Speltips

Match/event
Stryktipset - Lördag 2/10
Datum
02/10 - 2021
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
Tips, andelar & analys
Odds
Poolspel / andelsspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Chelsea - Southampton
1x
2. Brighton - Arsenal
1
3. Leeds - Watford
1
4. Burnley - Norwich
1x2
5. Wolves - Newcastle
1
6. Barnsley - Millwall
x2
7. Blackpool - Blackburn
2
8. Bournemouth - Sheff U
1x2
9. Cardiff - Reading
12
10. Derby - Swansea
2
11. Luton - Huddersfield
1x
12. Peterbor. - Bristol City
1x
13. QPR - Preston
1x2
Rygga Spelet
andelar stryktipset

Stryktipset 2/10 – Tips, andelar & analys

Fotboll Speltips Stryktipset
Joakim
Publicerad: 1 oktober, 2021

Stryktipset bjuder på en sedvanlig helengelsk kupong och det är en svårtippad sådan med flera vidöppna bataljer. Trots detta hittar vi både en och två riktigt fina kupongrensare som förhoppningsvis kryddar på utdelningen ordentligt. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 15:59

1. Chelsea – Southampton 

Chelsea kommer från en tung vecka med okonventionellt svaga insatser mot både Manchester City och Juventus. Londonklubben som annars varit oerhört solida under Thomas Tuchels styre. En på pappret behagligare uppgift väntar nu men då ska tilläggas att Southampton gjort det riktigt bra defensivt under inledningen. Faktum är att båda Manchesterklubbarna haft oerhörda problem att luckra upp The Saints kompakta försvar denna säsong där båda dessa bataljer slutade med delad ära. Ett sådant scenario ska inte uteslutas på Stamford Bridge om Chelsea misslyckas att nå upp till sedvanlig nivå. 1X!

2. Brighton – Arsenal 

Mikel Arteta kan, om än tillfälligt, dra en lättnadens suck efter att Arsenal gått segrande från de senaste tre omgångarna. Förra helgen sattes pricken över i:et då den bittra rivalen Tottenham besegrades med 3-1. Med det sagt kommer det med stor säkerhet att svänga kring de rödvita denna säsong och vi lutar alltjämt åt att dalarna kommer överskugga formtopparna. Brighton har kontinuerligt hållit en hög nivå med Graham Potter vid rodret och till skillnad från föregående säsonger har The Seagulls lyckats rada upp trepoängare. Vi tror på en matchbild som gynnar värdskapet och håller således inte med om att favoritskapet riktas åt öst. Spiketta!

3. Leeds – Watford 

Mötet mot West Ham sammanfattar Leeds säsongsupptakt ganska bra. I en vidöppen historia drog Leeds det korta strået efter att glödheta Antonio avgjort i den 90:e matchminuten. Marcelo Bielsas manskap har endast skrapat ihop tre pinnar från de inledande sex omgångarna och befinner sig för närvarande på en nedflyttningsplats. Ännu är ingen större skada skedd och här ges ett ypperligt tillfälle att bryta den negativa trenden. Watford har visserligen plockat fyra pinnar från de senaste två omgångarna men dessa kom mot bedrövliga Norwich samt Newcastle. Andra förutsättningar här, Leeds inledning till trots, där arrangörernas intensitet kommer ställa The Hornets på prov. Ettan är ett spikalternativ.

4. Burnley – Norwich 

Två pressade klubbar gör upp på Turf Moor. Norwich är fortsatt poänglösa i årets upplaga av Premier League. Daniel Farke har dock ett spännande ungt spelarmaterial till sitt förfogande och det ska noteras att det inledande spelschemat överlag varit väldigt tufft. Mycket bättre möjlighet att bryta den negativa trenden går inte att önska då Kanariefåglarna ställs mot ett snudd på lika blekt Burnley. Likt sin motståndare är The Clarets segerlösa efter sex spelade omgångar och för att strö salt på såret fick nyförvärvet Maxwel Cornet kliva av med en skada mot Leicester senast. X2 prioriteras även om detta möte gör sig bäst helgarderat.

5. Wolverhampton – Newcastle 

Wolverhampton gjorde inte sin bästa insats mot Southampton senast men gick i slutändan segrandes ur den bataljen. Smått ironiskt då Vargarna i övrigt radat upp solida insatser men åkt på flera snöpliga förluster. Offensiven har varit på tok för ineffektiv inledningsvis men där finns en oerhört fin bredd som gör oss övertygade att detta kommer förbättras avsevärt under säsongens gång. Newcastle är extremt beroende av Allan Saint-Maximin i Callum Wilsons skadefrånvaro. Fransmannen har visserligen briljerat under upptakten men The Magpies har likväl gått segerlösa från de inledande sex omgångarna. Sjunde kommer här – ettan singlas till rimlig procent.

6. Barnsley – Millwall 

Två kryssbenägna kombattanter gör upp på Oakwell denna lördag. Hela sex av Millwalls inledande tio matcher har slutat med delad ära och sjunde såg länge ut att komma mot Bristol City tidigare under veckan. Att Jed Wallace var tillbaka i matchtruppen var glädjande nyheter och det var just 27-åringen som stal rubrikerna från straffpunkten. Barnsley håller inte samma nivå som i fjol och arrangörernas senaste viktoria kom i premiäromgången. Cauley Woodrow fortsätter dock att leverera och blir att hålla ett extra öga på för Lejonen. X2 är en vettig lösning.

7. Blackpool – Blackburn 

Blackburn har motbevisat oss både en och två gånger under säsongsupptakten. Mycket tack vare Ben Brereton som sannerligen fyllt tomrummet efter Adam Armstrong. Truppen i övrigt är däremot inget märkvärdigt och chilenaren kommer behöva bibehålla sin vansinniga form om Rovers ska bibehålla en plats på den övre halvan. Blackpool förväntas i sin tur få kriga om ett nytt kontrakt men formen är det inget fel på. Shayne Lavery är i gott slag och defensivt ser värdskapet riktigt solida ut. Strecka från höger.

8. Bournemouth – Sheffield United 

I fjol blev ojämnheten Bournemouths fall i jakten på en återkomst. The Cherries högstanivå är oerhört hög och lyckas Scott Parker få till en kontinuitet blir de rödsvarta svårstoppade. Än så länge har det sett riktigt bra ut där värdskapet har samma poängskörd som ligaledarna West Bromwich efter tio spelade omgångar. Sheffield United har i sin tur hittat tillbaka efter en brutal formsvacka. The Blades har tveklöst kapaciteten att utmana samtliga klubbar i ligan vilket gör rådande procentfördelning riktigt skev. Vi helgarderar!

9. Cardiff – Reading 

Reading har gjort det helt okej med tanke på förutsättningarna där stjärnduon Yakou Meité och Lucas Joao är långtidsskadade. Veljko Paunovic har fått en betydligt starkare truppbredd gentemot i fjol där Daniel Drinkwater och Alen Halilović är nyttiga tillskott. Därtill har John Swift varit fenomenal under upptakten och varit direkt delaktig i tolv (!) av The Royals 16 baljor. Cardiff har haft det desto tyngre där Mick McCarthy har en hel del att fundera över kring det läckande försvaret. Kapaciteten finns dock där och hemma på Cardiff City Stadium ska walesarna inte räknas bort i första taget. Gaffel (etta-tvåa) blir vårt val.

10. Derby – Swansea 

Wayne Rooney glider inte på någon räkmacka tack vare sin spelarkarriär. 35-åringen har en riktigt otacksam uppgift hos Derby som befinner sig i ekonomisk knipa. Något som resulterat i såväl transferförbud som poängavdrag. På planen gör The Rams det desto bättre där defensiven varit framstående. Swansea har ett högre kunnande men har inte riktigt fått pusselbitarna att falla på plats. En som däremot har imponerat är nyförvärvet Joel Piroe och i holländaren har Svanarna en potentiell matchvinnare. Tvåan prioriteras till fin procent.

11. Luton – Huddersfield

Det lossnade rejält för Luton i hemmamötet mot Coventry senast. Harry Cornick var fullständigt fenomenal då och samspelet med Elijah Adebayo har fungerat riktigt bra på senare tid. Huddersfield har inlett säsongen över förväntan men har alltjämt varit ojämna i sina prestationer. Bland annat har Matthew Pearson, som anlänt från just Luton, gjort det riktigt bra. En tuff uppgift väntar på ett svårspelat Kenilworth Road men utgångsettan ska garderas om plånboken tillåter.

12. Peterborough – Bristol City 

Peterborough har kommit in i The Championship-tempot och lyckades bland annat säkra en pinne mot topplaget Bournemouth under onsdagen. Kan nykomlingarna nå upp till samma standard i defensiven som då blir The Posh att räkna med då arrangörerna har ett högt kunnande i offensiven. Bristol City är i gott slag där Andreas Weimann är svårstoppad på sin dag. Favoriter ska gästerna dock inte gälla som på Weston Homes Stadium. Vi utgår från mitten.

13. QPR – Preston 

QPR har haft en hel del motvind på senare tid men lyckades under tisdagen bryta den negativa trenden då Birmingham besegrades med 2-0 här på Kiyan Prince Foundation Stadium. Spelmässigt imponerar Londonklubben men streckas väl hårt mot ett svårslaget Preston. The Lilywhites kommer med en sju matcher lång förlustfri svit i bagaget och det ska bli väldigt intressant att se vad Scott Sinclair kan åstadkomma tillsammans med formstarka Benjamin Whiteman samt Emil Riis. Helgardera!

Läktarens säkra: Wolverhampton

Wolverhampton har presterat betydligt bättre än vad poängskörden indikerar. Vargarna förväntas dominera matchbilden mot ett defensivt orienterat Newcastle och lyckas värdskapet hantera Allan Saint-Maximin vid omställningarna ska tre poäng säkras på Molineux Stadium.

Läktarens skräll: Sheffield United

Sheffield United börjar hitta tillbaka till den nivå som tog Premier League med storm förrförra säsongen. Detta blir onekligen en tuff uppgift oavsett mot ett formstarkt Bournemouth men det finns knappast fog för rådande procentfördelning. Tvåan är mycket spelvärd!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus