Speltips

Match/event
Stryktipset - Söndag 26/12
Datum
26/12 - 2021
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
Andelar, tips & analys
Odds
Poolspel/andelsspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Brighton - Brentford
1
2. Aston Villa - Chelsea
x2
3. Man City - Leicester
1
4. Norwich - Arsenal
2
5. Tottenham - Crystal P
1x2
6. West Ham - Southamp.
1x2
7. Burnley - Everton
1
8. Huddersf. - Blackpool
1x2
9. Hull - Blackburn
x2
10. Luton - Bristol City
1
11. Mboro - Nottingham
1x
12. Millwall - Swansea
x2
13. Preston - Sheffield U
12
Rygga Spelet
andelar stryktipset

Stryktipset 26/12 – Tips, andelar & analys

Fotboll Speltips Stryktipset
Joakim
Publicerad: 24 december, 2021

Stryktipset avslutar året med en riktig rackare. Boxing day bjuder på fin fotboll och 26 miljoner i jackpott därtill. Höjdpunkten hittas i Manchester där ett stormöte tar vid innan lag som Tottenham och West Ham ser ut att få problem. Övriga förutsättningar får ni nedan, häng med i jakten på 13 rätt!  

Spelstopp: 15:59

1. Brighton – Brentford

AMEX Stadium är först ut med mötet mellan två frejdiga aktörer. Både Brighton och Brentford föredrar att driva sitt eget spel framför att backa hem och banka långt. Något som lönade sig i början för Brentford, men som nu ser ut att kunna ligga dem lite i fatet. Truppen är inte särskilt bred och när nyckelspelare börjar tröttna går resultaten också ganska fort emot. Fortsättning följer troligen även här då gästerna ska försöka rå på ett utvilat Brighton, som fått drygt två veckors ledighet inför denna match med anledning av covid. Bissouma är avstängd men i övrigt mönstrar Potter ett starkt manskap. Vi känner oss trygga med att strecka från vänster runt 50-55 procent.

2. Aston Villa – Chelsea 

Manfall både i Aston Villa och Chelsea. Värst är det hos gästerna, men det är också de som har bäst bredd och på Villa Park ska de blåklädda såklart ha mycket goda chanser att ordna poäng. Gerrards gäng har uppenbart fått en uppsträckning både offensivt och defensiv sedan den förre mästarmittfältaren tog över styret, men det kommer dröja innan hemmabygget når samma nivå som Tuchels tillresta. Londonlaget är otroligt svårslagna, vilket blott två förluster på 18 omgångar vittnar om, och de kunde dessutom vila allt som gick att vila i veckan när Brentford besegrades i Ligacupen. X2 är ett fint lås när ettan streckas för hårt.

3. Manchester City – Leicester 

Mäktiga Manchester City tuggar vidare under söndagen. Håller de ljusblå ens hygglig ordning på en formstark Jamie Vardy – som hade stor show trots att Leicester förlorade i Ligacupen mot Liverpool i onsdags – är de numret för stora för gästerna tillfället. Guardiolas hemmagäng är i det närmaste fria från frånvaro och det smått hädiska försvarsspelet som Rävarna visat upp på senare tid lär få väldigt svårt att stå emot. Helt given etta.

4. Norwich – Arsenal

The Gunners ser ut att må alldeles utmärkt i juletider. Segern med 5-1 mot Sunderland i veckans ligacup inräknad har Artetas män radat upp fyra raka segrar, med en total målskillnad på 14-2. Ungdomarna har fått fart och spelet verkar ha satt sig ganska bra. En total motvikt till detta hittas å andra sidan i Norwich som varken kan göra mål (ett på de senaste fem fajterna) eller ta poäng. Jumbon hittar inte formen här. Tvåan är spikmaterial runt 65-70 procent.

5. Tottenham – Crystal Palace 

Två jämna möten från London följer härnäst, i det första tar Tottenham emot Crystal Palace i ett derby. Conte har fått lite fason på de tidigare helt herrelösa liljevita värdarna men än finns det en hel del hål att fylla. Kapten Kane ser exempelvis alltjämt ut som någon form av sämre fågelskrämma alldeles för ofta. De små ytor som bjuds mot ett defensivt skickligt och utvilat Palace, som gått nära två veckor sedan sin senaste kamp, lär inte passa särskilt väl i jakten på formen. Ettan ser ut att streckas på tok för hårt och då är helgarderingen inget att fundera på.

6. West Ham – Southampton 

West Ham har det tufft för tillfället. I veckan blev det respass mot Tottenham i Ligacupen och mötet mot Southampton kan mycket väl innebära ytterligare en missräkning. David Moyes ser ut att får klara sig utan både Zouma, Ogbonna och möjligen även Antonio. Tre av lagets absolut viktigaste spelare och då är det svårt att köpa att favoritskapet värdarna fått. Southampton gör inte sin bästa säsong men kunnandet i truppen är alltjämt hög. Med bra fötter på fasta och ett kompetent kontringsspel streckas högersidan för lågt för att lämnas därhän. Helgardera och håll tummarna för tvåan.

7. Burnley – Everton 

Everton har det jobbigt. Skadorna står som spön i backen och covid gör inte saken bättre. Det kommer rapporter om att Benítez försökt flytta fram denna kamp men nekats, och det säger väl en del om läget i det formsvaga Liverpoollaget. Burnley är klart mer ordinarie och med Cornet tillbaka lagom till boxing day bör de kunna ta vara på läget som uppstått. Hemma på Turf Moor har The Clarets trots allt tagit poäng i fyra av sina fem senaste matcher. Ettan ser ut att bli en skaplig singel.

8. Huddersfield – Blackpool 

The Championship tar jackpotbongen i mål. Först i raden är ett överstreckat Huddersfield mot Blackpool, en match som borde bli betydligt jämnare än strecken gör gällande. Vinner gästerna går de trots allt upp på samma poäng som Hudds, som både haft bekymmer med målskyttet och formen överlag hemma på John Smith’s Stadium denna höst. Pool kommer närmast från en fin viktoria med 3-1 mot Peterborough och lyckas de få in en kasse är chanserna på poäng goda. Värdet till höger lockar mest, även om alla tecken föredras.

9. Hull – Blackburn 

Blackburn öser på. Med Ben Brereton i fören radas en helt fantastiskt resultatrad upp inför mötet The På MKM Stadium. Lagets fem senaste fajter har fört med sig maximala 15 poäng och synnerligen stabila 11-0 i målskillnad. Det blir något att bita i för bottenlaget Hull som i sin tur inte alls har något vidare momentum. Motståndet har inte hållit mästarklass men trots det har bara två pinnar tagits i december månad. Någon hemmaseger räknar vi inte med och trots att högersidan ser ut att streckas hårt är det där man bör börja.

10. Luton – Bristol City 

Luton är ett annat lag som fått ett ofrivilligt uppehåll på två veckor. Det är något som på det stora hela känns positivt inför den hektiska julperioden där matcherna duggar tätt. Senast värdarna var i farten spelade de 1-1 mot topplaget Fulham och det var både en insats och ett resultat som ligger i linje med den fina trend vi sett under hösten. Mot ett beskedligt Bristol ska The Hatters gälla som klara favoriter. Gästerna presterar inget vidare varken bakåt eller framåt och det mesta tyder på att de kommer kriga för både poäng och kontrakt framåt vårkanten. Vi streckar från vänster på Kenilworth Road.

11. Middlesbrough – Nottingham 

Den sista kampen som avgörs på mattan är den mellan Middlesbrough och Nottingham. En förmodat målsnål och tajt tillställning på förhand där båda lagen vet vikten av att inte förlora mot en playoff-konkurrent. Är det något lag som ska hållas högre är det möjligtvis hemmalaget Boro, som agerat oerhört stabilt sedan Chris Wilder tog över tyglarna. Klassikerklubben har hållit nollan i tre raka fajter och då förlorar man helt logiskt inga matcher. Att förlora matcher är dock heller inget Nottingham ägnar sig åt särskilt ofta. Gästerna joggar in på Riverside med nio raka utan nederlag. Strecken ger oss ingen hjälp i detta jämna möte, börja i mitten och fyll på med ettan. 

12. Millwall – Swansea – LOTTAS

Dubbel lottdragning avslutar. Millwall genomsyras av covid, både spelare samt  ledare är drabbade och matchen mot Swansea avgörs därmed enligt fördelningen 41-27-32. Håll koll på värdet och strecka därefter framåt spelstopp. 

13. Preston – Sheffield United – LOTTAS

Preston är drabbade av viruset även de och således gäller samma läge här som i matchen ovan. Matchen mot Sheffield United lottas enligt fördelningen 32-28-40 och återigen gäller det att hålla koll på värdet och strecka därefter framåt spelstopp.

Läktarens säkra: Man City

De ljusblå är både utvilade och hela. Då är det ingen som rår på dem i nuläget. City spikas mot ett trött Leicester.

Läktarens skräll: Southampton

West Ham är ett bra lag men i grunden skiljer det trots allt inte så mycket gentemot Southampton. The Saints är svåra att bryta ner och farliga på fasta, det kan räcka långt. Tvåan är av högsta prio.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus