Speltips

Match/event
Topptipset - Tisdag 1/6
Datum
01/06 - 2021
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Polen - Ryssland
1x2
2. Kroatien - Armenien
1
3. Slovakien - Bulgarien
1x
4. Nordmak. - Slovenien
2
5. Litauen - Estland
1x
6. Sundsvall - Jönköping
1x2
7. Vila Nova - Bahia
2
8. Sollentuna - Ham. Talang
1x2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 1/6 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

Fem landskamper, två inhemska bidrag och ett cupmöte från Brasilien är vad tisdagens kupong har att erbjuda. Fint spelvärde finns att hämta och nog ska det kunna bli utdelning med flera kluriga bataljer. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 17:59

1. Polen – Ryssland 

Undantaget Robert Lewandowski håller vi faktiskt ryssarnas spelarmaterial något högre. Ryssland stod för ett imponerande EM-kval och vann åtta av tio möten. Rutinerade Artem Dzyuba är oerhört nyttig i uppspelsfasen och är med sin fysik ett ständigt hot i offensivt straffområde. Bakom 32-åringen finns bland andra Aleksandr Golovin och Aleksei Miranchuk. Polen förlitar sig i mångt och mycket på ovan nämnda Lewandowski men målsprutan får knappast samma leverans som i klubblaget Bayern München. Vidöppet möte där den spelvärde tvåan lockar mest.

2. Kroatien – Armenien 

Nog för att det kroatiska landslaget är på nedgång men här råder det alltjämt en tydlig klasskillnad mot ett svagt Armenien. Bruno Petković visade sig nyttig i EM-kvalet och sedan Mario Mandzukić la landslagsskorna på hyllan 2018 har Vatreni varit i behov av en gjuten spetsspelare. Armenien har en joker i form av Sargis Adamyan men truppen i övrigt lämnar mycket att önska då Henrikh Mkhitaryan saknas. På resande fot har gästerna inte något övertygande facit och detta blir en för stor uppgift för Joaquín Caparros mannar. Bergetta!

3. Slovakien – Bulgarien 

Bulgarien har producerat en och annan finlirare genom historien men det finns knappast något av den varan för närvarande. Majoriteten av landslagsspelarna spelar till vardags i den inhemska ligan. Slovakien har ett högre kunnande även om truppbredden överlag inte är något märkvärdigt. Örnarna har däremot ett riktigt spännande mittfält med bland andra Marek Hamsik, Patrik Hrosovsky samt Stanislav Lobotka. Trolig etta men då denna streckas hårt följer krysset med.

4. Nordmakedonien – Slovenien 

Nordmakedonien förbereder sig för sitt första EM-slutspel sedan 1992. Dessa nationer möttes för övrigt i kvalgruppen till ovan nämnda turnering där värdskapet drog det längst strået i en stenhård kamp om tredjeplatsen. Då som nu är en vidöppen kamp att vänta och här ger svenska folket väl högt förtroende till de rödgula. Jan Oblak och Josip Illicić håller riktigt hög klass och kan förhoppningsvis med sin kvalitet samt rutin föra gästerna till en seger. Den spelvärda tvåan prioriteras. 

5. Litauen – Estland 

På LFF stadionas stundar premiäromgången av Baltiska cupen innehållandes tisdagens två kombattanter samt grannlandet Lettland. Det har varit en tydlig hemmafördel under det senaste decenniet där undantaget är Litauens 3-1-viktoria i höstas. Estland har inte vunnit ett inbördes bortamöte sedan 1999, en statistik vi tror kommer förlängas. Arvydas Novikovas, som för övrigt stal rubrikerna i höstens batalj, behöver estländarna hålla ett extra öga på. Ettan är en given utgång.

6. GIF Sundsvall – Jönköpings Södra 

Efter en trevande inledning gav Jönköping Södra ett rejält styrkebesked hemma mot Landskrona. Det spännande nytillskottet Robin Book visade upp sig från sin bästa sida då och den före detta Varberg-stjärnan kommer spela en nyckelroll hos gästerna denna säsong. GIF Sundsvall har onekligen ett högre kunnande och formen går det knappast att klaga på med 13 poäng insamlat från de senaste fem omgångarna. 17-årige Johan Bengtsson fortsätter att imponera och har, trots begränsat med speltid, noterats för fyra mål. Lika många som anfallstjärnan Pontus Engblom. Bataljen på NP3 Arena gör sig bäst helgarderad.

7. Vila Nova – Bahia 

Vi riktar blickarna mot Brasilien där det vankas 16-delsfinal i Copa do Brasil. Bahia fick en smakstart på säsongen då Santos hemmabesegrades med 3-0 i ligapremiären. Thaciano kunde knappast önska sig en bättre debut för “Bahiaco” där den före detta Gremio-spelaren noterades för två av målen. Vila Nova tog inför denna säsong klivet upp till Série B och det är med andra ord en självklarhet att kunnandet hos värdskapet inte är densamma som tisdagens motstånd. Trolig tvåa.

8. Sollentuna – Hammarby Talang 

Med blott fyra poäng från de inledande sju omgångarna placerar sig Hammarby Talang sist i den unga tabellen. Det finns dock en hel del potential i HTFF:s unga truppbygge där inte minst Olatomi Alfred Olaniyan har visat upp sina kvaliteter under säsongsupptakten. Sollentuna har knappast haft någon övertygande inledning på säsongen de heller och med tre raka nederlag placerar sig värdskapet på negativ kvalplats. Här är dessutom viktige kaptenen Jens Jacobsson avstängd. Tvåan prioriteras till fin procent.

Läktarens säkra: Kroatien

Kroatien förbereder sig för det kommande EM-slutspelet och detta är en uppgift som Zlatko Dalić mannar ska klara av komfortabelt. Albanien får agera slagpåse mot ett värdskap som bygger upp sitt självförtroende.

Läktarens skräll: Jönköping Södra

Visst finns det en del frågetecken hos Jönköping Södra, som inför säsongen tappade ett par riktigt tunga pjäser. Nytillskottet Robin Book kan dock mycket väl få J-Södra på rätt spår och 29-åringen visade vägen mot Landskrona senast.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus