Speltips

Match/event
Stryktipset - Lördag 8/1
Datum
08/01 - 2022
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Hull - Everton
2
2. Leicester - Watford
1x2
3. Wigan - Blackburn
12
4. West Brom - Brighton
2
5. Swansea - Southampton
2
6. Birmingham - Plymouth
x2
7. QPR - Rotherham
1x2
8. Kidderminster - Reading
1x2
9. Boreham W - AFC Wimb.
2
10. Barnsley - Barrow
1x2
11. Newcastle - Cambridge
1x
12. Peterbor. - Bristol R
1
13. Port Vale - Brentford
2
Rygga Spelet
Stryktipset

Stryktipset 8/1 – Tips & analys

Fotboll Speltips Stryktipset
Joakim
Publicerad: 7 januari, 2022

Det är fullt blås från FA-cupen som gäller på lördagens Stryktips. Samtliga 13 matcher på kupongen hämtas från den anrika turneringen. Med rådande covidläge i England rekommenderas sen inlämning för att hålla koll på truppinfo och eventuella lottningar. Nedan följer en matig analys!

Spelstopp: 15:59

1. Hull – Everton 

Everton går fortsatt tungt i Premier League och inte blev det bättre av att The Toffees släppte in tre mål senast mot Brighton (2-3). Insatsen var samtidigt en att bygga vidare på för Benítez och company som ska gälla som klara favoriter borta mot Hull. Tigrarna har visat beskedlig figur under vintern och mycket talar för att värdarna kommer att vara inblandade i bottenstriden av The Championship. När störst fokus ligger på att klara kontraktet blir Everton en övermäktig uppgift i FA-cupen. Tvåan gillas klart mest och är en fin spik upp till 55 procent. 

2. Leicester – Watford 

Leicester har haft stora skadebekymmer under hela säsongen och nu är truppläget mer ansatt än någonsin. Backlinjen är barskrapad och i de främre leden saknas Vardy, Daka och Iheanacho. Då går det verkligen inte att lita på en hårt streckad etta. Watford formrad är nattsvart men The Hornets får knappast ett bättre läge att bygga momentum än detta. Ranieris mannar var på vippen att ordna poäng i Londonderbyt mot Tottenham, en liknande insats här kommer att räcka långt. Var inte rädd för att strössla med garderingar, ska något tecken slopas är det ettan. 

3. Wigan – Blackburn 

Både Wigan och Blackburn har haft en varm och skön vinter framför brasan. The Latics, som värdarna kallas, har inte torskat en tävlingsmatch sedan slutet på oktober och är av tradition också ett starkt cuplag. Keane, Lang och McClean är en trio som Blackburn får se upp med på DW Stadium. Gästerna förfogar i sin tur över en av The Champions allra bästa spelare i Brereton, men med hänsyn till toppstriden i andraligan är det inte omöjligt att chilenaren vilas under lördagen. Då kan denna batalj svänga åt vilket håll som helst. Gubben (etta-tvåa) är en sund lösning. 

4. West Bromwich – Brighton 

Desperata tider kräver desperata handlingar. West Bromwichs formsvacka – bara två segrar på de nio senaste – har fått Valérien Ismaël att återigen plocka in Daryl Dike under sina vingar. Själva affären i sig är inte särskilt desperat då duon gjorde succé i Barnsley i fjol, men det är knappast i anfallsleden som The Baggies inte räcker till. Mittfält och försvar håller däremot beskedlig nivå, något som ett skickligt Brighton ska kunna utnyttja. Graham Potters spelidé påverkas inte av vilka lirare som finns i startelvan och här viktar vi tydligt åt gästernas håll. Brighton visar gryende storform och nöter ner West Bromwich över 90 minuter. Tvåan är en solid spik upp till minst 45 procent. 

5. Swansea – Southampton 

Russell Martin känns överlag som rätt man på rätt plats i sin tränarroll för Swansea. Tidpunkten är samtidigt där skon klämmer för dagen, inte minst då walesarna redovisar tre raka nederlag och åtta insläppta mål under samma period. Martin tror benhårt på sin filosofi att spela bollen längs backen vilket också resulterar i flertalet baklängesmål. Mot ett välorganiserat Southampton riskerar Svanarna att bli blottade. The Saints har radat upp spelmässigt fina insatser utan att få med sig tillräckligt många poäng. Här väntar en ytterst lämplig uppgift där även ett reservbetonat rödvitt gäng ska ta sig vidare. Tvåan är en tänkbar spik.

6. Birmingham – Plymouth 

Det finns gott om stora favoriter på kupongen och en fällbar sådan tornar upp sig på St. Andrew’s. Birmingham har befunnit sig i en mörk dvala under vintern där blott en poäng av de senaste tolv möjliga innebär att Lee Bowyer hänger löst. Blånäsorna behöver lägga krut på ligaspelet för att undvika bottenstrid och är därför ingen favorit att hålla i handen mot Plymouth. Bojan Djordjic gamla lag är med i toppstriden av League One, mycket tack vare deras framgångsrika skörd på resande tass. Poängplock i nio av tolv utflykter är starka papper och här blickar vi enkom österut. Ettan är ett avslag till över 55 procent. 

7. QPR – Rotherham 

Queens Park Rangers finns som väntat med i toppstriden av The Championship, mycket vare deras starka offensiv. Bakåt ser det däremot inte alls lika bra ut och faktum är att inget lag på den övre halvan har släppt in lika många mål som The Hoops. Det är siffror som innebär att vi drar öronen åt oss när ettan målas upp runt 60 procent. Rotherham tillhörde samma serie som QPR i fjol och förvånande är det inte om gästerna gör comeback redan nästa säsong. The Millers toppar League One och besitter tredjeligans klart starkaste försvar. När ettan övervärderas får gärna den breda penseln åka fram.

8. Kidderminster – Reading

Motstånd från högre sammanhang är inte vanligt förekommande på Aggborough Stadium, men under lördagen smäller det rejält. Kidderminster, normalt hemmahörandes i den engelska sjättedivisionen, tar emot Reading som inte får en enkel resa framför sig trots nivåskillnaden på pappret. The Royals lider fortfarande av ett ansatt truppläge och i måndags tappade gästerna 2-0 till 2-2 mot Derby under matchens slutminuter. Paunovic mannar är inte att lita på och här garderar vi för en knall modell större. Alla tecken och injobb av 1X är rätt väg att gå.

9. Boreham Wood – AFC Wimbledon 

AFC Wimbledon har lottats mot gynnsamt motstånd och behöver heller inte resa särskilt långt då Boreham Wood är hemmahörandes i huvudstaden. Värdarna huserar två divisioner lägre än lördagens opponenter och får trots en inspirerande uppgift svårt att hävda sig hemma på Meadow Park. Wimbledon kan mer än vad de hittills visat i ligaspelet och vi blir inte förvånade om Luke McCormick spelar en huvudroll för gästerna. Hittar mittfältaren och hans kompanjoner upp i ansenlig nivå blir det här en perfekt uppladdning inför hatmötet med MK Dons. Tvåan är ett hett spikbud. 

10. Barnsley – Barrow 

Läget är nattsvart för Poya Asbaghi och hans Barnsley. Noll segrar finns på kontot sedan svensken tog över skutan och inte mycket talar för att The Tykes spelar i The Championship kommande säsong. Fullt fokus måste riktas mot nytt kontrakt vilket borgar för en reservbetonad startelva när Barrow kommer på besök. Då blir detta betydligt jämnare än vad odds och streck vittnar om. Gästerna för normalt en anonym tillvaro i League Two men mot ett dysfunktionellt Barnsley ska The Bluebirds inte räknas bort. Plocka med alla tecken och håll tummarna för en skräll. 

11. Newcastle – Cambridge United 

Newcastles kräftgång i Premier League har knappast undgått någon. Många blickar riktas nu mot Englands norra delar, men det är knappast på grund av det som händer på planen. Snarare på vad den saudiska portmonnän kan åstadkomma under transferfönstret. Än så länge ser dock truppen svag ut och det ska dessutom påminnas om att Skatorna varit hårt drabbade av Coronaviruset. I svallvågorna av detsamma är det inte våldsamt attraherande att lämna en benhårt streckad etta allena. Visst råder det i grunden klasskillnad när Cambridge United står på andra sidan, men i cupsammanhang har Newcastle inte övertygat på många år. Var inte rädd för att ta med krysset på större system. 

12. Peterborough – Bristol Rovers 

Spännande match i matchen där Darren Ferguson, son till Sir Alex, ska mäta hjärnkapacitet med Joey Barton. Den sistnämnda ligger pyrt på det i Bristol Rovers som befinner sig i botten av League Two. Truppen kan betydligt mer än så men här får Barton och övriga finna sig i att slå ur hopplöst underläge. Peterborough håller i sin tur till i botten av The Championship, något som inte ska spela alltför stor roll denna lördag. Hemma på Weston Homes Stadium är The Posh normalt starka och ett Bristol Rovers ur slag ska vara en munsbit. Ettan klarar sig galant på egna ben. 

13. Port Vale – Brentford 

Brentford uppvisar svajig form efter två segrar och två förluster på de fyra senaste. I vinstmatcherna ska det dock sägas att The Bees vänt underläge till seger två gånger om vilket borde innebära att självförtroendet är på topp. Thomas Frank förfogar över en bred trupp och kan byta ut hela sin ordinarie startelva och ändå vara flera nummer starkare än Port Vale. Värdföreningen håller mer än godkänd nivå i League Two, men mot en opponent som håller på att etablera sig i Premier League räcker The Valiants inte till. Tvåan kan singlas utan att ögonen rör sig mot procenten. 

Läktarens säkra: Brentford

Att det råder klasskillnad på Vale Park är en underdrift. Ett roterat Brentford har inga problem med att städa av Port Vale. Tvåan är given.

Läktarens skräll: Plymouth

Birmingham är inte alls bra just nu och värdarna trivs inte när de förväntas föra matchbilden. Plymouth ska ses med god skrällchans i rikets näst största stad.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus