Speltips

Match/event
Topptipset - Onsdag 1/9
Datum
01/09 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Danmark - Skottland
1x2
2. Norge - Nederländerna
2
3. Ryssland - Kroatien
1x2
4. Portugal - Irland
1
5. Slovenien - Slovakien
1x
6. Turkiet - Montenegro
1x2
7. Luxemburg - Azerbajdz.
1x
8. Malta - Cypern
2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 1/9 – Tips, andelar & analys

Fotboll Speltips Topptipset

VM-kvalet stundar och även om vi får vänta en dag till på Sveriges entré kan vi gotta oss åt både matcher från Parken i Köpenhamn samt Ullevål i Oslo då Danmark och Norge ska upp i varsin ring. Förutom dessa nordiska inslag kan mötet mellan Ryssland och Kroatien bli en riktig höjdare medan det lär bjudas på målfest i Algarve. Med 250 000 kronor i extrapengar tar vi oss an denna bong med stor tillförsikt.  

Spelstopp: 18:59

1. Danmark – Skottland 

Danmark har lagt i högsta växeln när det kommer till kvalspelet i grupp F. Trippla segrar och 14-0 i målskillnad skruvar såklart inte ner förväntningarna på detta gäng inför hösten. Lägg därtill ett fenomenalt EM-slutspel så förstår ni att Skottland kliver in som gigantiska underdogs i denna första höstkamp. Hjulmands mannar är bra men det är otroligt dumt att underskatta detta brittiska kollektiv. Gästerna gjorde det bra i sommarens tävling även fast det blev respass direkt efter gruppspelet. England nollades på Wembley och mot Tjeckien i första fajten var det inget snack om saken vilka som skapade det mesta och det bästa, förutom målen! Dykes, Robertson, Cooper och Tierney är herrar som givetvis kan mäta sig med danskarna. Alla tecken jobbas in på Parken.    

2. Norge – Nederländerna 

En del öppna spjäll lär det bli på Ullevål. Norge med Haaland i fronten ska ta sig an ett Nederländerna i Van Gaal-skrud. Spännande batalj därmed även om gästnationen ser på det hela taget ut som ett något mer komplett gäng där Depay och Wijnaldum tillsammans med Van Dijk sticker ut en aning. EM-missen mot Tjeckien är sedan länge glömd och även om målvaktssidan för tillfället är något försvagad hos besökarna ska tvåan anses väldigt trolig. Upp till 55 till och med 60 procent är det bara banka av Oranje.  

3. Ryssland – Kroatien 

Zlatko Dalic reser med sitt landslag till Moskva utan bland annat Luka Modric som är skadad och Ante Rebic som ligger i någon form av dispyt med sin manager. På pluskontot finns Borna Sosa som kommer in i truppen och för andra gången någonsin är Antonio Colak med efter att ha visat upp hela sitt register med Malmö FF under året. Ryssland bygger om efter en trött tävling i somras. Cherchesov är out som förbundskapten och in har istället Valeri Karpin kommit. Ett byte som bland annat inneburit att björnen Dzyuba inte finns med i truppen. Fronten är i övrigt bra hos ryssarna där bland annat rutinerade duon Smolov och Zabolotny kommer ställa frågor till det kroatiska försvaret. Helgardera denna dust tidigt.  

4. Portugal – Irland 

Det är med stora förväntningar som Portugal kliver in i höstens kvalspel. Truppen ser minst sagt smaskig ut där godbitar som Ronaldo, Jota, Bernardo Silva och självklart Bruno Fernandes hittas. I Faro är det Irland som ska få bekänna färg. En önation som tappat i slagstyrka genom åren och det riviga, svårspelade och rätt skickliga gäng som fanns att uppleva då Damien Duff, Richard Dunne och Roy Keanes var i farten finns inte något kvar av. Irland torskade mot Luxemburg i senaste kvalomgången hemmavid. De säger väl egentligen det mesta. Det här är en historia som kommer ge nackspärr åt publiken då allt lir kommer koncentreras till irländsk planhalva. Bombetta!    

5. Slovenien – Slovakien 

Ruggigt viktig match i Ljubljana då Slovenien via en seger skulle få känning på topplatser i den jämna grupp H. Hemmalaget kan med fördel luta sig tillbaka på sin trygghet hemma. Sedan september 2018 har Oblak och company bara noterats för en ynka förlust i hemlandet och bland nationer som kunnat besegras hittas bland annat Polen och Israel. Slovakien kliver in med rutin till denna fajt. Hamsik och Pekarik dikterar villkoren längre bak i banan och framåt finns ynglingen Bozeník som offensivt yrväder. Visst kan besökarna nagga slovenerna på poäng men 1X känns på förhand som ett lås till behaglig procent.  

6. Turkiet – Montenegro 

Montenegro pressade Norge i den senaste kvalomgången. Balkan-nationen vann inte bara skotten med 14-10 mot Haaland och company utan även xG:n vilket faktiskt säger något om detta gäng som i detta fall underskattas av både oddsmakare och svenska folket. Turkiet gjorde ett otroligt slätstruket EM där anfallsspelet inte alls klaffade och defensiven i mångt och mycket rämnade. Som helhet är truppen bättre än montenegrinernas men det ska också omsättas i prestation på banan. En etta över 65 procent köps inte alls! Alla tecken i Istanbul är nödvändiga.     

7. Luxemburg – Azerbajdzjan 

Luxemburg har klivit ur blåbärsriset och får numera anses som en nation att i viss mån räkna med. Fråga bara Portugal eller för den delen även Irland som lär drömma mardrömmar om detta Benelux-gäng. Azerbajdzjan känns som ett paket minimjölk i sammanhanget. Varje mästerskapskval vet vi exakt vad vi får av detta gäng från öst. Ett par poäng här, ett par pinnar där med ett övervägande poängsnitt, om än lågt, hemmavid. Truppen är också till stor del beklädd av inhemska herrar från Qarabag, Sumgayit och Neftci. Möjligen kan det här ticka 0-0 eller 1-1 in i mål men mest troligt vinner Luxemburg. 1X är därför ett lås.     

8. Malta – Cypern 

Till sist hamnar vi i Medelhavet och på Malta. Två önationer ska upp i klinch där Cypern kliver in som rättmätiga favoriter. Cyprioterna har tydligt strukturerat om sin defensiv de senaste åren vilket inte minst ett ynka insläppt mål över 270 minuter kvalboll visar. Malteserna tog en skrällpinne borta mot Slovakien i våras men att de rödklädda ska fortsätta nypa poäng i parti och minut är föga troligt. Svenska folket verkar inte hissa gästerna sådär vansinnigt högt och med värde i österled bankar vi av tvåan.     

Läktarens säkra: Portugal

Det är omöjligt att se Portugal falla hemma mot ett Irland som spelar en numera riktigt trist fotboll med bristfällig kvalité. Ettan är given. 

Läktarens skräll: Montenegro

Turkiet svajade i somras och frågan är om nationen återhämtat sig efter de tre käftsmällarna under EM. Montenegro har inget att förlora och visade i våras att landet blir att räkna med. Väldigt intressant tvåa. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus