Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 10/6
Datum
10/06 - 2021
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Sverige - Norge
1x2
2. Frankrike - Tyskland
1x2
3. Danmark - Australien
1x2
4. Spanien - Belgien
1x
5. Nordirland - Skottland
2
6. Ungern - Serbien
12
7. Jamaica - Nigeria
2
8. USA - Portugal
1
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 10/6 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

Det är fullsmetat med damlandskamper på torsdagens Topptips. Sex matcher från olika delar av Europa ska jobbas in och därutöver finns två bataljer med spelplats Texas att syna. Skrälldrag i Sverige, Danmark och delvis Spanien ska leta in samtidigt som USA och Nigeria bara ska hamras utan krusidull. Nu åker vi! 

Spelstopp: 17:59

1. Sverige – Norge 

Det är ett OS-laddande Sverige som ska slipa formen inför äventyret i Japan. Guldfågeln Arena står som värd för denna första av två nära intilliggande fajter. Gerhardsson damer ska även ställas mot Australien om ett par dagar. Fischer är en av spelarna har fått kasta in handduken men i övrigt är det ett slipat svenskt lag som slagit sig till ro i Småland. Asllani, Hurtig och gänget finns som vanligt med och dessutom är en nygammal bekantskap i Nathalie Björn åter. Gästerna från väst är som alltid en knivig motståndare och har flera fina toppar i truppen. Sett över matcherna nationerna emellan under 2000-talet är det svag fördel Norge. Läge därför att plocka fram bred pensel redan här och jobba in helgarderingen omedelbums.

2. Frankrike – Tyskland 

Martina Voss-Tecklenburg har ett landslag som alltid är att räkna med. Så även i denna träningslandskamp mot Frankrike. Maier, Schüller, Magull, Dallman, Oberdorf och många av de andra stjärnorna är med till Strasbourg där nu Les Bleues väntar.  Ett franskt gäng som även de har stora spelare att tillgå. Bland annat så finns en av 2000-talets bästa defensiva pjäser i Wendie Renard med. Även fina spelare som Marion Torrent, Amel Majri och Valérie Gauvin finns med på planen som dagen till ära ska slå upp dörrarna för 5000 fans. Ovisst och spännande. Bara göra det enkelt för sig och strecka hela vägen över direkt.   

3. Danmark – Australien 

Australien ska som nyligen nämnt upp i klinch med Sverige inom ett par dagar. Turnén i Norden tar fart i Horsens där ett för tillfället något tveksamt Danmark bjuder in till torsdagsmatch. De röda värdarna har under våren spelat två tämligen tveksamma fajter med ett kryss mot Wales och bara 1-0 mot Irland. Detta är ett gäng som Tony Gustavssons ”The Matildas” (australiensiska landslagets smeknamn) absolut ska kunna rå på. Gästnationen har flera spännande bekantskaper i form av bland annat engelska proffsen Williams (målvakt Arsenal), Catley och Foord (också Arsenal), Kerr (Chelsea) med flera. En troligen rätt jämn dust där spelvärdet finns i österled. På med alla tecken men håll en extra tumme eller två för en skrällande tvåa. 

4. Spanien – Belgien 

Spanien har inte några av sina världsstjärnor med till Alcorcón och mötet med Belgien. Hermoso, Corredera och Sampedro är bland annat på sidan av olika anledningar. Jorge Vilda kommer nu bland annat testa lite nytt ungt blod i truppen då bland annat debutanterna Márquez och Clàudia Pina är med för första gången och stångas i La Roja-dressen. Belgien är en nation på uppgång när det kommer till damfotboll. Besökarna vann EM-kvalgruppen på ett minst sagt stabilt sätt (7-0-1, 22 poäng) och har en bra trupp med sig till spansk mark. Ettan är såklart given att måla ner först men finns krut i pluskan är det åtminstone en halvgardering som ska få tidigt utrymme.  

5. Nordirland – Skottland 

Nordirlands damlag tog sig något överraskande till nästa sommars EM-slutspel i England. Det blir landets första Europamästerskap och nationen kliver in som gigantiska underdogs. Med all rätta. Förbundskaptenen Kenny Shiels har nu drygt ett år på sig att förvandla de grönvita till ett lag att räkna med. Ett test av storleken större blir det redan nu. Skottland är i grunden ett mer framträdande gäng som visserligen haft en del bekymmer att vinna matcher på sistone men med spelare som Little, Cuthbert, Weir, Murray är det en stomme klass som nu finns att tillgå i Belfast. Kommer skotskorna upp på normal nivå vinner laget. Tvåan till 50-60 procent är bara spika av utan större eftertanke.    

6. Ungern – Serbien 

Vi tar oss till Ungern och hamnar i staden Szeged där damerna från hemlandet och grannen i söder, Serbien kliver ut på nybyggda Szent Gellért Fórum. Två nationer som är på väg uppåt i hierarkin men där det ändå är långt kvar till världstoppen. Serbien har varit under vårens träningsmatchande rätt stabila. Ryssland och Indien har bland annat fått på läppen. Balkan-laget kastade dock bort chansen till EM via dubbla 0-1-förluster mot Österrike men nu får nationen ligga ytterligare på lite tillväxt och kommer troligen stå rätt väl rustade inför höstens VM-kval. Ungrarna med Fanni Vágó på topp är också rätt skapliga. Med tämligen korrekt streckning och en förhoppningsvis svängning match är det dags att plocka fram en klassisk gubbe. Etta-tvåa med andra ord.  

7. Jamaica – Nigeria 

Vi vänder nu blickarna mot USA där två matcher under natten mot fredag ska avgöras. Houston är staden som först ut ska husera mötet mellan Jamaica och Nigeria. Jamaicanskorna känns på det hela taget väldigt oberäkneliga. Till de matcher som ”the Reggae girls” nu ska spela är Khadija “Bunny” Shaws frånvaro ett extremt tapp. Nationens bästa målskytt genom tiderna känner sig något sliten och finns nu kvar i Bordeaux efter en tuff ligaperiod. Nigeria är på det hela taget ett något bättre landslag. Afrikanskorna har en stabil trupp på flyget över till Texas där bland annat fixstjärnan från Barcelona Asisat Oshoala finns med. Tvåan kan med fördel jobbas in allena hela vägen upp till 60 prollar.

8. USA – Portugal 

Vi avslutar med ytterligare en match från BBVA Stadium i Houston. USA hälsar Portugal välkomna till södern och det lär knappast bli någon trevlig välkomstfest för de europeiska gästerna natten till ära. Amerikanskorna är världsetta och regerande världsmästare. Till denna träningsturnering har dessutom förbundskapten Andonovski plockat med en säck full med stjärnor. Morgan, Press, Rapinoe med många fler är med. Portugal kan inte i närheten mäta sig med USA och kommer få lära sig hur bra värdnationen verkligen är, den hårda vägen. Ettan är bara spika av även om procenten mot förmodan tickar upp över 90. 

Läktarens säkra: USA

Det råder klasskillnad och USA har bättre spelare på samtliga positioner kontra Portugal. Ettan är bara banka in. 

Läktarens skräll: Australien

Danmark är bra men Australien likaså. Här blir “the Matildas” väldigt lågt streckade och det är såklart inte korrekt. Tvåan ska med!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus