Speltips

Match/event
Stryktipset - Lördag 5/3
Datum
05/03 - 2022
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
Tips, andelar & analys
Odds
Poolspel/andelsspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Liverpool - West Ham
1
2. Aston V - Southampton
x2
3. Burnley - Chelsea
x2
4. Newcastle - Brighton
x2
5. Norwich - Brentford
1x
6. Wolves - Crystal Palace
x2
7. Middlesbrough - Luton
1
8. Preston - Bournemouth
2
9. Swansea - Coventry
1x2
10. Bristol C - Birmingham
x2
11. Hull - West Bromwich
x2
12. Reading - Millwall
12
13. Stoke - Blackpool
1
Rygga Spelet
speltipspodden Stryktips

Stryktipset 5/3 – Tips, andelar & analys

Fotboll Speltips Stryktipset
Joakim
Publicerad: 4 mars, 2022

Veckans Stryktipskupong ser ut att erbjuda strålande spelvärde vilket rådande Tips-SM kan vara en förklaring till där deltagarna måste vara sparsamma med garderingarna på en svårtippad kupong. Detta ska självfallet tas tillvara på och vi går igenom vart de bästa dragen hittas i analysen nedan, häng med!

Spelstopp: 15:59

1. Liverpool – West Ham 

West Ham ska försöka ta sig an den otacksamma uppgiften att besegra Liverpool på Anfield. Något ingen klubb har lyckats med sedan Fulham gjorde det för nästan på dagen ett år sedan. Noterbart är att Merseysideklubben hade enorma skadebekymmer vid det tillfället och var i sin värsta svacka sedan Jürgen Klopp tog över rodret 2015. Med den form som arrangörerna befinner sig i för stunden är det långsökt att de rödklädda lämnar tomhänta eller för den delen tappar poäng. Bergetta!

2. Aston Villa – Southampton 

En oviss batalj stundar på Villa Park då ett imponerande Southampton kommer på besök. The Saints fortsätter att övertyga under Ralph Hassenhüttl och tog i och med 2-0-viktorian mot Norwich klivet upp till nionde plats. Viktiga kuggar vilades dessutom i veckans FA-cupseger mot West Ham. Aston Villa har kapaciteten att prestera på samma nivå, om inte högre, men av förståeliga skäl har Steven Gerrard inte lyckats få in samma kontinuitet i The Villans prestationer. En tvåa som understiger 30 procent tycker vi är lågt och vårt prio riktas därhän.

3. Burnley – Chelsea 

Chelsea kliver in som klara favoriter på Turf Moor men ett varningens finger måste höjas. Burnley är svårspelade i sin hemmaborg och har gjort det riktigt bra på sistone. På offensiv väg kan vi helt klart se Maxwel Cornet och Wout Weghorst störa gästernas kompakta försvar men nyckeln till framgång kommer främst ligga i att försvarsspelet sitter då The Clarets kommer bli hårt pressade under stora delar av matchen. Då flera av Thomas Tuchels offensiva pjäser haft det problematiskt på senare tid är detta inget otänkbart scenario. Gardera upp tvåan tidigast möjligt.

4. Newcastle – Brighton 

Newcastle har fortsatt få utdelning även i Kieran Trippier, Allan Saint-Maximin och Callum Wilsons skadefrånvaro. Värt att tillägga är att Brentford spelade med en man mindre i knappa 80 minuter senast vilket självfallet var en bidragande orsak. Skadeläget hos The Magpies är liknande med undantaget att Saint-Maximin under dagarna återanslöt sig med spelartruppen och mycket väl kan vara delaktig i denna batalj. Hur som haver ska Brighton ses med goda möjligheter att bryta sin tre matcher långa förlustsvit under rådande förutsättningar och här får Newcastle väl högt förtroende från spelarpoolen på grund av sin uppåtgående formkurva. Vi prioriterar den spelvärda tvåan på St. James’ Park.

5. Norwich – Brentford 

Norwich har haft ett väldigt otacksamt spelschema under de senaste veckorna och har föga förvånande lämnat tomhänta från de senaste tre bataljerna. Dessförinnan plockade Kanariefåglarna sju poäng av nio möjliga mot Everton, Watford och Crystal Palace. Goda förutsättningar finns denna afton att sätta ytterligare press i jakten på ett nytt kontrakt när ett krisande Brentford kommer på besök. Efter en lovande inledning på säsongen har Thomas Franks manskap helt tappat konceptet och kommer allt närmare giljotinen. Ettan ser visserligen ut att bli något överstreckad men blir vår utgång.

6. Wolverhampton – Crystal Palace 

Wolverhampton gör ytterst sällan bort sig här på Molineux Stadium men sett till hur uddlösa Vargarna har varit på offensiv väg är den högt streckade ettan ögonbrynshöjande. Crystal Palace har ett högt kunnande och vann höstens drabbning på betryggande vis. The Eagles har en tillräckligt hög offensiv kapacitet för att kunna luckra upp värdarnas kompakta försvar och kan få med sig både en och tre poäng från West Midlands. Att chansspika tvåan är ett alternativ på mindre system men krysset är ett välkomnande tillskott.

7. Middlesbrough – Luton 

Luton har visat strålande form under de senaste månaderna och har som följd klivit upp till en imponerande sjätteplats. På Riverside Stadium tror vi dock att The Hatters får det problematiskt mot ett hemmastarkt Middlesbrough. Arrangörerna tog tidigare under veckan en tung skalp när Tottenham kom på besök och anmärkningsvärt är att Antonio Conte inte sparade på krafterna i det mötet. Därtill har Boro vunnit de senaste sju hemmamatcherna i ligaspelet. Ettan är en fullt rimlig spik där krysset får ses som en lyxvara på större system.

8. Preston – Bournemouth 

Bournemouth förstärkte truppen rejält under januari i hopp om att återvända till Premier League. Något som har gett utdelning där The Cherries har gått segrandes från de senaste fyra bataljerna. En redan stark offensiv torde bli allt starkare när Todd Cantwell och Siriki Dembélé väl lyckats anpassa sig till det nya spelsystemet och i försvarslinjen finns allt fler alternativ i och med Nathaniel Phillips och Ethan Lairds intåg. Preston må vara svårslagna i sin hemmaborg men har inte lyckats vinna ett hemmamöte på snart tre månader. För den som inte är villig att singla tvåan är X2 vägen att gå.

9. Swansea – Coventry 

Coventry fortsätter vara pålitliga framåt även i Matthew Goddens skadefrånvaro. De himmelsblåa utmanar i högsta grad om en playoff-plats där endast tre poäng skiljer upp till Luton. Swansea på resande fot är inte den enklaste av uppgifter och den formstarke Joel Piroe behöver gästerna hålla ett extra öga på. Svanarnas ojämnhet är dock något som får oss att luta åt öst och till rådande streckning ska tvåan prioriteras. Med det sagt ska bataljen på Swansea.com Stadium helgarderas om möjligheten finns.

10. Bristol City – Birmingham 

Bristol City har ställt till det både en och två gånger för oss denna säsong. Säga vad man vill om The Robins som helhet men där finns ett högt offensivt kunnande vilket gör värdskapet svåra att räkna bort i enskilda möten. De rödvitas bristande försvarsspel håller dock inte i längden och det går inte att motivera den högt streckade ettan mot ett Birmingham vars kapacitet är högre än vad tabellen indikerar. Lyle Taylors tillgänglighet är visserligen oklar än en gång men Lee Bowyer har en stark offensiv bredd. Strecka från höger.

11. Hull – West Bromwich 

Krisen växer sig allt större hos West Bromwich vars offensiv har varit glanslös. Anställningen av Steve Bruce är med rätta ifrågasatt där spelare som Alex Mowatt och Grady Diangana knappast gynnas av 61-åringens destruktiva fotboll. Med det sagt har inte heller Hull visat någon vidare form och Tigrarna har knappast samma höga kapacitet som The Albions. Att arrangörerna streckas upp som favoriter av svenska folket är högst tveksamt och till rådande streckning avstår vi från ettan helt och hållet – gardera istället med övriga tecken.

12. Reading – Millwall 

Två formstarka klubbar gör upp på Select Car Leasing Stadium. Reading föll visserligen med 4-1 mot Blackpool senast men hade i sin helhet en lyckad månad under februari. Mycket tack vare att Joao Lucas har återvänt från sin långtidsskada och visat strålande form men John Swift, som gjort en strålande säsong, förtjänar också en omnämning. Millwall är betydligt mer pålitliga i sina prestationer och kommer även till detta möte med fyra raka segrar i bagaget. Tvåan är således en klok utgång men bör garderas upp vid tidigt skede.

13. Stoke – Blackpool 

Ett möte mellan tabellgrannar avrundar denna kupong då Blackpool beger sig till Bet365 Stadium. Blackpool gör det riktigt bra som nykomlingar och kommer att spela i The Championship även kommande säsong. På resande fot har The Seasiders dock endast vunnit tre av 16 bataljer där den senaste bortasegern var mot Sheffield United i slutet av oktober. Stokes nedåtgående formkurva är i sin tur missvisande där The Potters har gjort sig förtjänta av en klart högre utdelning. Med en snudd på skadefri trupp ska Michael O’Neills manskap ses med goda möjligheter att vända den negativa trenden. Ettan är en given utgång.

Läktarens säkra: Liverpool

Liverpool är ruskigt svårspelade hemma på Anfield och har under säsongens gång plockat 33 poäng av 39 möjliga, flest i hela ligan. Med den form som Jürgen Klopps manskap visar upp för stunden går Merseysideklubben allt som oftast segrandes ur denna batalj.

Läktarens skräll: Birmingham

Crystal Palace och Brighton är två alternativ som lika gärna hade kunnat ta platsen som omgångens skräll till rådande streckning. Personligen håller vi Birmingham något högre där ett opålitligt Bristol City av oförklarliga skäl streckas upp till skyarna.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus