Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 1/12
Datum
01/12 - 2022
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Japan - Spanien
x2
2. Costa Rica - Tyskland
2
3. Guimarães - Belenenses
1
4. Sydkorea - Portugal
1x2
5. Ghana - Uruguay
2
6. Kamerun - Brasilien
1x2
7. Serbien - Schweiz
1x2
8. Granada - Alavés
1x
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 1/12 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 1 december, 2022

Torsdagens Topptips innehåller flera förmodat nervkittlande gruppspelsmatcher från VM. Ghana – Uruguay och Serbien – Schweiz är kamperna som sticker ut allra mest på denna favoritbetonade kupong. Ett mindre system följt av ökad radinsats är att föredra på ett tvådagars-äventyr som även gör nedslag i Portugal och Spanien. Vamos! 

Spelstopp: 19:59

1. Japan – Spanien 

Två gäng som misslyckades med att säkra slutspelsplatser i föregående omgång drabbar samman på Khalifa International Stadium. Japan gick på pumpen mot Costa Rica där förbundskapten Moriyasus startelva är och förblir ett mysterium. Asano, Minamino och Mitoma gavs av oförklarliga skäl sparsamt med speltid och Moriyasus vågade spel kan mycket väl kosta en slutspelsplats. Spanien fick nöja sig med 1-1 mot Tyskland men Enriques gäng bör inte känna sig alltför oroliga inför denna uppgift. Med handen på bibeln var tyskarna stundtals överlägsna Japan och “La Roja” bör kunna bemästra samma matchplan trots att en poäng räcker för avancemang. X2 är ett värdesäkrat lås. 

2. Costa Rica – Tyskland 

Få hade nog trott att båda dessa nationer skulle ha chansen till avancemang efter den första omgången. Nu är dock så fallet. Costa Rica löste en skrällseger mot Japan trots att de knappt hade en målchans och den vinsten hjälpte Tyskland som stod för en bra insats när de kryssade mot Spanien (1-1). Die Mannschaft har inte imponerat märkbart men här kommer de ha lekstuga mot ett bedrövligt Costa Rica. Centralamerikanerna har i ärlighetens namn, vinsten mot Japan till trots, inte visat att de har att göra i detta mästerskap. Raum, Sané och Musiala är bara några av lirarna som gör favorittvåan befogad. Given spik. 

3. Guimarães – Belenenses 

Den portugisiska Ligacupen avrundar torsdagens bataljer med ett förmodat ensidigt möte från landets norra delar. Guimaraes är ett herrskap som hör hemma på den övre halvan av Primeira Liga och även om Boavista för närvarande toppar denna grupp skulle det inte förvåna om de vitsvarta kör om ju längre schemat lider. Belenenses har i sin tur inte tillhört övre halvan av finrummet sedan Ander Anderssons dagar. I fjol drattade gästerna ur Primeira Liga och det har inte gått bättre i andraligan. Säsongen har varit en stor misär som fortsätter denna afton. Ettan singlas upp till 70 procent. 

4. Sydkorea – Portugal 

Sydkorea stod för en mäktig slutforcering mot Ghana men lyckades inte få in bollen. 2-3 i baken var ett faktum men hoppet om avancemang lever likväl för Heung-Min Son och grabbarna. Då måste det dock bli seger mot Cristiano Ronaldos Portugal. Europamästarna från 2016 är klara för slutspel efter 2-0 mot Uruguay och återigen var det Bruno Fernandes som agerade segerorganisatör. Spelmässigt finns fortsatt massvis att ta av men portugiserna är bra på att kontrollera matcherna och göra vad som krävs. Här kan det dock finnas brist på motivation när Fernando Santos förväntas rotera och gruppsegern redan mer eller mindre är i hamn. Det öppnar upp för en skräll. Garderingar välkomnas där ettan, som möjligen tar Sydkorea till slutspel, kittlar till låg procent.

5. Ghana – Uruguay 

Förmodat nervkittlande strid från Al Wakrah där Ghana har en slutspelsplats att försvara samt revansch från 2010 att utkräva. För tolv år sedan räddade Luis Suárez kvar sitt Uruguay i VM och denna fredag hoppas anfallaren tillsammans med Núnez och Valverde göra samma sak, med eller utan händer. Hittills har det inte stämt för sydamerikanerna men trots det ska Alonsos gäng hållas som det bättre laget. Ghana hade Fru Fortuna på sin sida mot Sydkorea men får svårt att freda sig mot Uruguays normalt intensiva presspel. Så länge tvåan understiger 55 procent är det en vettig spik. 

6. Kamerun – Brasilien 

Brasilien tog ännu en seger och höll ytterligare en nolla när Casemiro skickade in matchens enda mål mot Schweiz. Det var knappast något genidrag av Tite att ersätta skadade Neymar med Fred men Éder Militao såg åtminstone bra ut på högerbacken i Danilos frånvaro. Här kommer troligen Tite lufta truppen då slutspelsbiljetten är säkrad. Det öppnar upp en liten dörr på glänt för Kamerun som måste vinna om de ska kunna ta sig vidare. De otämjbara lejonen stod för en mäktig upphämtning mot Serbien (3-3) signerad Vincent Aboubakar. Al Nassr-anfallaren lär starta här. När tvåan seglar iväg trots att Brasilien inte har speciellt mycket att spela för är det inte fel att få med skrällen till vänster.

7. Serbien – Schweiz 

Kamerun är inte helt borta från slutspel men det är troligen någon av dessa nationer som gör Brasilien sällskap till åttondelsfinal från Grupp G. Schweiz ska ses med bäst chans då ett kryss troligen räcker. Spelar Serbien som mot Kamerun (3-3), med en hög och fladdrig backlinje, är de illa ute mot ett taktiskt skickligt Schweiz. En något mer låst matchbild är naturligtvis att vänta men det är alpnationen, som spelat denna typ av mästerskapsmatcher vid otaliga tillfällen tidigare, som känns snäppet vassare. Spiktvåan lockar i en jämnstreckad match där Serbien mycket väl kan gå bort sig, men tillåter plånboken får gärna hela spannet finnas med. 

8. Granada – Alavés 

Nykomlingsmöte, tillika toppmöte, från Segunda División där både Granada och Alavés siktar på kortlivade sejourer i andraligan. Granada har bara gått på pumpen en gång på egen mark och kan andalusierna börja prestera enligt samma devis på resande tass blir de att räkna med i toppen av tabellen. Alavés har i sin tur bara förlorat en (!) match på hela säsongen, men baskerna har också överpresterat sin underliggande statistik. I en på förhand svår bortamatch ska de blåvita vara nöjda om de löser en poäng. 1X ska räcka långt på Estadio Nuevo Los Cármenes. 

Läktarens säkra: Tyskland

Tyskland är pressade att vinna och helst vinna stort, om inte annat för självförtroendets skull. Räkna med att Hansi Flicks gäng kommer gå för det redan från start och spelare som Sané, Musiala och Kimmich luckrar upp svaga Costa Rica gång efter annan. Given tvåa som gott kan spikas.

Läktarens skräll: Sydkorea

Sydkorea är piskade till tre poäng och mot ett Portugal som inte spelar enligt samma devis är vänstersidan rent socker. Den vågade lämnar till och med portugiserna utanför leken. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus