Speltips

Match/event
Sverige - Tjeckien
Datum
10/11 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
BLG2M
Odds
1,73
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Sverige – Tjeckien – onsdag 10/11

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 10 november, 2021

Säsongens första landslagsturnering är kommen då Karjala Tournement inleds under onsdagskvällen med match mellan Sverige – Tjeckien. Drabbning spelas dessutom på svensk match, nämligen i Saab Arena, Linköping.

Spännande lag

Tre Kronors trupp består till största del av SHL- och NLA-spelare. Även KHL-målvakten, Lars Johansson, finns med i Johan Garpenlövs konstellation. Sammansättningen är intressant och det kan bli en trevlig turnering för laget, om man får ihop grejerna.

Målvaktssidan är stark, backbesättningen stabil och framåt har lagets forwards stora möjligheter att hitta nätmaskerna flertalet gånger i samtliga tre matcher. Det kan således rent av sluta med en turneringsvinst om några dagar, även om det är långt dit.

Sverige har haft lite problem med Tjeckien under den senare tiden och har faktiskt endast vunnit en av de fem senaste inbördes mötena. I afton ska man dock ses med fina chanser till att kunna inkassera ytterligare en vinst. Inte minst med tanke på att matchen spelas på hemmais inför fulla läktare.

Presterar alltid mot Sverige

På förhand har kanske Tjeckien den minst namnkunniga truppen i Karjala Tournement och rankas, enligt flera spelbolag, som sist. Det är till viss del befogat, men samtidigt känns det som nationen underskattas en smula.

Tjeckiens trupp innehåller många fina spelare, inte minst offensivt sett. David Kase, Michal Repik, Milan Gulas och Frölundas succéspelare, Michael Spacek, finns bland annat att tillgå framåt. Målvakts- och backbesättningen känns däremot aningen svagare, vilket kan betyda att det blir en del insläppta mål.

Nationen har presterat ypperligt under den senare tiden och har faktiskt segrat i 14 av sina 17 senaste matcher. Man brukar dessutom trivas bra mot Sverige, vilket fyra vinster på de fem senaste inbördes mötena vittnar om.

Dagens speltips

BLG2M känns som ett mycket bra spel och finns till oddset 1,73 hos Betsson. På pappret har Tre Kronor det bättre laget och spelar dessutom kvällens match på hemmaplan. Att laget löser 2+ mål är närmast garanti då det även finns mycket offensiv kraft i truppen. Dessutom känns Tjeckiens defensiv på förhand ganska svagt. Nationens offensiv är däremot mycket spännande och truppen innehåller en hel del spets. Tjeckien har dessutom löst 2+ mål i 20 av sina 21 senaste matcher. Man har löst linan i fem raka matcher mot Sverige. 2-2, 3-2, 2-3, 3-3? Det låter inte helt orimligt.

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x