Speltips

Match/event
Tjeckien - Slovakien - 9/8
Datum
09/08 - 2022
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
Tjeckien FT
Odds
1,59
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Tjeckien – Slovakien 9/8

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 9 augusti, 2022

Efter drygt två månaders semester, där vi under juni körde 600 mil Sverige/Norge-runt med vår son och hund, är det äntligen dags att kicka igång ishockeysäsongen 2022/23. SHL- och HockeyAllsvenskans första två försäsongsmatcher spelas under tisdagen samtidigt som JVM har premiär mellan Tjeckien – Slovakien. Vad väntar vi på. Vi kör direkt i gång!

Sommarens JVM-turnering är sannerligen speciell. Mästerskapet brukar alltid påbörjas dagarna efter julafton och pågå en bit in i januari. Likaså var det under 2021. Dock blev turneringen inte gammal. Den fick nämligen avbrytas på grund av pandemin och Covid-19. Mästerskapet sköts därmed upp till augusti och där är vi nu.

Utmanar om medalj

Med tanke på att Rysslands uteslutits från turneringen på grund av invasionen av Ukraina ökar Tjeckiens möjligheter till medalj. Just en medalj skulle vara oerhört stort för tjeckerna då man inte varit på prispallen i ett Juniorvärldsmästerskap sedan 2005 (!) då man tog brons.

Tjeckien har ett spännande lag, där många hämtats från Nordamerika och deras många olika ligor under NHL och AHL. Truppen innehåller även en mängd spelare från de inhemska ligorna samt ett par från finska ligan.

Laget genrepade för ett par dagar sedan mot Österrike och segrade med tennissiffrorna 6-3. 13 spelare hamnade i poängprotokollet. I slutet av juli spelade tjeckerna fyra träningsmatcher, två mot Finland och två mot Schweiz. Laget vann respektive förlorade en vardera match mot nationerna.

Har något på gång

Slovakien har slutat åtta under de tre senaste JVM-turneringarna. Är det dags att krypa närmare toppen? Laget tog en bronspeng 2015. Därefter får vi gå tillbaka till år 1999 innan en medalj spelades in. Även då blev det brons.

Hela nationen, Slovakien, har verkligen något på gång när det kommer till ishockey. Under den senare tiden har seniorlaget skördat framgång i framför allt OS, där man bland annat spelade till sig ett historiskt brons under de olympiska spelen. Det blev även en kvartsfinal i vårens ishockey-VM. Truppen innehåller många spelare från USA och Kanada, närmare bestämt elva stycken. Det vittnar om att det finns mycket talang i Slovakien.

Under ”försäsongen” inför sommaren JVM har man bara spelat två fajter. Först besegrades Tyskland med 5-3 och allra senast föll man med 2-3 mot Schweiz.

Kvällens speltips

Jag väljer att syna Tjeckien FT. Spelet finns bland annat hos Betsson till 1,59. Insats: 3/5 units.

Aningen blygsamt odds, men jag börjar årets säsong lite försiktigt. Tjeckien skall vara storleken större. I synnerhet under turneringens första match. Laget har spelat har spelat fem träningsmatcher inför mästerskapet medan Slovakien endast spelat två. Matchtempot bör således vara högre i Tjeckien. Nationerna möttes i april i en match som Tjeckien vann enkelt med klara 6-2. Vidare har Tjeckien vunnit tio av de elva senaste inbördes mötena, där flera av fajterna slutat med stor vinstmarginal.

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x