt och då är värdet till höger av högsta prio. 

5. Brentford – Reading 

Matchen mellan Watford och Brentford kan sammanfattas under fem minuter. En bit in i den andra halvleken åkte Ethan Pinnock på en utvisning som gav straff för Watford, en straff Deeney sedermera förvaltade. Kort därefter utjämnade Ivan Toney från, just det, straffpunkten och The Bees åkte hem med en stark pinne trots en man mindre i dryga halvtimmen. Här får värdarna klara sig utan Pinnock, men det ska kunna gå bra ändå. Reading blandar och ger och är i grunden ett klart sämre lag än Brentford. Pass på för ettans streckning, sticker den långt över 60-strecket kan det vara läge att gardera med ett kryss. 

6. Birmingham – Middlesbrough 

Destruktiva Birmingham lyckas inte behålla någon form över längre tid och med två raka förluster på kontot ser det allt mer ut som att värdarna är ett solklart gäng för den undre halvan. Middlesbroughs formkurva går åt motsatt håll och efter två raka triumfer mot noll är Neil Warnock en belåten herre. Kommer Boro upp i nivå på St. Andrew’s ska de ses med god vinstchans. Håller sig tvåan runt 40 procent kan den gott lämnas på egna ben. 

7. Huddersfield – Watford 

Spännande möte från John Smith’s Stadium där Huddersfield fått sig ett lyft sedan Corberán tagit över tränarjobbet. Bielsas gamla assistent förespråkar en ruggigt offensiv fotboll vilket betyder att det ofta kan skifta mellan himmel och helvete flera gånger under The Terriers matcher. Får de till en riktigt fullträff under lördagen kan de skaka om Watford, men det kommer att krävas mycket. Gästerna förfogar över en av The Championships allra främsta försvar och med Troy Deeney i anfallet finns både kraft och rutin. Gubben känns som en sund gardering. 

8. Swansea – Barnsley 

Nästa destination är Liberty Stadium där Swansea streckas upp till månen. Nog har Svanarna på det stora hela varit förtjänta av placeringen i toppen, men walesarna har också varit väl beroende av leveransen från Ayew och Lowe. Lyckas gästande Barnsley hålla duon i schack ska de ses med god skrällchans trots bortagräset. Valérien Ismaël har lyft The Tykes till en nivå de inte visste att de hade inför säsongen och med tre raka 2-1-vinster i ryggen räds inte besökarna den här uppgiften. Måla brett och jobba in rensarsidan till höger.

9. Millwall – Nottingham

En seger på de tio senaste är facit för Millwall som därmed halkat efter vad gäller playoff-platserna. Lejonen har en rättmätig stämpel på sig om att vara ett svårforcerat lag, men då offensiven något för ofta lyser med sin frånvaro blir det svårt att hävda sig på den övre halvan. Nottingham är i grunden ett klart jämbördigt lag med värdarna, men säsongen har hittills varit en mörk sådan. Sherifferna segrade dock senast mot Sheffield Wednesday, en match där Lewis Grabban var tillbaka från skada. Anfallaren gjorde mål direkt och det behövs för att Hughton och company ska lyfta från bottenträsket. X2 är där värdet finns och är således ett tänkbart lås.

10. Luton – Bournemouth

I takt med att spelschemat blir allt tätare har Bournemouth också visat styrka. Fyra raka hållna nollor och 3-1-0 under samma period är oerhört imponerande siffror. Körsbären ser onekligen ut att vara redo för ett direkt återtåg till Premier League. Luton är inte redo för finrummet och The Hatters ska vara extremt tacksamma över mittenplaceringen de i nuläget befinner sig på. Även om defensiven är förbättrad jämfört med fjolåret är en plats på den nedre halvan vigd åt värdarna. Det här vinner Bournemouth.

11. Rotherham – Derby 

Det andas morgonluft i Derby och Wayne Rooney kan inte vara annat än belåten med vad The Rams presterat den senaste tiden. Segern mot Swansea var helt i sin ordning och det känns som att det är dags för gästerna att lämna bottenstriden bakom sig för återstoden av den här säsongen. Rotherham är i normala fall ett stabilt gäng hemma på New York Stadium, men formen är allt annat än tillfredsställande. The Millers har torskat fyra av de fem senaste och får det tufft mot ett Derby på uppgång. Tvåan kan gott singlas.

12. Sheffield Wednesday – Coventry 

När Sheffield Wednesday valde i tombolan bland lediga tränare skulle de nog tänkt en gång extra innan Tony Pulis drogs upp. Att spela anfallsfotbollen är inte den gode Tonys melodi och med tanke på jumboplatsen värdarna befinner sig på är trepoängare ett nödvändigt ont om det inte ska bli spel i League One nästa säsong. Coventry kommer från den divisionen och med tanke på hur Mange Hedmans gamla gäng ser ut för stunden behöver de inte oroa sig. Åtta raka matcher utan nederlag är otroligt starka papper och den trenden bryts inte här. X2 är ett lås.

13. Wycombe – QPR 

Kupongen avrundas med ett ångestmöte från de nedre regionerna där nästjumbon Wycombe tar emot formlösa QPR. The Chairboys håller knappt för spel i The Championship, men till Ainsworths adepters försvar ska sägas att de aldrig ger upp utan en fajt. Formsvaga Queens Park Rangers har inte vunnit en enda match av de sex senaste och kan inte räkna med någonting gratis på Adams Park. Plocka med alla tecken i detta mycket ovissa möte. 

Omgångens säkra: Bournemouth

Bournemouth har lagt i en extra växel mot slutet och ser ruggigt svårstoppade ut. Luton har i sin tur studsat lite för bra och får det enormt tufft under lördagen. Stark tvåa.

Omgångens skräll: Barnsley

Valérien Ismaël har förvandlat Barnsley till något de inte själva trodde var möjligt. Swansea lever farligt och skrällvarningen på Liberty Stadium är minst sagt befogad.

1. Southamp. – Man City 2

2. Everton – Arsenal 1×2

3. Newcastle – Fulham x2

4. Stoke – Blackburn 2

5. Brentford – Reading 1x

6. Birmingham – Mboro 2

7. Huddersfield – Watford 12

8. Swansea – Barnsley 1×2

9. Millwall – Nottingham x2

10. Luton – Bournemouth 2

11. Rotherham – Derby 2

12. Sheffield W – Coventry x2

13. Wycombe – QPR 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus