Speltips

Match/event
Timrå IK - Modo
Datum
04/01 - 2021
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Timrå -1,5
Odds
1,82
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Timrå – MODO 4/1

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 4 januari, 2021

Växjö kom inte alls upp i nivå senast och årets första spel rättades därmed rött. Formen är fortsatt usel, men vi kämpar på. I kväll fokuserar jag på mötet mellan Timrå och MODO, där hemmalaget söker snabb revansch efter förlusten senast.

Outstanding på hemmais

Timrå leder alltjämt serien i överlägsen stil då man spelat in 59 poäng på 25 matcher. Man är därmed hela nio poäng före tvåan, Björklöven.

Sundsvallsgängets form är dock tveksam då man förlorat två raka matcher (båda på bortaplan) mot MODO och Karlskoga.

Trots två raka nederlag på resande fot är Timrå seriens bästa bortalag. Laget är dock ännu bättre på hemmais, vilket tolv vinster på de 13 senaste hemmafajterna visar. Det är även värt att notera att samtliga vinstmatcher kommit efter ordinarie speltid och tio av dem med en tvåmålsvinst eller mer.

Usla på bortplan

MODO har sannerligen inte någon rolig säsong bakom sig. Örnsköldsviksgänget ligger först på en tolfteplats med sina 30 inspelade poäng på 24 matcher. Det är givetvis en gigantisk missberäkning av en klubb som har målsättningen att ta sig tillbaka till svenska hockeyns finrum, SHL.

Allra senast tog man en mycket meriterande vinst då man hemmabesegrade suveräna Timrå med 2-1. I och med de tre poängen distanserade sig laget från den absoluta botten samtidigt som man fick kontakt med lagen ovan.

De tre poängen mot Timrå var lagets första på fyra matcher. Just på bortaplan, som man spelar på under måndagskvällen, har MODO haft det väldigt tungt under säsongen. Faktum är att man endast spelat in tio poäng på 13 matcher på resande fot och med den noteringen ligger man näst sist i tabellen. Bottenlaget har endast vunnit en av sina sex senaste bortabataljer där man släppt in smått otroliga 30 (!) mål under perioden.

Dagens speltips

Jag väljer att tro på Timrå -1,5 till 1,82 (3u) gånger pengarna.

Det råder normalt sett stor klasskillnad lagen emellan. Det skiljer bland annat hela 29 (!) poäng samtidigt som Timrå gjort 40 mål fler än MODO och släppt in 33 färre.

Timrå är seriens bästa hemmalag då de vunnit tolv av de 13 senaste hemmafajterna där samtliga vinster kommit efter ordinarie speltid och tio av dem med 2+ mål. MODO å sin tur är usla på bortais då man endast tagit tio poäng på 13 matcher på resande fot.

MODO vann förvisso så sent som under gårdagen, men det var på hemmais och en engångsföreteelse, enligt mig. Jag kan inte i min vildaste fantasi se att MODO lyckas besegra Timrå för andra dagen i rad, i synnerhet inte med tanke på att Timrå agerar hemmavärd. Jag är helt övertygad om att Sundsvallsgänget kommer ut rejält påkopplat från start och lär vara otroligt revanschsugna efter förlusten senast. Det luktar överkörning i min bok.

Lycka till!

/ Timmy

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x