Speltips

Match/event
Sverige - Ryssland
Datum
16/12 - 2021
Matchstart
16:30
Spelbolag
Spel
Ryssland FT
Odds
1,83
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Sverige – Ryssland – 16/12

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 16 december, 2021

Då var det återigen dags för en ny landslagsturnering i förberedelserna inför såväl de olympiska spelen som världsmästerskapet i vår. För Tre Kronors del är ett stjärnspäckat Ryssland först ut. Det blir sannerligen en svår nöt att knäcka.

Turneringsvinst senast

Tre Kronor kommer till Channel One Cup med gott självförtroende då man vann den senaste turneringen, Karjala Tournement efter tre raka vinster. I den turneringen besegrade man dagens motståndare, Ryssland, med 4-2 efter en fin prestation. Det ryska laget var dock något helt annat än vad stornationen ställer på banan i eftermiddag.

I denna turnering ser Tre Kronors trupp mycket intressant ut. Lagbygget innehåller bland annat hela tolv KHL-spelare. Resterande tio spelare är inhämtade från den inhemska ligan, SHL. Färjestad har hela tre lirare med i Linus Johansson, Jacob de la Rose och Gustav Rydahl.

Under Channel One Cup 2020 blev Tre Kronor tvåa i gruppen, trots att man endast vann en av tre matcher. Det blev dessutom en hedervärd 4-3-förlust efter straffar mot värdnationen, Ryssland. Detta trots att ryssarna stundtals dominerade matchen.

Ruskigt lag

Under den senaste Euro Hockey Tour-turneringen ställde Ryssland upp med ett relativt svagt lag, vilket också visade sig i resultaten då man endast vann en av tre matcher och slutade på en tredjeplats av fyra lag. Den noteringen lär inte upprepas under kommande turnering.

När det vankas hemmaturneringen Channel One Cup ställer Ryssland däremot upp med ett ruskigt bra lag, som blir svåra att mäta sig emot. Hela truppen består av etablerade stjärnspelare från KHL. Truppen innehåller bland annat Mikhail Grigorenko, Nikita Gusev, Nikita Nesterov, Vadim Shipachyov och Kirill Marchenko, som mer eller mindre gått in i vilket NHL-lag som helst. Shipachyov har gjort sanslösa 57 poäng (21+36) på 39 matcher och leder KHL:s poängliga hela 15 (!) poäng före tvåan.

Ryssland brukar allt som oftast leverera på hemmaplan och vann Channel One Cup i fjol i överlägsen stil. Laget vann samtliga matcher och kom hela fyra poäng före tvåan, Sverige. Det vore en stor skräll om man inte lyckas kamma hem årets turnering också.

Dagens speltips

Ryssland FT står i fina 1,83 hos Betsson och synas alla dagar i veckan. Tre Kronor må ha ett bra lag, men Ryssland är åtminstone ett snäpp vassare. Kanske rent av två. Sedan är det naturligtvis ingen nackdel för ryssarna att spela på hemmaplan. Det ryska laget innehåller flera världsstjärnor, bland annat Shipachyov, som leder KHL:s poängliga 15 (!) poäng före tvåan. Så länge inte Ryssland underskattar Sverige samt spelar nonchalant, som man faktiskt kan göra emellanåt, skall Ryssland vinna alla dagar i veckan. Vidare börjar OS-turneringen om mindre än två månader och Channel One Cup är ett perfekt forum för att visa upp sig inför de olympiska spelen. Det är således svårt att tänka sig att någon inte skulle ta dagens match på allvar.

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x