Speltips

Match/event
Tjeckien - Danmark
Datum
09/02 - 2022
Matchstart
14:10
Spelbolag
Spel
Tjeckien -1,5
Odds
1,84
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Tjeckien – Danmark – 9/2

Ishockey OS Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 9 februari, 2022

Äntligen är dagen kommen då herrarnas OS-turnering i ishockey startar. Tidigare under dagen har Ryssland – Schweiz gjort upp i en jämn match, som Ryssland till slut vann med 1-0. Strax efter klockan 14:00 är det dags för nästa fajt, nämligen den mellan Tjeckien – Danmark.

Kan gå långt

Tjeckien ligger på en sjätteplats på världsrankingen. I min värld är laget rankat högre än så i årets OS-turnering, där man faktiskt kan gå riktigt långt. Rent av hela vägen till final.

Det finns mycket kvalitet i laget, framför allt offensivt då spelare som Roman Cervenka, Michael Frolik, Tomas Hyka, Jan Kovar, David Krejci, Michal Repik och Vladimir Sobotka finns i truppen. Även SHL-trion Michael Spacek, Hynek och Tomas Zohorna. Visst är många av herrarna äldre, men det innebär också ovärderlig rutin, som behövs i mästerskap.

Målvaktssidan ser också fin och rutinerad ut. Defensiven är väl den sämre lagdelen, även om den fortfarande är bra.

Se och lära

Danmark, som är rankade tolva i världen, lyckades ta sig till OS för första gången i landets historia. Bara det är en bedrift och man är med i Kina för att ”se och lära” snarare än kämpa om medalj.

I och med att NHL-spelare inte kommer medverka i turneringen gick Danmark miste om många fina stjärnor. Å andra sidan har man nu större chans i mästerskapet då de andra nationerna försämrats betydligt mer än vad Danmark gjort.

Trots utebliven NHL-spets har Danmark ett trevligt lag och kommer säkerligen inte göra bort sig i turneringen. Bland annat finns Malmö-trion Mattias Lassen, Markus och Oliver Lauridsen med. Även rutinerade och NHL-meriterande Mikkel Bödker, Frans Nielsen och Peter Regin. Likaledes Jokerit-stjärnan, Nicklas Jensen, och ytterligare flera Sverige-bekantingar i bland annat Frederik Storm, Nick Olesen, Morten Madsen med flera.

Dagens speltips

Tjeckien -1,5 – Finns bland annat hos Expekt till 1,84.

Det finns inga enkla matcher i OS, framför allt inte utan NHL-spelare. Danmark kommer garanterat ge Tjeckien en rejäl fajt, men visst skall tjeckerna såväl agera som favorit och vinna dagens holmgång. Man har en bredare trupp och mer spets. Framför allt har man på pappret en betydligt bättre målvakstrio att tillgå. Det här grejar Tjeckien. 3-1?

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
april, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x