Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 11/10
Datum
11/10 - 2021
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Norge - Montenegro
1x2
2. Nordmak. - Tyskland
2
3. Kroatien - Slovakien
1x2
4. Rumänien - Armenien
1
5. Slovenien - Ryssland
1x
6. Belarus - Tjeckien
x2
7. Estland - Wales
1x2
8. Lettland - Turkiet
2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 11/10 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

VM-kvalet står i fokus på Topptipset denna måndag då åtta europeiska landskamper tar plats. Spikarna hittas bland annat i Bukarest och Riga, men vi inleder i Oslo där skrällen ligger i luften. Häng med i jakten på åtta rätt! 

Spelstopp: 20:44

1. Norge – Montenegro 

Norge tvingas alltjämt klara sig utan superstjärnan Haaland. Det innebär att baggarna är kraftigt försvagade i de främre leden. Något Montenegro kommer att försöka utnyttja i denna fajt. Sead Haksabanovic och hans montenegriner kan blixtra till emellanåt, som när de spelade 2-2 mot Turkiet i Istanbul. På tal om Turkiet så kryssade värdarna mot dem så sent som i fredags, men de rödblå såg länge ut att lämna duellen tomhänta. Ståle Solbakken har all anledning att svettas denna måndag då en hemmaseger är långt ifrån given på förhand. Dra till med alla tecken och jobba in en bortaknall!

2. Nordmakedonien – Tyskland 

Tyskland var illa ute mot Rumänien senast då veteranen Thomas Müller avgjorde först i den 81:a matchminuten. Detta efter en svag första halvlek av Die Mannschaft. Räkna därför med att Hansi Flicks mannar är på tårna från start mot Nordmakedonien. Hemmanationen har förvisso fyra raka matcher utan förlust, men denna fajt blir den första riktiga prövningen för nye förbundskaptenen Blagoja Milevski. Visst, i det nordmakedonska landslaget finns stjärnor som Alioski och Elmas, men det är ändå inte speciellt troligt att de räcker till mot en klasser bättre besökarnation. Tyskland löser uppgiften – tvåan är en bank!

3. Kroatien – Slovakien 

Slovakien var ytterst nära att ta poäng mot Ryssland senast det begav sig. Men trots en fin prestation uteblev utdelningen för Marek Hamsík och company. Poäng mot gruppettan Kroatien är ett måste, annars blir det troligen tufft för gästerna att utmana om andraplatsen. Värdarna städade av Cypern utan större bekymmer, men fullt lika enkelt blir det knappast den här gången. Även om Zlatko Dalic hemmanation besegrade Slovakien senast sällskapen brakade samman (1-0) ska vi komma ihåg att de schackrutiga för tillfället är en blek kopia av det lag de var när nationen tog sig till VM-final 2018. Täck hela brädet och jobba in en bortaskräll!

4. Rumänien – Armenien 

Vidare mot Bukarest där Rumänien och Armenien ska göra upp. De sistnämnda har två raka kryss i bagaget efter möten med Liechtenstein och Island. Ett godkänt betyg för Henrikh Mkhitaryan och gänget. Denna gång ser det däremot tufft ut för gästerna. Rumänerna är erkänt starka på hemmaplan och var nära att knipa en pinne mot självaste Tyskland i helgen. Ianis Hagi nätade för de rödgula i den matchen och Rangers-stjärnan kommer att bli viktig på nytt. Även om Armenien ståtar med namn som tidigare nämnde Mkhitaryan samt Columbus Crew-mittfältaren Lucas Zelarayan är hemmanationens trupp starkare som helhet betraktad. Lägg även till att innan förlusten mot tyskarna hade Mirel Radois hemmahörande manskap gått tre raka kvalfajter utan förlust. Trolig etta.

5. Slovenien – Ryssland 

Slovenien gjorde vad de skulle när de mosade Malta i fredags. Stjärnor som Ilicic och Lovric låg föga förvånande bakom det mesta i offensiv väg. Denna måndag väntar förvisso tuffare motstånd, men med det sagt är Ryssland är lite på dekis för tillfället. Gästerna lyckades få med sig tre poäng mot Slovakien i fredags efter att ha varit spelmässigt underlägsna större delen av matchen. Utan kapten Dzyuba, som saknas på grund av personliga skäl, är ryssarna ett försvagat landslag. Det mesta talar för att den fina trenden med tre raka segrar bryts i Maribor. Ettan är en tänkbar spik för de mindre systemen, medan krysset sällskapar på de större.

6. Belarus – Tjeckien 

Belarus får göra sitt bästa för att skaka av sig 0-2-besvikelsen mot Estland när det nu är dags att kastas in i hetluften igen. Denna gång i Kazan mot Tjeckien. Även fast hemmanationen spelar sina hemmamatcher i grannlandet Ryssland ska de inte räknas ut mot ett skakat Tjeckien. De flesta trodde nog att Schick, Soucek och grabbarna skulle lägga ett försvagat Wales på rygg, men matchen slutade 2-2 efter en walesisk kvittering i andra halvlek. Ett underbetyg för tjeckerna som sett ojämna ut mot slutet. Senast Belarus spelade på denna arena stod de upp fint mot ettan på FIFA:s världsranking, Belgien (0-1). Den starka prestationen vittnar trots allt om ett högt kunnande hos Gregori Kondratievs manskap. Tvåan må agera utgångstecken, men krysset måste sällskapa i förhoppning om att de rödgröna parkerar bussen.

7. Estland – Wales 

Estland spelade landskamp i hemlandet så sent som i fredags. Tillställningen slutade med glädjetjut efter att Thomas Haberlis värdar besegrat Belarus med 2-0. Prestationen kan ha gett estlänningarna en välkommen självförtroendeboost inför mötet med Wales. Gästerna från de brittiska öarna saknar alltjämt Gareth Bale vilket innebär att de tappar flera dimensioner i sitt spel. Visst, spelare som James och Wilson kan blixtra till emellanåt, men “Drakarna” är knappast rustade för att slå ett klurigt Estland på bortaplan. Vi minns även lagens senaste möte med varandra (för cirka en månad sen) som slutade 0-0. Alla tecken känns bäst. 

8. Lettland – Turkiet 

Turkiet fick med sig en poäng från mötet med Norge (1-1) senast. Calhanoglu och company såg starka ut, främst i andra halvlek, och verkar ha studsat tillbaka efter brakförlusten mot Nederländerna (1-6). Ett Lettland som endast lyckats besegra lilleputtnationen Gibraltar i detta kval bör inte vara några större bekymmer för Stefan Kuntz tillresta manskap. Värdarna kommer troligen att hålla sig på egen planhalva i denna fajt och hos gästerna finns tillräckligt högt kunnande för att luckra upp det lettiska försvaret. Bra spiktvåa.

Läktarens säkra: Tyskland

Tyskland övertygade inte mot Rumänien, men lyckades vinna ändå. Det tyder trots allt på mental styrka. Mot Nordamakedonien kommer Die Mannschaft att vara påkopplade från start och inte lämna något åt slumpen. Tvåan är en bank.

Läktarens skräll: Montenegro

Norge tvingas alltjämt klara sig utan målmaskinen Haaland, vilket innebär att Ståle Solbakken tvingas mönstra en försvagad startelva i Oslo. Montenegro, med Sead Haksabanovic i truppen, kan mycket väl skrälla på Ullevål. Alla tecken.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus