Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 1/4
Datum
01/04 - 2022
Matchstart
20:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Hull - Huddersfield
2
2. Union Berlin - Köln
1x2
3. Braga - Benfica
1x2
4. Beerschot - Club Brugge
2
5. Sligo Rovers - Shelbourne
1x2
6. Bohemians - Derry City
x2
7. Finn Harps - Shamrock
2
8. Girona - Málaga
1x
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 1/4 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 1 april, 2022

Fredagen bjuder på en spännande Topptips-kupong med riktigt fina värdespikar samt kupongrensare. Vi vill rikta fokus till de irländska matcherna där det finns ett par guldkorn att hämta. Mer om detta kan ni läsa om i analysen nedan, häng med!

Spelstopp: 20:29

1. Hull – Huddersfield 

Huddersfield har svårt att nå en direktplats efter ynka en poäng från de senaste tre omgångarna. En playoff-plats måste dock säkras och när nu behagligt motstånd stundar förväntar vi oss att The Terriers bryter den negativa trenden. Hull har blandat och gett under nya tränaren Shota Arveladze, mest gett, och någon särskilt hög kapacitet har Tigrarna inte. Med kontraktet i praktiken säkrat kan arrangörerna unna sig att experimentera inför kommande säsong snarare än att vara resultatorienterad. Vi tar ställning åt öst.

2. Union Berlin – Köln 

Union Berlin befinner sig i en formsvacka och med endast en seger från de senaste sju omgångarna blir en Europaplats svår att uppnå för Die Eisernen. Köln har ett aningen bättre utgångsläge med fyra pinnar bakom sexan Hoffenheim och gästerna har varit väldigt solida i sina prestationer trots tufft motstånd. Marvin Schwabe har bland annat gjort det riktigt bra mellan stolparna och har fått fortsatt förtroende även nu när Timo Horn är kvitt sina skadebekymmer. Med det sagt är Union Berlin generellt sett svårslagna i sin hemmaborg och utgångstvåan behöver understöd tidigast möjligt.

3. Braga – Benfica 

Braga är den främsta utmanaren till den portugisiska topptrion Porto, Sporting och Benfica men Ärkebiskoparna har en lång väg att vandra innan de kan mäta sig med dessa. På hemmaplan är värdarna dock svårslagna och anmärkningsvärt är att Örnarna har torskat de senaste två drabbningarna på Estádio Municipal de Braga. Med ligatiteln utom synhåll kan vi absolut se SLB lämna tomhänta för tredje gången i följd och då ettan erbjuds till fint spelvärde utgår vi därifrån.

4. Beerschot – Club Brugge 

Club Brugge är i strålande form och med sex raka ligasegrar i ryggen har de regerande mästarna fått vittring på ligaledarna Royale Union SG. Räkna med att Blauw-Zwart kommer bibehålla pressen under säsongsavslutningen och ett redan avsågat Beerschot ska givetvis inte ha något att säga till om här. Arrangörerna har förvisso höjt sig under vårsäsongen men detta säger inte mycket då prestationerna under hösten var under all kritik. Den sex matcher långa förlustsviten förlängs till sju denna afton – bergtvåa!

5. Sligo Rovers – Shelbourne 

Sligo Rovers har inlett säsongen starkt och fick med sig ett oavgjort resultat borta mot de regerande mästarna Shamrock Rovers senast. Värdskapet dominerar dock sällan matchbilden men det kompakta försvarsspelet i kombination med en målfarlig Aidan Keena i spetsen har varit ett framgångsrecept inledningsvis. Nykomlingarna Shelbourne, med Damien Duff vid rodret, har å andra sidan gjort det bra utifrån förutsättningar och ska inte ses utan chans på Showgrounds. Gästerna har bland annat plockat poäng mot Dundalk och var inte heller ofarliga i 1-0-förlusten mot ligaledarna Derry City. Med fint spelvärde riktat österut ska detta möte garderas frikostigt.

6. Bohemians – Derry City 

Derry City har sannerligen visat framfötterna under säsongsupptakten. The Candystripes har plockat 14 poäng av 18 möjliga och det mot tuffast möjliga motstånd. De rödvita har varit väldigt solida i sina prestationer vare sig det har varit hemma på Brandywell Stadium eller på resande fot och med det i åtanke finns goda förutsättningar att framgångarna fortskrider. Bohemians är svårspelade med sitt kompakta försvarsspel men noterbart är att arrangörerna endast har ställts mot en av toppkvartetten i form av Shamrock Rovers och då blev det förlust. Tvåan inleder och om plånboken tillåter är krysset ett välkomnande tillägg. 

7. Finn Harps – Shamrock Rovers 

Shamrock Rovers ser ut att få chockerande lågt förtroende från svenska folket. Gästerna lekte hem ligatiteln i fjol och även om poängskörden inte har varit önskvärd under upptakten så har de grönvita alltjämt visat upp en hög nivå. Finn Harps säkrade i sin tur kontraktet med minsta möjliga marginal i fjol och kommer sannolikt kriga om överlevnad även denna säsong. Värdskapet plockade sin första seger för säsongen borta mot Shelbourne senast men när motståndet har varit av den högre graden har The Harps inte haft mycket att säga till om. Trolig tvåa.

8. Girona – Málaga

Gironas säsong har varit något av en berg- och dalbana men efter den blytunga inledningen har det mestadels varit uppgång. Blanquivermells kommer till detta möte med fyra raka segrar i bagaget och ser i och med detta ut att ha en playoff-plats i tryggt förvar. Málaga har i sin tur varit en besvikelse och gapet ner till Real Sociedad B på fel sida av nedflyttningsstrecket minskas med jämna mellanrum. Sex poäng skiljer nu lagen åt och mycket talar för att “Sanse” knappar in ytterligare då de blåvita ställs mot tabelljumbon Alcorcon under helgen. 1X är ett lås.

Läktarens säkra: Shamrock Rovers

Spelarpoolen tycks helt förbise att Shamrock Rovers har dominerat irländska Premier Division under de senaste två säsongerna. Visst har det funnits ett par frågetecken under säsongsupptakten men det är på tok för tidigt att dra några större slutsatser. I slutändan skulle det förvåna oss om Hoops inte är med och slåss om ligatiteln och mot ett bottentippat Finn Harps ska de grönvita självfallet råda som klara favoriter.

Läktarens skräll: Shelbourne

Shelbourne är nykomlingar i Premier Division men har visat sig fullt kapabla till att bjuda ligans främsta klubbar upp till dans under upptakten. Värt att tillägga är att gästerna ännu inte har förlorat på resande fot men detta blir onekligen en tuff uppgift mot ett formstarkt Sligo Rovers. Till rådande streckning är tvåan dock ett självklart tecken på kupongen.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus