Speltips

Match/event
Stryktipset - Lördag 26/2
Datum
26/02 - 2022
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel/andelsspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Everton - Man City
2
2. Man United - Watford
1x
3. Brentford - Newcaste
1x
4. Brighton - Aston Villa
1
5. Crystal Palace - Burnley
x2
6. Birmingham - Huddersf.
1
7. Coventry - Preston
1x
8. Millwall - Sheffield U
2
9. Blackpool - Reading
x2
10. Bournemouth - Stoke
1x2
11. Luton - Derby
1x2
12. Nottingham - Bristol C
1x
13. Peterborough - Hul
12
Rygga Spelet
andelar stryktipset

Stryktipset 26/2 – Tips, andelar & analys

Fotboll Speltips Stryktipset
Joakim
Publicerad: 25 februari, 2022

Den sista lördagen i februari är inte som alla andra lördagar. Tips-SM drar igång och med 15 miljoner i jackpot är Stryktipset hetare än någonsin. Premier League erbjuder fem tillställningar och kupongen kompletteras sedan med åtta fighter från The Championship. Vi erbjuder en smaskig guidning mot storkovan i nedanstående analys!

Spelstopp: 15:59

1. Everton – Manchester City 

Frank Lampard har fått godkänd fart på Evertons offensiv sedan han tillträdde som tränare. 3-0 mot Leeds är ett bevis på detta, men i defensiven är den gode Frank inte duglig för fem öre. Everton blev totalt utspelade av Southampton och Manchester City är ett lag som bör kunna vålla The Toffees större problem än så. Ligaledarna är irriterade efter förlusten mot Tottenham och det kommer inte vara kul att dra på sig en mörkblå tröja denna afton. City kan såra Everton från alla möjliga håll och kanter och det är i princip omöjligt att se värdarna komma ur denna fight med poäng. Blunda för den hårda streckningen och spika tvåan. 

2. Manchester United – Watford 

Manchester United kom undan med 1-1 från mötet med Atlético Madrid, ett resultat som De röda djävlarna nästan ska be om ursäkt för. Offensiven agerade tandlöst under hela matchen och räddades av individuell briljans från Elanga. Svensken är ett hot även för Watford, men med risk för slitna ben hos Elanga och övriga höjer vi ett varningens finger för Hodgsons mannar. 1-4 i nacken mot Crystal Palace motsvarade inte matchbilden och på Old Trafford gynnas The Hornets av att de kan spela helt utan press. Krysset får gärna sällskapa den hårt streckade ettan. 

3. Brentford – Newcastle 

Bottenmöte från Brentford Community Stadium där värdföreningen stormar mot bottenstriden. Brentford har haft enorma problem med att vinna matcher ett bra tag och lyckas inte Thomas Frank få till ett trendbrott här blir det strid om nytt kontrakt resten av säsongen. Även om mycket pekar nedåt för stunden ska det ändå sägas att The Bees stått för fina insatser i egen borg och denna lördag kan möjligen Toney och Eriksen vara redo för spel. Det höjer högstanivån med flera hack. Newcastle går urstarkt för stunden men besväras av att Trippier, Saint-Maximin och Wilson alla ser ut att missa denna resa. Då är det läge att lämna formlaget från norr i kylan. 1X spelas.

4. Brighton – Aston Villa 

Det är hög tid att ifrågasätta Steven Gerrards tränargärning i Aston Villa. En vinst på de åtta senaste tävlingsmatcherna är långt ifrån bra nog med det manskap han förfogar över. Offensivt levererar ingen av nyckelspelarna och i de bakre leden blir Mings och company synade för jämna. Mot ett välorganiserat och skickligt lever Villa farligt igen. Fiskmåsarna har inte varit så dåliga som de senaste resultaten visar – framför allt inte mot Manchester United – och här är vi övertygade om att de blåvita står för en bra insats. Trossard, Maupay och Moder är några av lirarna som gästerna får svårt att hantera. Ettan gillas till runt 45 procent.

5. Crystal Palace – Burnley 

Burnley ser klart förbättrade ut den senaste tiden och kommer närmast från två fina segrar mot Tottenham och Brighton. Wout Weghorst har visat sig vara rätt man på rätt anfallsplats och bakåt är firma Mee/Tarkowski tillbaka i fornstora dagar. Burnley ska inte ropa hej förrän de är över nedflyttningsstrecket, men i rådande takt är det bara en tidsfråga innan klättring i tabellen sker. Crystal Palace distanserade sig från bottenstriden via 4-1 mot Watford, en seger som dock blev alldeles för stor sett till matchbilden. Örnarna har problem mot lägre försvar och det är precis vad som väntar på Selhurst Park. När ettan överstreckas är X2 en fräck väg att gå. 

6. Birmingham – Huddersfield 

Att Huddersfield skulle vara med och nosa på en direktplats till Premier League var det få som trodde inför säsongen. The Terriers har överträffat sig själva och mot slutet har de också överpresterat den underliggande statistiken. Vändningen från 0-1 till 2-1 mot Cardiff var inte i paritet med matchbilden och förvånande skulle det därför inte vara om en motreaktion kommer mot Birmingham. Blånäsorna trivs bra i rikets näst största stad och ska inte känna sig alltför nedslagna av förlusten mot Bristol City. Formen var dessförinnan god och det var sannerligen inte Bristol City som dominerade fighten i veckan. Står Birmingham för en liknande insats här får Huddersfield problem. Ettan gillas till smygvärde.

7. Coventry – Preston 

Viktor Gyökeres håller på att skjuta Coventry till playoff och sig själv rätt in i den svenska landslagstruppen. Svenskens återfunna målform har fått hela staden att drömma och visst är det mäktigt när fansen sjunger hans namn till tonerna av Norman Greenbaums låt Spirit In The Sky. Den sena 2-1-segern mot Bristol City orkestrerades av Gyokeres och Preston behöver ligga i för att få med sig poäng från Midlands. Viktige Patrick Bauer utgick skadad senast vilket innebär att The Lilywhites troligtvis saknar sin bästa mittback denna lördag. Oävna är inte gästerna, men utan Bauer blir det inte fler än en poäng. 1X räcker.

8. Millwall – Sheffield United 

Sheffield Uniteds väg mot toppen är spikrak. En blytung seger bärgades i veckan mot Blackburn där 1-0 betydde att gästerna bara släppt in ett mål på de åtta (!) senaste ligamatcherna. Ett alldeles enastående facit. Mot ett Millwall med en normalt blygsam offensiv är det inte otänkbart att den ramstarka trenden fortsätter. Värdarna ståtar med tre raka segrar, men vi väljer ändå att ifrågasätta den egentliga formen. Motståndet har varit gynnsamt och Millwall ser inte alls lika bekväma ut i de bakre leden som vi tidigare vant oss vid. Sharp, Gibbs-White och Fleck är tre spelare som besitter nycklar för att låsa upp luckor på The Den. Tvåan är ett hett spikbud upp till åtminstone 50 procent.

9. Blackpool – Reading 

Reading har vaknat till liv mot slutet där två raka segrar distanserat The Royals från bottenstriden. Att den gryende toppformen sammanfallit med Lucas Joaos återkomst från skada är inte en tillfällighet. Med portugisen som spjutspets kan gästerna såra alla lag på den här nivån, Blackpool är inget undantag. Nykomlingarna kan känna sig stolta över sin säsong hittills, men fyra raka utan triumf skvallrar om att The Seasiders tagit ut tidig semester. För den vågade är tvåan en ruskigt fräck chansspik på Tips-SM, på större system ackompanjerar krysset för ett smaskigt värdeval. Avslag på ettan.

10. Bournemouth – Stoke 

Stormen Eunice ställde sig i vägen för Bournemouths tilltänkta veckomatch mot Swansea. Körsbären har därmed inte varit i farten på två veckor, något som innebär att den tidigare formtoppen på tre raka segrar kan ha kommit av sig. Ett jobbigt truppläge – bland andra viktiga Lerma saknas – ställer också till med bekymmer för Parker och company inför dusten med Stoke. The Potters förlust mot Luton var blytung i jakten på playoff och även om hoppet inte är kört ska det mycket till för att de rödvita ska få kvala mot Premier League. Med det sagt kommer gästerna att ta varje chans de kan få och den värdemässigt fina högersidan ska inte räknas bort. Baker är en lirare som kan sänka Bournemouth på egen hand. Om råd alla tecken.

11. Luton – Derby 

Det har sagts förr och det tål att upprepas igen, Luton är på riktigt. Veckans urstarka trepoängare mot Stoke försatte Hattmakarna i en gynnsam position inför våren där playoff under inga omständigheter ska räknas bort. Det gäller dock att hålla i hatten när tipparna går hårt åt ettan. Derby är inget herrskap som betvingas hur som helst och The Rams har allt att spela för på Kenilworth Road. Ett nytt kontrakt är det stora målet för Wayne Rooney och dennes adepter som är skickliga nog för att vålla Luton problem. Var inte blyg för att strössla med garderingar.

12. Nottingham – Bristol City 

Två raka oavgjorda duster har gjort att Nottingham glidit ifrån playoff-platserna. Sherifferna behöver hitta tillbaka till formtoppen för några veckor sedan om det ska bli kval mot finrummet under våren. Hemma på City Ground är Steve Coopers spelskickliga lag erkänt starka och flera olika matchvinnare finns för att slå hål på ett redan ihåligt Bristol City. Pragmatikern Nigel Pearson har inte lyckats få rätsida på The Robins trots lång tid på posten och gästernas konstanta oförmåga till stabilitet räcker inte långt i Robin Hoods hemtrakter. 1X spelas med hänsyn till värdet.

13. Peterborough – Hull 

När Hull togs över av turkiska ägare fattades ett kontroversiellt beslut. Omtyckte Grant McCann sparkades och ersattes av turkarnas polare Shota Arveladze, ett beslut som kan ifrågasättas då Tigrarna sett sämre ut sedan dess. Offensivt håller lirare som Honeyman, Lewis-Potter och Forss hög klass men det går inte att lita på gästerna. För att återgå till McCann-spåret är han ny på tränarposten i Peterborough. Den erkänt skicklige taktikern har anställts för att rädda kvar The Posh i andraligan och här är uppgiften inspirerande. Värdarna har trivts bra i egen borg och ettan ska inte glömmas bort. Gubben (etta-tvåa) är ett klokt val. 

Läktarens säkra: Manchester City

Everton ser darriga ut i de bakre leden och det bådar knappast gott när Manchester City kommer på besök. Guardiolas mannar vinner utan att förta sig. 

Läktarens skräll: Reading

Blackpool visar sviktande form och är knappast en favorit att hålla i handen till runt 60 procent. Reading visar motsatt formkurva och kan absolut få med sig något från Bloomfield Road. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus