Speltips

Match/event
Stryktipset - Lördag 30/4
Datum
30/04 - 2022
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
Tips, andelar & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Leeds - Manchester City
2
2. Aston Villa - Norwich
1
3. Southampton - Crystal Palace
1x2
4. Watford - Burnley
2
5. Wolverhampton - Brighton
1x2
6. Blackburn - Bournemouth
12
7. Nottingham - Swansea
1x2
8. Middlesbrough - Stoke
1x2
9. Bristol City - Hull
1x2
10. Cardiff - Birmingham
2
11. Coventry - Huddersfield
2
12. Millwall - Peterborough
1
13. Reading - West Bromwich
1x
Rygga Spelet
andelar stryktipset

Stryktipset 30/4 » Tips, andelar & analys

Fotboll Speltips Stryktipset
Joakim
Publicerad: 29 april, 2022

Premier League och The Championship närmar sig sitt slut och förutsättningarna är solklara under säsongsavslutningen. En nackdel ur ett värdemässigt perspektiv där det överlag ser ut att bli en rimligt streckad kupong. Detta kompenseras dock med en jackpot på 13 miljoner kronor vilket kommer krydda på en eventuell fullträff. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 15:59

1. Leeds – Manchester City 

Varken Manchester City eller Liverpool ger vika i titelstriden. Med fem omgångar kvar att spela har The Citizens ett knappt övertag men det finns inte utrymme för misstag. Leeds har fått vind i seglen med fem raka utan förlust men har inte visat upp någon överdrivet hög nivå och måste höja sig om poäng ska vara aktuellt här. Anfallsstjärnan Patrick Bamford uppges närma sig en återkomst och kan potentiellt finnas med i matchtruppen men någon plats i startelvan har vi svårt att se 28-åringen få sett till de återkommande skadeproblem han haft under säsongens gång. Högst trolig tvåa.

2. Aston Villa – Norwich 

Allt talar för att Norwich tvingas ta klivet tillbaka till The Championship. Kanariefåglarna ligger sist i tabellen och har hela tio poäng upp till Burnley på säker mark och The Clarets är i gott slag. Aston Villa får i sin tur passa sig för att inte bli indragna i nedflyttningsstriden. En poäng från de senaste fem omgångarna är undermåligt där det finns betydligt mer att önska på offensiv väg. Bättre läge än så här kan Steven Gerrards manskap inte önska sig för att praktiskt taget säkra det nya kontraktet. Ettan singlas till rimligt streckning.

3. Southampton – Crystal Palace 

Två klubbar som stundtals har visat upp en väldigt hög nivå men kontinuiteten finns ännu inte där för att utmana på den övre halvan. Southampton har inte visat sig från sin bästa sida under de senaste två månaderna och har endast gått segrande ur en av de senaste åtta omgångarna i ligaspelet. I sin hemmaborg är arrangörerna dock svårspelade överlag och James Ward-Prowse magiska högerfot kommer vara ett problem för Crystal Palace som inte är trygga på defensiva fasta situationer. The Eagles presterar å andra sidan på en klart högre nivå än The Saints för stunden även om det främst är i hemmaborgen som Patrick Vieiras mannar har levererat. Ettan inleder men bör få understöd omgående.

4. Watford – Burnley 

Burnley gjorde ett minst sagt desperat tränarbyte för några veckor sedan, vilket på många håll kritiserades. Kortsiktigt har förändringen dock varit mycket positiv där The Clarets har inkasserat sju poäng av nio möjliga under interimtränaren Mike Jackson. Något som, åtminstone tillfälligt, har fört gästerna upp till säker mark. Fint läge att sätta ytterligare press på Everton då ett krisande Watford står för motståndet under lördagen. The Bees kommer till detta möte med fyra raka nederlag i bagaget och har under denna period den bedrövliga målskillnaden 2-12. Likt för Norwich finns inte direkt några förhoppningar om att stanna kvar i Premier League. Vi tar ställning åt öst.

5. Wolverhampton – Brighton 

Nog för att Wolverhampton fortfarande är med och utmanar om Europaspel men Vargarna har inte övertygat under april månad. Offensiven lämnar fortsatt mycket att önska där värdskapet har lämnat mållösa mot såväl Newcastle som Burnley. Lägg därtill att viktiga Ruben Neves är högst osäker till spel och Podence helt out. Trots detta ser ettan ut att streckas upp till skyarna mot ett kunnigt Brighton som endast har förlorat en av de senaste fem. Likt sin motståndare finns det mer att önska framåt även om Leandro Trossard har varit i gott slag. Krysset inleder men täcks upp med båda flanker tidigast möjligt. 

6. Blackburn – Bournemouth

Blackburn imponerade stort då Preston bortabesegrades med 4-1 under måndagen. Att Ben Brereton närmar sig den nivå chilenaren visade upp under hösten är glädjande nyheter för Rovers och då är det inte otänkbart att värdskapet lyckas knipa den sista playoff-platsen. Full pott från de återstående två omgångarna är mer eller mindre ett krav för att det ska vara möjligt. Bournemouth har i grund och botten ett högre kunnande men tycks ha svårigheter att hantera pressen under säsongsavslutningen och har endast gått segrandes ur en av de senaste sex omgångarna. Kieffer Moore, som haft oerhörda skadeproblem under våren, var dock tillbaka i matchtruppen senast och utmärkte sig under sitt inhopp med två strutar som fullbordade upphämtningen mot Swansea. En gaffel (etta-tvåa) faller oss i smaken.

7. Nottingham – Swansea 

Vore det inte för en bedrövlig inledning på säsongen hade Nottingham varit uppe och utmana Fulham om förstaplatsen. Istället går Forest en stenhård kamp om andraplatsen där tisdagens batalj mot just Bournemouth kommer bli en riktig rysare. Steve Cooper kommer dock inte ha råd att spara på några krafter under lördagen då det inte finns utrymme för poängtapp. Swansea är i gott slag och har inte förlorat på de senaste nio omgångarna. Delad ära mot ovan nämnda Bournemouth senast vilket för övrigt var Svanarnas fjärde raka kryss. Med den form Joel Piroe befinner sig i för stunden vill vi inte utesluta att walesarna får med sig ett resultat från City Ground. Strecka från vänster.

8. Middlesbrough – Stoke 

Det faktum att Stoke inte längre har något anmärkningsvärt att spela för har inte hindrat The Potters att prestera på en hög nivå. Gästerna har vunnit fem av de senaste sju matcherna och det mot motstånd som håller en liknande nivå som lördagens motståndare Middlesbrough. Boro utmanar fortsatt om en playoff-plats men med blott fem poäng från de senaste sex omgångarna har North Yorkshire-klubben inte längre saken i egna händer. Två kluriga bataljer återstår för arrangörerna och sett till nuvarande nivå blir det tufft att få med sig full pott från dessa. Vi helgarderar!

9. Bristol City – Hull 

På Ashton Gate Stadium stundar ett intrikat möte mellan tabellgrannar. Att det finns ett högt offensivt kunnande hos Bristol City råder inga tvivel om. Defensivt håller The Robins dock ingen särskilt hög nivå även om det har sett relativt tryggt ut i de bakre leden under de senaste omgångarna. Hull har i sin tur gått från klarhet till klarhet under nya tränaren Shota Arveladze. Under 49-åringen har Tigrarna varit solida bakåt och anmärkningsvärt är att de orangesvarta har hållit nollan intakt i fem av de senaste tio omgångarna. Vi har svårt att ta ställning i sydvästra England och föredrar att säkra upp med samtliga tecken.

10. Cardiff – Birmingham

I sin helhet har Cardiff presterat på en skaplig nivå under vårsäsongen men med kontraktet säkrat har The Bluebirds växlat ner rejält. Fyra raka nederlag har arrangörerna i bagaget inför detta möte och har endast lyckats producera en balja under denna period. Birmingham befinner sig i en snarlik situation men har åtminstone visat viljan att spela fotboll. Stora luckor finns i de bakre leden men vi är inte övertygade om att Cardiff kommer exponera detta under rådande förutsättningar. Tvåan prioriteras till fint värde.

11. Coventry – Huddersfield 

Huddersfield är ligans formstarkaste klubb sett till de senaste fem omgångarna med 13 poäng av 15 möjliga. Att The Terriers lyckas knipa den sista direktplatsen är dock högst tveksamt men om inte annat kommer Carlos Corberans manskap vara mån om att hålla moralen på topp inför playoff-spelet. Även Coventry gör en fin säsong utifrån förutsättningar där det svenska löftet Viktor Gyökeres i synnerhet har imponerat. Under de senaste månaderna har formen dock varit nedåtgående och med skyttekung Matthew Goddew på skadelistan kan vi tänka oss att singla tvåan trots hård streckning.

12. Millwall – Peterborough 

Peterborough har gjort ett tappert försök att säkra kontraktet på mirakulöst vis men i och med nederlaget mot Nottingham förra veckan står det klart att The Posh gör Barnsley och Derby sällskap till League One. Rimligtvis påverkar detta gästerna negativt under de återstående omgångarna och mot ett av ligans främsta hemmalag i form av Millwall ska Grant McCanns manskap inte ha mycket att säga till om. Full pott från de återstående två omgångarna är mer eller mindre ett måste om Lejonen ska ha möjlighet att knipa sjätteplatsen – trolig etta.

13. Reading – West Bromwich 

Reading har haft en tuff säsong fylld med skadebekymmer där långtidsskador på nyckelspelarna Yakou Meite och Joao Lucas varit påtagliga. Under våren har förutsättningarna varit desto bättre och den sistnämnda har visat strålande form. Som följd har The Royals i slutändan säkrat ett nytt kontrakt vilket säkerligen är en enorm lättnad efter en påfrestande säsong. West Bromwich fortsätter vara begränsade under Steve Bruce där 61-åringen inte utnyttjar den kreativitet som trots allt finns i spelartruppen. Vi lutar åt väst i detta vidöppna möte men ettan bör kompletteras.

Läktarens säkra: Manchester City

Manchester City och Liverpool har varit fullkomligt överlägsna i Premier League denna säsong. Leeds har visserligen fått fin utdelning på senare tid men har inte presterat på någon överdrivet hög nivå. Med tanke på vad som står på spel har vi svårt att se arrangörerna störa The Citizens.

Läktarens skräll: Stoke

Stoke har ett högt kunnande och har visat prov på just detta under de senaste månaderna. The Potters är solida bakåt och på offensiv väg har januarivärvningen Lewis Baker varit fenomenal samtidigt som Jacob Brown är i gott slag. Middlesbrough på resande fot är ingen enkel uppgift men understiger tvåan 20 procent är den tilltalande.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus