Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 1/4
Datum
01/04 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Hammarby - Trelleborg
1x
2. Rosengård - Bayern M.
x2
3. Mallorca - Leganés
1x
4. Las Palmas - Lugo
x
5. Zaragoza - Cartagena
x2
6. East Fife - Clyde
1
7. Dumbarton - Airdrie
1x2
8. Cowdenbeath - Albion
1
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 1/4 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

Man tager vad man haver! Ett uttryck som passar sig fint in på torsdagens Topptips som dagen till ära också är kryddat med 250 000 kronor i extrapengar. Matcher från Svenska Cupen, damernas Champions League samt spansk Segunda-boll kryddas upp med bonnboll från skotska tredje- och fjärdedivisionen. Ett par fina spikar likväl som sköna skrälldrag på sina håll kommer förhoppningsvis bidra med trevlig utdelning då vi åter ska försöka jobba in åttan. Nu åker vi!

Spelstopp: 18.59

1. Hammarby – Trelleborg 

Den sista semifinalplatsen ska delas ut på Tele2 Arena där Hammarby kliver in som klara favoriter. Bajen gick felfritt genom gruppspelet tillhörande bland andra den bittra stadsrivalen AIK. Inte minst har löftet Akinkunmi Amoo imponerat och det ska bli väldigt spännande att se vad 18-åringen kan åstadkomma denna säsong. Det finns dock vissa tveksamheter kring tillgänglighet hos flera spelare i och med coronasmitta som drabbat Stockholmsklubben. Möjligen öppnar det upp för en skräll här där Trelleborg trots allt imponerade under gruppspelet och skickade ut den Allsvenska duon Örebro samt Sirius. Åtminstone krysset ska tidigt övervägas som komplement till ettan.

2. Rosengård – Bayern München

Bayern München var knappast någon drömlott för Rosengård i kvartsfinalspelet och 0-3 att hämta in från första mötet är såklart mer eller mindre omöjligt. Spelmässigt skapade svenskorna ett par chanser som kunde resulterat i mål framåt men utan resultat. På Malmö IP behöver nu inte tyskorna kliva fram alltför mycket och kan enkelt bevaka sin ledning. Med detta i åtanke samtidigt som Skåne-laget fått tillbaka stjärnan Anna Anvegård från skada känns inte alls tvåan motiverad att spika. Krysset bör i alla fall få tämligen tidigt utrymme som stödhjul.      

3. Mallorca – Leganés 

Blott en poäng från de senaste tre omgångarna gör att Mallorca har tappat sin ligaledning och med Almeria hack i häl är direktplatsen i fara. Även Leganés är med och hotar om den åtråvärda andraplatsen och skulle vid seger endast ha fyra poäng upp till värdskapet. Gästerna har dock haft stora bekymmer på bortaplan och endast 17 av lagets 54 poäng har hämtats på resande fot. Här saknas dessutom rutinerade Ruben Pérez på grund av avstängning. 1X torde räcka.

4. Las Palmas – Lugo 

Las Palmas har praktiskt taget försvunnit ur jakten på en playoff-plats med endast två segrar från de senaste nio omgångarna. Jesé, som värvades in från PSG under januarifönstret, har inte fått någon önskvärd inledning hos värdskapet och det finns således fortsatta frågetecken offensivt. Mot ett defensivt kompakt Lugo kan det mycket väl bli en frustrerande afton för Las Palmas. Gästerna kommer visserligen med en nio matcher lång segerlös svit i bagaget men har å andra sidan visat sin kapacitet mot lag som Girona, Espanyol och Fuenlabrada. En målsnål historia är att vänta och vi inleder från mitten men helgarderar om stålarna räcker.

5. Real Zaragoza – Cartagena 

Det har varit en påfrestande säsong för Real Zaragoza som alltjämt befinner sig i nedflyttningsstriden. Sju poäng från de senaste fyra omgångarna har åtminstone fört gästerna upp till en 16:e plats men spelmässigt finns det fortsatt mycket att önska. Nykomlingarna Cartagena placerar sig som nästjumbo men då ska tilläggas att det endast skiljer fyra poäng lagen emellan och gästerna kommer stärkta från en fin insats mot Malaga. Betydligt jämnare än procentfördelningen indikerar där den spelvärda tvåan lockar mest och ska prioriteras.

6. East Fife – Clyde 

East Fife eller The Fifers om vi så vill parkerar i mitten av en haltande League One-tabell. Darren Youngs mannar fick smaka på torsk (0-3) mot ett bättre Montrose i senaste drabbningen men vänder nu hem till trygg mark. På Bayview Stadium har värdarna bara förlorat en tävlingsmatch den här säsongen. Clyde finns ett par platser längre ner i tabellen och även om spelet på bortaplan stabiliserats under året är gästerna en nivå under East Fife. Ettan kan mycket väl komma att stanna under 50 procent och då är det en riktigt bra spik att hamra in. 

7. Dumbarton – Airdrie 

Airdrieonians reser till arenan med det magiska namnet YOUR Radio 103FM Stadium med iskall form. Diamanterna från Airdrie har fyra raka förluster med sig hit i alla tävlingar men ska ändå anses som det något bättre laget i tvekampen med Dumbarton. Framåt har Ian Murray flera fina alternativ med Carrick, Robert, Connell och Gallagher i spetsen. Dumbarton har vunnit tre av tolv matcher inledningsvis men kommer närmast från en bra prestation då en pinne bärgades mot serieledarna Falkirk. Värdemässigt ser tvåan ut att bli bäst men finns tillräckligt med stålar i spelkassan är det knappast fel att gardera denna tillställning med start från mitten.      

8. Cowdenbeath – Albion 

Vi avslutar med att hoppa ner i den skotska fjärdeligan och tittar till ett möte i botten. Albion reser till Central Park med en vinst på de åtta senaste i ligan och kommer närmast från en solklar 0-3-torsk mot Queen’s Park. I förra omgången fick dessutom lagets bästa målskytt Matt Aitken stanna på bänken och där gör 23-åringen knappast några mål. Cowdenbeath är ett något bättre lag och har dessutom haft ruggigt lätt för Albion genom åren. Sedan 2005 har värdarna bara torskat en av 13 matcher hemma inbördes. Ettan till troligen bra pris kan gott lämnas allena.       

Läktarens säkra: Cowdenbeath

Albion avskyr resor till Central Park. Matcher på bortabanan i Cowdenbeath slutar mer eller mindre alltid i moll och det är även något som med största sannolikhet kommer ske nu. Stabil spiketta.  

Läktarens skräll: Cartagena

I vad som bör ses som ett öppet möte streckas Cartagena ögonbrynshöjande lågt av svenska folket. Gästerna har presterat bättre än formen indikerar och har bland annat stått för fina prestationer mot Malaga samt Mallorca. Bra tvåa!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus