Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 10/4
Datum
10/04 - 2023
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 10/4 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 10 april, 2023

Inhemsk fotboll är det som ska bemästras denna måndag med start i Allsvenskan innan vi gradvis kliver ner i seriesystemet och avrundar med ett Trestadsderby i Ettan Södra. Med 250 000 kronor i extrapengar och fint spelvärde fångar denna bong vårt intresse. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 14:59

1. AIK – IFK Norrköping 

AIK motsvarade inte förväntningarna i premiäromgången då “Gnaget” föll med 2-1 borta mot Halmstad. På hemmafronten är stockholmarna generellt sett solida och sett till spelarmaterial ska arrangören kunna utmana i toppskiktet denna säsong. Rui Modesto är ett nytillskott som har imponerat på oss längst sin högerflank och värt att påpeka är att Viktor Fischer saknades då på grund av sjukdom och John Guidetti nötte bänk med en vadskada. Här är båda aktuella för spel. Inte heller IFK Norrköping övertygade i Allsvenskans inledande omgång då “Peking” endast fick med sig en poäng hemma mot Sirius och förtjänade inte heller mer. Svårighetsgraden ökar på Friends Arena och då lämnar Glen Riddersholms adepter tomhänta från huvudstaden.

2. Varberg – Elfsborg 

Varberg visade prov på sin kampvilja då hallänningarna hämtade upp ett 2-0-underläge till delad ära borta mot Mjällby. Mer av samma vara kommer krävas kontinuerligt om värdskapet ska behålla sin plats i det svenska finrummet då spelarmaterialet är begränsat. Elfsborg har i sin tur etablerat sig på den övre halvan av Allsvenskan under de senaste upplagorna och än finns det ingen anledning att tro på annat denna säsong. Boråsarna föll i premiären men stod upp väl rent spelmässigt mot de regerande mästarna Häcken. Jimmy Thelins mannar torde inte lämna tomhänta från Varberg Energi Arena – X2!

3. Öster – Trelleborg 

Öster har under de senaste tre säsongerna tillhört Superettans toppskikt och i fjol var det endast ett nederlag i play off-finalen som hindrade arrangören från att tillhöra det svenska finrummet. Med kärntruppen intakt – och av premiären mot Helsingborg att döma – ska smålänningarna återigen ha med toppstriden att göra. Trelleborg är å andra sidan ett kunnigt motstånd och faktum är att endast tre poäng skiljde dessa kombattanter åt i fjol. Att gästerna lämnade tomhänta hemma mot nykomlingarna Gefle är underkänt men till saken hör att utfallet likväl kunde vara det omvända. På en vänstervriden bräda ska heltäckningsmattan fram på Visma Arena.

4. Västerås – Örgryte 

Örgryte motsvarade inte förväntningarna i fjol där det krävdes kvalspel för att säkra ett nytt kontrakt. Med det spelarmaterial som göteborgarna har till sitt förfogande finns onekligen kapaciteten att nå högre upp i tabellen även om Kevin Ackermann och Arvid Brorsson har lämnat för att testa vingarna i Allsvenskan. Insatsen mot AFC Eskilstuna i premiären var överlag godkänd men defensiva misstag kostade ÖIS poäng. Ska gästerna lösa ett positivt resultat mot Kalle Karlssons Västerås finns inte utrymme för liknande fadäser kring eget straffområde. Arrangören var ruskigt solida i sin hemmaborg i fjol och är befogade favoriter på Iver Arena. Strecka från vänster.

5. AFC Eskilstuna – GIF Sundsvall 

AFC Eskilstuna nådde en mittenplacering i fjol och med nytillskott som Simon Adjei har arrangören förutsättningar att nå en högre position än så denna säsong. Tonåringen Leo Lif ser därtill riktigt spännande ut där 17-åring bjöd på en riktig pärla mot Örgryte häromsistens. GIF Sundsvall slutade som bekant sist i Allsvenskan i fjol och truppen har onekligen sina brister vilket demonstrerades i Svenska Cupen. Å andra sidan ska anfallsparet Linus Hallenius och Pontus Engblom briljera i Superettan. En gaffel (etta-tvåa) blir vår lösning på Tunavallen.

6. Umeå – Dalkurd 

Trots en stark säsongsavslutning lyckades Dalkurd inte säkra ett nytt kontrakt i Superettan i fjol. I Ettan Norra ska dalmasarna däremot briljera och gästerna gav en fingervisning av vad som kan förväntas från Borlängeklubben i premiären då Vasalund besegrades med 4-0. Tre av målen kom från straffpunkten ska tilläggas men spelare som Rodin Deprem och Michael Kargbo torde ösa in mål i tredjedivisionen. Umeå är ett lag för undre halvan och lär trots hemmafördelen spendera lejonparten av matchen på egen planhalva. Tvåan singlas!

7. Norrby – Ljungskile 

Likt Dalkurd tvingades Norrby kliva ner i seriesystemet inför denna säsong. Att boråsarna agerade slagpåse i Svenska Cupens gruppspel ska det inte dras stora växlar kring men att torska mot nykomlingarna Ahlafors i premiären är underkänt. Samtidigt var det prestationerna på resande fot som resulterade i en jumboplats i Superettan i fjol. Hemma på Borås Arena håller arrangören en högre nivå och det tror vi Ljungskile kommer bli varse om. Gästerna har blivit av med en handfull tongivande spelare inför denna säsong och lär knappast blanda sig in i någon toppstrid. Trolig etta.

8. FC Trollhättan – Vänersborgs IF 

Kupongen avrundas med ett Trestadsderby när FC Trollhättan välkomnar Vänersborgs IF till Edsborgs IP. Det råder ingen tvekan om att arrangören ska råda som klara favoriter, 27 poäng skiljde trots allt dessa klubbar åt i fjol. Här blir de rödsvarta med det sagt väl hårt betrodda i vår mening. Det är i stort sett alltid små marginaler som avgör när dessa klubbar drabbar samman och fjolårets motsvarighet slutade bland annat 1-1. Helgardera och skrälljobb!

Läktarens säkra: AIK

AIK nådde inte upp till önskad nivå i premiären men underpresterar sällan hemma på Friends Arena. Värt att påpeka är att Viktor Fischer saknades i premiären medan John Guidetti inledde på bänken. Sannolikt finns båda med i startelvan mot IFK Norrköping. Detta löser “Gnaget”!

Läktarens skräll: Vänersborg

Historiskt sett är det små marginaler som avgör dessa derbyn och anmärkningsvärt är att Vänersborg inte har lämnat tomhänta från något av de senaste tre inbördes. Senast klubbarna drabbades samman här på Edsborgs IP slutade det i delad ära. På en vänstervriden bräda ska det skrälljobbas.

108 rader

1. AIK – Norrköping 1

2. Varberg – Elfsborg x2

3. Öster – Trelleborg 1×2

4. Västerås – Örgryte 1×2

5. AFC Eskils. – Sundsvall 12

6. Umeå – Dalkurd 2

7. Norrby – Ljungskile 1

8. Trollhättan – Vänersborg 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus