Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 12/12
Datum
12/12 - 2022
Matchstart
20:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Sunderland - West Brom
1x2
2. Alavés - Levante
x2
3. Brescia - Parma
2
4. Zwolle - Helmond Sport
1x2
5. Boavista - Guimarães
1x2
6. Argentina - Kroatien
x
7. Wrexham - Chesterfield
1
8. Aldershot - Boreham Wood
12
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 12/12 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 12 december, 2022

Redan vid första anblick fångar veckans första Topptips vårt intresse. Inte bara för VM-semin mellan Argentina mot Kroatien utan spelvärdet på kupongen är dessutom fantastiskt där Alavés och Zwolle blir gravt överstreckade. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 20.29

1. Sunderland – West Bromwich 

West Bromwich har inte fått önskvärd utdelning så här lång men sitt till den underliggande statistiken tillhör “Albion” ligans toppskikt. Sedan Carlos Corberán tog över rodret har segrarna även börjat rulla in på löpande band där gästerna klev in till uppehållet med tre segrar i följd. Sunderland har gjort det riktigt bra som nykomlingar och formstarke Ellis Simms är en spelare som West Brom behöver hålla ett extra öga på. När spelvärdet tycks landa österled är spiktvåan ett rimligt val, på större system är det däremot inte fel att gardera upp sig.

2. Alavés – Levante 

Bataljen på Estadio Mendizorrotza förväntas på förhand bli en öppen historia och att spelarpoolen målar upp Alavés som klara favoriter är minst sagt ögonbrynshöjande. Blott två poäng skiljer lagen åt i tabellen och noterbart är att Levante inte har lämnat tomhänta från de senaste tio omgångarna. Till stor del tack vare sitt kompakta försvarsspel där burväktaren Dani Cardenas endast fått se sig överlistad vid 13 tillfällen. Värdskapet åkte i sin tur på sin andra raka förlust borta mot Tenerife i onsdags där de knappt skapade en målchans framåt och prestationen i sig lämnade mycket att önska. X2 är det självklara valet till rådande streck.

3. Brescia – Parma 

Likt West Bromwich har Parma en väldigt fin underliggande statistik och förtjänar sett till prestationer att utmana i den absoluta toppen av Serie B. Brescia har i sin tur inkasserat fler poäng än förväntat där arrangören hade marginalerna på sin sida under säsongsupptakten. Något som i stort sett alltid kommer jämna ut sig i det långa loppet och värt att påpeka är att arrangören endast har gått segrandes ur en av de senaste tio omgångarna. Till strålande värde uppdagas tvåan som ett väldigt intressant spikalternativ.

4. Zwolle – Helmond Sport 

Klasskillnad råder mellan dessa klubbar där tabellen talar sitt tydliga språk. Zwolle imponerar stort för stunden där offensiven i synnerhet håller en hög nivå. Arrangören har med det sagt stått för ett par undermåliga prestationer under säsongens gång och att ettan i skrivande stund närmar sig 90 procent är inte befogat. Helmond må vara ett lag för bottenträsket men har visat sig vara fullt kapabla till att besegra lag som Almere City, Roda och Jong Ajax på sin dag. När ettan skenar iväg ska åtminstone krysset göra densamma sällskap.

5. Boavista – Guimarães 

Guimarães har inte haft marginalerna på sin sida under detta gruppspel och istället står Boavista klara som gruppsegrare redan inför detta möte. Bataljen på Estádio do Bessa Século XXI är således av mindre vikt. I grund och botten håller vi “Os Vimaranenses” högre där tabelläget i Liga Portugal ger en en tydligare bild av vart lagen står sig. Rådande förutsättningar gör dock detta till en oviss match på förhand och vi föredrar på så vis att inte ta några risker – helgardera!

6. Argentina – Kroatien 

Kroatiens gyllene generation har sannerligen levt upp till sitt namn. “Vatreni” blev som bekant silvermedaljörer 2018 och har här möjligheten att nå sin andra raka VM-final. Likt för fyra år sedan kan Frankrike mycket väl komma att stå för motståndet men först måste Argentina med en formstark Lionel Messi bemästras vilket är en vansklig uppgift. Presterar Luka Modrić och company på samma nivå som mot Brasilien senast är detta dock en överkomlig uppgift. Små marginaler kommer sannolikt avgöra och vi är inte övertygade om att detta avgörs över 90 minuter. Krysset prioriteras och är en tänkbar spik.

7. Wrexham – Chesterfield 

Wrexham som numera ägs av Ryan Reynolds och Rob McElhenney aspirerar om att klättra i det engelska ligasystemet. “The Red Dragons” var så när att åstadkomma detta i fjol och ser ut att gå en hård strid om direktplatsen även denna säsong. Chesterfield är en av utmanarna och värt att påpeka är att Derbyshire-klubben rättvist besegrade tisdagens kombatant med 2-0 hemma på Technique Stadium tidigare under säsongen. Med det sagt är förutsättningarna helt annorlunda denna afton. Wrexham har nämligen vunnit samtliga tio hemmamatcher denna säsong och vi tror den sviten förlängs. Trolig etta.

8. Aldershot – Boreham Wood 

Boreham Wood besitter onekligen ett högre kunnande än Aldershot men gästerna befinner sig i en tyngre period för stunden. Gästerna har haft bekymrande stora svårigheter med målproduktionen på senare tid och segern hemma mot nedflyttningshotade Oldham senast satt långt inne. Aldershot kliver i sin tur in till detta möte med två raka 2-0-segrar i bagaget och lyckades därtill besegra Boreham Wood på resande fot under säsongsupptakten. Med en nypa mod och en begränsad plånbok är spikettan inte tokig, annars passar en gaffel (etta-tvåa) utmärkt.

Läktarens säkra: Wrexham

Racecourse Ground ligger Wrexham-anhängarna varmt om hjärtat och klubben har knappast gjort sina hemmafans besvikna denna säsong. Tio segrar i följd är ruskigt starka siffror och Chesterfield kommer behöva visa sig från sin bästa sida för att bryta denna trend. På en kupong som i övrigt erbjuder få klara spikalternativ sticker ettan i Wrexham ut.

Läktarens skräll: Levante

Två jämlika klubbar drabbar samman på Estadio Mendizorrotza och att spelarpoolen målar upp arrangören som klara favoriter måste ifrågasättas. Särskilt när “Babazorros” formkurva är nedåtgående där det kommer krävas en bättre insats än mot Tenerife för att lösa tre pinnar denna afton. Det är bara att tacka och ta emot för spelvärdet österled.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus