Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 1/10
Datum
01/10 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Elfsborg - Göteborg
1
2. Stoke - West Brom
x2
3. Lens - Reims
1x2
4. Köln - G.Fürth
1x2
5. A.Bilbao - Alavés
1x
6. Cagliari - Venezia
1
7. Mechelen - St.Liège
1
8. Marítimo - Moreirense
1x
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 1/10 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 1 oktober, 2021

Rivalmöte på Borås Arena och ett baskiskt derby är några av de karameller som fredagen bjuder på. Ett par riktigt fina skrällar på det och kupongen ser riktigt trevlig ut. Analysen står klar, häng med mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Elfsborg – IFK Göteborg 

Pressen stiger på IFK Göteborg efter att Mikael Stahres manskap lämnade tomhänta för tredje matchen i följd då Kalmar gästade på Gamla Ullevi i måndags. Blott en poäng skiljer numera mellan göteborgarna och Degerfors på negativ kvalplats och då återstår en rad tuffa bataljer. Först ut väntar Elfsborg som visserligen befinner sig i en formdipp likväl. Här återkommer dock lagets kanske bästa spelare, Johan Larsson, från avstängning och värdskapet har visat en betydligt högre nivå under säsongens gång. Inbördes möten talar dessutom till arrangörernas favör. Marcus Berg är avstängd och kommer lämna ett stort tomrum i Blåvitts offensiv. Spelvärd etta singlas.

2. Stoke – West Bromwich 

West Bromwich har hållit en ruskigt hög nivå med Valerien Ismael vid rodret och kan The Albions vidhålla denna höga nivå är vi övertygade om en återkomst till Premier League. Offensivt finns en oerhörd bredd och att Grady Diangana ännu inte visat sig från sin bästa sida har således varit förlåtande. Stoke har å andra sidan gjort det riktigt bra de också där inte minst Nick Powell är i strålande form. Noterbart är att The Potters har inkasserat 13 poäng av 15 möjliga på Bet365 Stadium under upptakten och om plånboken tillåter ska utgångstvåan garderas.

3. Lens – Reims

Lens gjorde succé som nykomlingar i fjol och har sett riktigt fräscha ut även under säsongsinledningen. I och med 3-2-viktorian borta mot Marseille övertog de gulröda andraplatsen i Ligue 1 där Florian Sotoca hade lekstuga. Hemma på Stade Bollaert-Delelis har arrangörerna däremot inte fått önskvärd utdelning där endast en av fyra slutat med seger. Reims har dessutom visat sig svårslagna under upptakten där inte minst ynglingen Hugo Ekitike varit framstående. Med fint spelvärde österut gör sig denna batalj bäst helgarderad.

4. Köln – Greuther Fürth 

Branimir Hrgota gjorde stor succé med sitt Greuther Fürth i den tyska andradivisionen i fjol. Nykomlingarna har dock haft stora svårigheter att anpassa sig till nivån i Bundesliga och med ynka en poäng från sex spelade omgångar står Kleeblätter som tabelljumbo i den unga tabellen. Ovan nämnda Hrgota har däremot sett fräsch ut inledningsvis och har fått välbehövligt sällskap i offensiven av Rangers-lånet Cedric Itten. Köln räddade nytt kontrakt med nöd och näppe i fjol men har sett desto starkare ut under årets upplaga. Med det sagt är detta knappast någon omöjlig uppgift för Greuther Fürth och det finns knappast fog för den skyhögt streckade ettan. Krysset blir vår utgångspunkt således.

5. Athletic Bilbao – Alavés 

Alavés tog en tung skalp då de regerande mästarna Atlético Madrid besegrades hemma på Estadio Mendizorrotza i lördags. Viktorian kom inte minst som en överraskning då “Babazorros” dessförinnan radat upp uddlösa prestationer. Den glesa målskörden är ett stort bekymmer och att varken Pere Pons eller Edgar Mendez finns tillgängliga underlättar inte. Svårslagna Athletic Bilbao ska inte lämna tomhänta från detta baskiska derby på Estadio San Mamés där gästerna inte har vunnit sedan 2005 – 1X är ett lås.

6. Cagliari – Venezia 

Cagliari har det återigen tufft i Serie A trots att Joao Pedro fortsätter briljera framåt. Brasilianaren har dessutom fått fint sällskap i offensiven av Keita Baldé inför denna säsong men det har hjälpt föga när defensiven läcker. Här finns det alltjämt goda möjligheter att knipa säsongens första viktoria mot nykomlingarna Venezia. Gästerna har visserligen förstärkt med ett par spännande namn men torde gå en nedflyttningsstrid tillmötes. Med fint spelvärde åt väst är ettan en ypperlig spik.

7. Mechelen – Standard Liège 

Mechelen har vaknat till liv efter en trevande inledning och plockat tio poäng från de senaste fem omgångarna. Mycket tack vare det fantastiska samspel som Nikola Storm och Hugo Cuypers har visat upp. Standard Liège har den vassare truppen av de två men tre nederlag på de senaste fyra omgångarna är inte särskilt övertygande. Det finns i synnerhet mer att önska från de offensiva pjäserna där bland andra Joao Klauss befinner sig i en måltorka. Knapp fördel värdskapet – vi tar ställning åt väst vid en sund procentfördelning

8. Marítimo – Moreirense 

Portugal agerar slutdestination där ett bottenmöte stundar på Estádio dos Barreiros. Moreirense tog en efterlängtad seger hemma mot Arouca senast men prestationen i sig var inget att stoltsera. André Luis tycks åtminstone hittat rätt efter en tung fjolårssäsong. Marítimo har åtminstone ett kompakt försvarsspel att luta tillbaka mot vilket säkrade en poäng mot Porto tidigare under säsongen och så när gjorde detsamma borta mot Sporting senast. Delad ära känns rimligt mellan dessa kryssbenägna klubbarna. Vi utgår därifrån.

Läktarens säkra: Cagliari

Efter den tunga inledningen på säsongen får Cagliari anmärkningsvärt lågt förtroende från spelarpoolen. Värdskapet besitter en klart högre kapacitet än nykomlingarna Venezia och ska ses som klart större favoriter i Sardinien.

Läktarens skräll: Greuther Fürth

Precis som Cagliari så har Greuther Fürth haft det tufft inledningsvis vilket återspeglas i streckningen. Allt under 10 procent på tvåan är ett kap!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus