Speltips

Match/event
Cincinnati Bengals - Los Angeles Rams
Datum
13/02 - 2022
Matchstart
23:59
Spelbolag
Spel
Bengals -4.5 / O.B.J TD / First pen: Holding
Odds
1.97 / 2.37 / 3.75
Rygga Spelet
Super bowl

Super Bowl: Cincinnati Bengals @ Los Angeles Rams

Amerikansk Fotboll NFL Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 12 februari, 2022

Årets sista match, sen får vi vänta över 200 dagar till nästa officiella match. Men vi ska inte sakna det redan utan se till att det blir en ordentligt bra sista match av säsongen. För andra året irad kommer det vara hemmaplansfördel för ett lag, lyckas de vinna likt Tampa i Florida förra året?

Rams är favoriter efter vinsten mot 49ers

Trots att Los Angeles inte behövde slå något utav ”storlagen” för att ta sig till Super Bowl så är de ändå favoriter. Många trodde att både Packers och Tampa hade extremt goda chanser på att spela i conference Championship, men icke. Att 49ers tog sig dit efter vinster mot både Dallas och Green Bay var otroligt, men Rams skulle bara vinna den matchen.

Matchen var dock oroligt jämn och 49ers hade väldigt länge ledningen i matchen. När fjärde kvarten började hade Rams bollen men ett underläge 7-17. De lyckades ta sig ner för fältet för att göra sju poäng efter ett pass till Cooper Kupp. Deras defensiv hade börjat spela ordentligt i mitten av tredje kvarten och släppte inte in några poäng under de sista 20 minuterna. De fick tidiga stopp och gav sitt offensiv chansen att kvittera och även gå upp i ledning. De tog, till viss del, tillvara på chanserna och fick in två raka field goals och tog då ledningen med 20-17.

Det var lite oroligt när 49ers fick tillbaka bollen med över 1.5minut kvar men Garoppolo kastade en interception och Rams kunde knäa ut matchen i slutet.

Bengals lyckades med ännu en skräll mot Chiefs

De har vunnit tre slutspelsmatcher detta år varav de var stora underdogs i de sista två. Senast fick de 7.5 poäng i handicap, något som de inte behövde överhuvudtaget. De skulle möta föregående vinnare av AFC, Kansas City, som i sin tur ville ha revansch för förra årets SB förlust. Dessa lag hade mött varandra sent på säsongen där Bengals vann efter att deras defense helt stoppat i andra halvlek.

I halvlek var ställningen 21-10 till KC och de skulle få bollen i början av andra halvlek. Det enda som kunde stoppa dem, var samma problem som några veckor innan, att deras offense inte får det att fungera i andra halvlek. Något som var exakt vad som hände. Endast ett FG på 30minuter samtidigt som Bengals offense faktiskt rullade på och fick in lite poäng. Redan efter tredje kvarten var ställningen 21 lika och tillslut gick matchen till OT med 24-24 ställning. Cincinnati förlorade slantsinglingen och de var oroade för att de skulle åka ut exakt som Buffalo, men icke. Deras defensiv dominerade fortfarande och efter en interception och ett kort FG vann de matchen och gick till sin första SB sen på 80talet!

Dagens speltips

Det är nu första chansen för många i dessa lag att vinna en Super Bowl, däribland Stafford som även tog sin första slutspelsvinst detta år men även Burrow som tog sitt lag till sin första slutspelsvinst på 31år. Frågan är vilka som kan dra det längsta strået i säsongen sista match? Bengals släppte i förra matchen inte igenom defensiven för en sack någon gång, men veckan innan det blev Burrow nedtacklad med bollen nio(!) gånger. Dock lyckades inte Rams defensiv komma åt 49ers någon gång i matchen heller, något som inte hänt på väldigt länge för laget. Det känns som att mycket i denna match kan hänga på pressen som Rams kan få på Burrow för ifall han får all tid i världen, är det oundvikligt att han gör en hel del poäng.

Givetvis kommer Rams offensiv även göra en del poäng men det kan bli svårt att hänga med det explosiva laget i Bengals ifall de inte får hjälp av sin defensiv. Stafford’s form har varit lite orolig men har ändå blivit bättre och bättre i slutspelet. Han passade för över 300yards och två TD’s men också en interception tidigt i matchen.

Även att LA Rams har hemmaplansfördel kan ha stor skillnad på matchen utkomst. Det är inga drastiska skillnader i väder för Cincinnati att åka dit men SoFi stadium kan bli ganska högljutt det med! Även fast Bengals klarade av Arrowhead kan det fortfarande orsaka problem.

Något som båda dessa lag gör relativt mycket är också att ta offensiva holdings. Även en hel del defensiva, speciellt på Bengals sida. False Starts är också relativt vanligt, men det är oftare sent i matchen än tidigt. Därför är det lockade med ett spel på holding i början av matchen!

Därför väljer jag att spela på Los Angeles Rams -4.5 till oddset 1.97 hos Unibet (2.5units)

Att Odell Beckham JR gör en TD till oddset 2.37 hos Bet365 (1.5units)

Att första ”straffet” är en holding till oddset 3.75 hos Unibet (1unit)

Lycka till med era spel!

/ David

Unibet
Free bet 100 kr
  • Bra sportsbook
  • Två olika bonusar
  • Svensk kundtjänst
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Unibet
Lanserat:
januari, 1999
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
200:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Unibet är en av pionjärerna när det kommer till online betting och har sedan grundandet 1997 legat i framkant på spelmarknaden i världen. Förutom svenska spel så är Unibet störst i Sverige inom odds och betting
Välkomstbonus - Betting
Free bet 100 kr
Omsättningskrav: 0x