Speltips

Match/event
Timrå IK - HC Vita Hästen
Datum
16/12 - 2020
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Dahlén Ö1,5 poäng ML
Odds
1,90
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Timrå – Vita Hästen 16/12

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 16 december, 2020

Gårdagen blev synnerligen magnifik då såväl Malmö FT (3,00) som Färjestad ML (2,60) till slut hittade hem. Skånelaget uddamålsbesegrade HV71 med 2-1 efter en ny utomordentlig försvarsinsats medan Färjestad blev säsongens första lag att övermanna serieledaren, Rögle, i Catena Arena. Gårdagen innebar hela +7,2 units, vilket jag förstås är oerhört belåten över. Under onsdagskvällen serveras det nya matcher i HockeyAllsvenskan där jag anser mig upptäckt ett par fina spel.

16 raka vinster

Jösses, vilken makalös form Timrå är i. Sundsvallsgänget har segrat i 16 (!) raka matcher och toppar naturligtvis HockeyAllsvenskan då laget spelat in 53 poäng på 20 matcher och är sex poäng före tvåan Björklöven, som tillika spelat två matcher fler än serieledaren.

Timrå har smällt in exceptionella 93 mål hittills under säsongen och det ger ett målsnitt på 4,65 mål/match. Under den långa segersviten har laget gjort 4+ mål i 15 matcher, 5+ mål i elva fajter och 6+ mål i fyra bataljer.

Under onsdagskvällen får Timrå påhälsning av Vita Hästen. Norrköpingslaget är formsvagt då man har fyra raka nederlag i ryggen och endast en triumf på sina åtta senaste matcher. Det doftar sålunda en 17:e raka vinst för kvällens hemmalag.

Vidare är det värt att registrera att Timrå har elva raka segrar på hemmais. Faderullan har kommit efter ordinarie speltid där tio av fajterna slutat med en tvåmålsvinst eller mer.

Seriens bäste spelare

Timrås superstjärna, Jonathan Dahlén, är en stor tillgång och bidragande orsak till Sundsvallslagets stora välgång under säsongen.

Den 22-årige spjutspetsen, som för övrigt fyller 23 i helgen, har medverkat i 16 av lagets 20 tävlingsmatcher där han gjort sanslösa 35 (!) poäng (13+22). Det ger honom ett poängsnitt på över 2,0/match.

Dahlén leder HockeyAllsvenskans poängliga i överlägsen stil då han är hela sex poäng före tvåan, Henrik Björklund, som dessutom spelat åtta (!) matcher fler än Timrås stjärna.

Dagens speltips

Jag väljer att tro på Jonathan Dahlén Ö1,5 poäng ML till 1,90 (2,5u) gånger pengarna.

I detta fall tror jag stenhårt på Timrå-vinst och även Timrå -1,5, men oddsen på dessa spel är alldeles för låga, vilket medför poängspelet på Dahlén. Jag räknar kallt med att Timrå gör 4-5 mål framåt och då är det sannolikt att Dahlén finns med i poängprotokollet vid flertalet tillfälle.

22-åringen har svarat för nio poäng (tre i vardera match) under sina tre senaste matcher. Lägg därtill att stjärnan klarat linan på Ö1,5 i sina 5/6 senaste fajter (totalt 14 poäng).

Vita Hästen har eländig form, är bleka på bortaplan och har släppt in näst flest mål i HockeyAllsvenskan. Det är således antagligt att Norrköpingslaget, som på sistone bland annat släppt in åtta mål mot Almtuna och nio mål mot Tingsryd, får hämta gummitrissan ur nätmaskerna vid upprepade tillfällen. Då är det rimligt att Dahlén åtminstone ligger bakom ett par av nätkänningarna.

Lycka till!

/ Timmy

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x