Speltips

Match/event
Topptipset - Tisdag 11/1
Datum
11/01 - 2022
Matchstart
20:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Southamp. - Brentford
1x
2. Cagliari - Bologna
1
3. Reading - Fulham
x2
4. Sunderland - Lincoln
1x2
5. MK Dons - AFC Wimble.
1
6. Bolton - Wycombe
1
7. Mansfield - Swindon
1x2
8. Salford City - Tranmere
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 11/1 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 11 januari, 2022

Serie A-mötet på Sardegna Arena får sällskap av sju brittiska bataljer på tisdagens Topptips. En svårtippad kupong med flera öppna bataljer där en riktigt fin kupongrensare på Stadium of Light sticker ut. Mer om detta i analysen nedan, mot åtta rätt!

Spelstopp: 20:29

1. Southampton – Brentford

Southampton gör det bra med ett begränsat spelarmaterial och har i synnerhet visat sig svårspelade här på St. Mary’s Stadium. Av de inledande nio hemmamatcherna har The Saints endast förlorat vid ett tillfälle där lag som Manchester United, Tottenham och Leicester har tappat poäng. Även Brentford är betydligt tryggare på hemmafronten och faktum är att Thomas Franks manskap inte har vunnit ett ligamöte på resande fot sedan början av oktober. En svit vi tror kommer förlängas – 1X räcker gott och väl.

2. Cagliari – Bologna 

Cagliari bröt en elva matcher lång segerlös svit då “I Sardi” bortabesegrade Sampdoria med 2-1. En fin insats från öborna som trots allt besitter en högre kapacitet än tabellen indikerar. Flera tunga pjäser saknas visserligen men än värre är fallet hos Bologna som blivit hårt drabbade av corona. Hela 12 (!) spelare har Sinisa Mihajlovic otillgängliga. Bland dessa tillhör Aaron Hickey och Nicolas Dominguez. Fina förutsättningar för värdskapet att säkra sin andra raka viktoria. Vi tar ställning åt väst.

3. Reading – Fulham

Tänka sig hur stor påverkan självförtroende kan göra. Fulham visade prov på ett sprudlande anfallsspel under hösten men har helt tappat konceptet för stunden. Gästerna har lämnat segerlösa från de senaste fem i ligaspelet och tvingades till förlängning i cupmötet mot Bristol City senast. Reading har i sin tur inte nått upp till samma nivå som under fjolåret där Joao Lucas långtidsskada har satt käppar i hjulet. Visst finns det en del kvalitet i truppen som finns tillgänglig men ska det bli några poäng för The Royals behöver antingen John Swift eller George Puscas bryta sin måltorka. Strecka från höger.

4. Sunderland – Lincoln 

Lincoln nådde hela vägen till en playoff-final i fjol och säkrade avancemang i semin mot just Sunderland. Denna säsong har det gått desto tyngre för The Imps som placerar sig på den undre halvan. Med Anthony Scully tillbaka finns dock klart bättre förutsättningar där 22-åringens näsa för mål är vital för gästerna. Sunderland har varit fenomenala i sin hemmaborg och ska självfallet råda som klara favoriter men här streckas ettan väl högt för att lämnas allena. Gardera gärna frikostigt.

5. MK Dons – AFC Wimbledon 

På Stadium MK stundar ett känsloladdat rivalmöte mellan MK Dons och AFC Wimbledon. De förstnämnda har ett tydligt övertag i inbördes möten och arrangörerna har därtill gjort klara framsteg denna säsong och har vittring på playoff-platserna. Till stor del tack vare Scott Twine som har fått sitt stora genombrott. AFC Wimbledon går i sin tur mot ännu en nedflyttningsstrid. Insatsen mot Nations League-klubben i lördagens FA-cupmöte lämnade mycket att önska och en markant förbättring krävs här om The Dons ska kunna störa. Trolig etta.

6. Bolton – Wycombe 

Anrika Bolton är på uppgång efter att länge ha krigat med sina ekonomiska bekymmer. Formen må vara nedåtgående men det går att argumentera för att denna är missvisande och noterbart är att The Wanderers nu återvänder till University of Bolton Stadium efter tre raka bortamatcher. En tuff uppgift är onekligen att vänta mot ett Wycombe som aspirerar om en återkomst till The Championship. Prestationerna har dock varit svajiga på senare tid och att gästerna tilldelas favoritskapet av spelarpoolen är vi oense om. Ettan prioriteras till riktigt fin procent.

7. Mansfield – Swindon 

Mansfield går som tåget för stunden och med fyra raka segrar i ligaspelet har The Stags vittring på playoff-platserna. Här finns relativt goda förutsättningar att minska gapet ytterligare till femman Swindon. Precis som i cupmötet mot Manchester City väntas nyckelspelaren Jack Payne vara otillgänglig på grund av den knäskada 27-åringen ådrog sig mot Northampton. Vårt prio riktas västerut även om vi gärna ser att bataljen på Field Mill garderas frikostigt.

8. Salford City – Tranmere

Kupongen avrundas med ett spännande rivalmöte på Peninsula Stadium. Salford har klättrat raskt i det engelska ligasystemet sedan “Class of 92” tog över ägarskapet tillsammans med Peter Lim 2014. De senaste säsongerna har spenderats i League Two’s övre halva och återigen aspirerar The Ammies om en playoff-plats. Tranmere tycks i sin tur vara redo för en återkomst till League One. Gästerna kliver in i detta möte med sex raka ligasegrar i bagaget där ett exemplariskt försvarsspel har lagt grunden till andraplatsen i tabellen. Krysset inleder i detta intrikata möte men gardera med båda flanker om plånboken tillåter.

Läktarens säkra: MK Dons

MK Dons har imponerat denna säsong och har ett mentalt övertag sett till tidigare inbördes möten. Formstarka Scott Twine vägleder arrangörerna till tre pinnar!

Läktarens skräll: Lincoln

Lincoln kommer från en riktigt solid insats hemma mot Oxford United i Anthony Scullys första match från start sedan november. Med sin skyttekung skadefri torde The Imps klättra i tabellen och här ska gästerna ses med klart bättre chanser än vad procentfördelningen indikerar. Tvåan är given på kupongen!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus