Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 10/2
Datum
10/02 - 2023
Matchstart
20:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Milan - Torino
1x2
2. Birmingham - West Bromwich
2
3. Cádiz - Girona
1x2
4. Schalke - Wolfsburg
1x2
5. Nice - Ajaccio
1x2
6. Club Brugge - Royale Union SG
x2
7. Eupen - Mechelen
1x
8. Vizela - Chaves
1
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 10/2 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 10 februari, 2023

Fredagens Topptips bjuder på uppenbara skrälldrag där favoriterna på Veltins Arena och Allianz Riviera blir på tok för hårt betrodda av svenska folket. Vart det ska spikas är inte lika självklart där det gäller att ta ställning i några av de mer intrikata matcherna. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 20:29

1. Milan – Torino 

Milan har inte haft någon lyckad inledning på kalenderåret och med blott två poäng från de senaste fem omgångarna har de rödsvarta trillat ner till en sjätteplats i Serie A. En lång skadelista har varit en bidragande orsak till den svaga formen och under dagarna kom uppgifter om att Mike Maignan åkt på ett bakslag i sin rehabilitering. Det bådar inte gott när tabellgrannen Torino kommer på besök. Gästernas främsta styrka ligger i försvarsspelet vilket inte minst demonstrerades när avancemang säkrades i Coppa Italia mot just Milan här på San Siro för knappt en månad sedan. Ett positivt resultat går inte att utesluta heller denna afton där vi föredrar en heltäckningsmatta.

2. Birmingham – West Bromwich

West Bromwich var tillbaka på segerspåret förra fredagen då Coventry besegrades med 1-0. Carlos Corberán har sannerligen fått ordning på “The Albion” som numera befinner sig på en playoff-plats. Like optimistiskt har det inte varit i Birmingham-lägret även om upphämtningen mot Swansea var en moralhöjare. Defensiven har kollapsat som ett korthus efter årsskiftet vilket WBA:s skickliga offensiv torde exponera. Tämligen trolig tvåa.

3. Cádiz – Girona

Nykomlingarna Girona har gjort det bra utifrån deras förutsättningar och befinner sig i mittens rike av La Liga. Konkurrensen är dock hård och det skiljer trots allt bara fem poäng ner till Cádiz nedanför giljotinen. Ett viktigt sexpoängsmöte stundar på Estadio Nuevo Mirandilla med andra ord där bådadera hämmas av en hel del frånvaro. Sju spelare tycks närmare bestämt vara otillgängliga för vardera klubb inkluderat flera tongivande spelare hos båda lagen. Svårtippat möte som gör sig bäst helgarderat.

4. Schalke – Wolfsburg

Trepoängarna har ekat i sin frånvaro hos Schalke men prestationerna mot Köln och Mönchengladbach har utan tvivel varit ett steg i rätt riktning. Mer av samma vara krävs framöver om ett nytt kontrakt ska vara aktuellt och på inslaget spår ska arrangören inte ses utan chans mot Wolfsburg. Gästerna har funnit ett vinnande koncept efter sin svaga säsongsinledning men kliver in till detta möte med tre raka förluster i bagaget. Avsaknaden av en pålitlig målskytt väcker sina frågetecken och när tvåan streckas upp till skyarna ska åtminstone krysset göra sällskap.

5. Nice – Ajaccio

Nice har fått en smakstart under nya tränaren Didier Digard men här streckas “Örnarna” som om de vore PSG vilket givetvis inte är fallet. Nicolas Pépé är fortfarande otillgänglig vilket ger än mer anledning till att ifrågasätta den absurt högt streckade ettan. Ajaccio har uppenbara problem på offensiv tredjedel men spelmässigt lyckas gästerna allt som oftast bjuda upp till dans där mötet mot Lyon är ett bra exempel. Ettan är ett troligt utfall men den värdemässigt fina högersidan ska prioriteras och den våghalsige avstår favoriten.

6. Club Brugge – Royale Union SG

Fjolåret bjöd på en häftig titelstrid mellan Club Brugge och Royale Union SG där de förstnämnda lyckades hämta upp sitt underläge och slutligen rycka ifrån under den avgörande fasen Championship Group. Gästerna ser återigen ut att införskaffa sig ett fint utgångsläge till när titeln ska avgöras och kliver in till denna batalj med strålande form. Gustaf Nilsson har varit glödhet på offensiv väg sedan årsskiftet och defensiven har varit exceptionell. Club Brugge har i sin tur inte nått upp till sin höga standard men är svårslagna i sin hemmaborg. Strecka från höger.

7. Eupen – Mechelen

Nästa bidrag från belgiska Jupiler Leauge utspelar sig på Kehrwegstadion där tabellgrannar från den undre halvan går i klinch. Mechelen ligger fyra poäng före Eupen i tabellen men sett till underliggande statistik ska gästerna ligga sist. Prestationerna på resande fot har rent ut sagt varit bedrövliga och senast de gulröda plockade poäng utanför sin hemmaborg var i september månad. Eupen är en överkomlig uppgift men samma kämparglöd som mot Genk och Westerlo skulle räcka långt här. Vi tar ställning åt väst.

8. Vizela – Chaves

Vizela kliver in till detta möte med tre raka hemmasegrar i bagaget. Däremellan har arrangören stått upp väl borta mot Sporting och Porto. Fortsätter “Vizelenses” på inslaget spår ska de blåvita lösa detta tämligen komfortabelt. Chaves övertygade inte nämnvärt när nästjumbon Maritimo besegrades med uddamålet i den föregående omgången och dessförinnan stod gästerna noterade för fem raka utan seger. Kring 50 procent väljer vi att singla ettan.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus