Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 12/4
Datum
12/04 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. AIK - Degerfors
1x2
2. Kalmar - Östersund
1
3. Västerås - Eskilstuna
1x2
4. Brighton - Everton
1
5. WBA - Southampton
12
6. Hoffenheim - Leverkusen
2
7. Benevento - Sassuolo
1x2
8. Celta Vigo - Sevilla
1x2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 12/4 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

Måndagens Topptips erbjuder en salig blandning med fotboll från sex olika ligor. Rent värdemässigt är kupongen fenomenal där kupongrensarna på Friends Arena och Estadio de Balaídos i synnerhet är riktigt fina. Mer om detta i analysen nedan, häng med!

andelar topptipset banner

Spelstopp: 18.59

1. AIK – Degerfors 

AIK har förstärkt ett redan starkt försvar med Alexander Milosević som återvänder för sin tredje sejour hos Gnaget. Truppen ser onekligen slagkraftig ut även om det finns vissa frågetecken framåt som behöver klarna innan de gulsvarta kan ses som allvarliga utmanare om toppstriden. Bojan Radulović har imponerat under försäsongen och med Henok Goitom inne på sista versen förväntas den spanskfödda serben få ett stort ansvar. Nykomlingarna Degerfors charmade svenska folket i fjol med sin hänförande offensiv och har fortsatt på samma spår under försäsongen. Det blir en klurig uppgift att luckra upp AIK:s kompakta försvar men inget vi tänker utesluta till fin procent. Vi helgarderar!

2. Kalmar – Östersund 

Årets upplaga av Kalmar ser klart starkare ut än i fjol där smålänningarna var så när att trilla ner till Superettan. Trotjänaren Henrik Rydström har tagit över rodret efter succén hos Sirius och 45-åringen har förstärkt med spännande namn i Jonathan Ring samt Lars Sætra. Samtidigt har unga löften som Nils Fröling, Edvin Crona och Isak Jansson stannat kvar hos de rödvita. Betydligt fler frågetecken finns hos Östersund även om norrlänningarna har presterat över förväntan sedan Amir Azrafshan tog över rodret förra sommaren. Kan Felix Hörberg få sitt stora genombrott och kommer de rödsvarta behöva sälja fler nyckelspelare till sommaren? Vi tar ställning åt väst vid en sund procentfördelning.

3. Västerås – AFC Eskilstuna 

AFC Eskilstuna har rustat upp för en Allsvensk återkomst. Robin Tihi, Rasmus Wikström, André Alsanati och Alexander Holmström har anslutit för att möjliggöra detta. Västerås har i sin tur tappat flera tongivande spelare där en generationsväxling har skett i försvaret. Ett enormt ansvar vilar således hos de rutinerade pjäserna som fortsatt är kvar, inte minst David Engström som ska styra och ställa i försvaret. Här streckas ettan på tok för högt i vår mening och vi undviker denna helt. Spelvärdet hos tvåan är riktigt fint och prioriteras.

4. Brighton – Everton 

Ska det bli något Europaspel för Everton kommande säsong? The Toffees inledde säsongen väldigt övertygande med en rad fina prestationer där James Rodríguez och Dominic Calvert-Lewin i synnerhet imponerade stort. Colombianen har dock haft en hel del skadebekymmer under säsongens gång vilket varit märkbart och Carlo Ancelotti har ännu inte samma truppbredd som övriga konkurrenter. Med blott en poäng från de senaste tre omgångarna krävs en stark avslutning om Merseysideklubben ska få ta del av allt vad Europaspel innebär. Vi ställer oss tveksamma till att så blir fallet även om kapaciteten finns. Redan mot Brighton kan Everton få det problematiskt där Graham Potters manskap spelar klart bättre än tabellen indikerar. Här ska procentfördelningen vara omvänd – ettan är en given utgång!

andelar topptipset banner

5. West Bromwich – Southampton 

Ett och annat ögonbryn höjdes när West Bromwich sänkte Chelsea med 5-2 på resande fot förra helgen. Att The Albion ska lyckas säkra ett nytt kontrakt är dock högst tveksamt där Sam Allardyce manskap behöver rada upp segrar, något WBA haft stora bekymmer med under säsongens gång. Faktum är att inget annat lag har färre segrar än värdskapets fyra till antalet. Med det sagt utesluter vi inte att West Midlands-klubben hämtar tre högst nödvändiga poäng mot ett omotiverat och formsvagt Southampton. Vändningen hemma mot Burnley säkrade mer eller mindre ett nytt kontrakt för The Saints och det kan absolut spela en faktor. Gaffel (etta-tvåa) är att föredra där gästerna trots allt har en högre kapacitet.

6. Hoffenheim – Bayer Leverkusen 

Såväl Hoffenheim som Bayer Leverkusen är inne i en tyngre period. För värdskapets del lär den negativa trenden fortgå där hela tolv spelare ser ut att vara otillgängliga till detta möte. Offensiven är rejält försvagad där Andrej Kramarić i synnerhet är ett tungt avbräck. Gästerna har knappast övertygat spelmässigt men sitter fortsatt i förarsätet i jakten på en Europa League-plats. Defensivt är Die Werkself solida och offensivt finns det gott om kvalitet där Patrik Schick lyser av självförtroende. Tvåan är ett spikalternativ.

7. Benevento – Sassuolo 

Det är inte mycket som har gått Sassuolos väg under det nya kalenderåret. Trots att de grönsvarta har fortsatt i samma spår som under hösten rent spelmässigt har gästerna endast skrapat ihop tre segrar från de inledande 16 matcherna under 2021. Till detta möte får Roberto De Zerbi dessutom klara sig utan sin offensiva stjärntrio Traoré, Berardi samt Caputo. Tunga avbräck vilket öppnar upp dörren för nedflyttningshotade Benevento. Värdskapet är inne i en blytung period där Filippo Inzaghis manskap inte alls fått det att stämma spelmässigt. De gulröda kommer dock stärkta av segern mot Juventus följt av en poäng mot Parma senast. Samtliga tecken synas på Stadio Ciro Vigorito.

8. Celta Vigo – Sevilla 

Kupongen avrundas i samma stil som den inledde, nämligen med strålande spelvärde. Poängtapp för såväl Atlético Madrid som Barcelona har visserligen bjudit in Sevilla i titelstriden där gapet till ligaledarna endast är sex poäng vid seger. Även om så blir fallet har vi dock svårt att se Los Nervionenses kliva förbi samtliga tre spanska giganter under säsongsavslutningen. De senaste två matcherna på resande fot har båda resulterat i poängtapp mot den nedflyttningshotade duon Elche samt Valladolid. Celta Vigo har i sin tur höjt sig avsevärt sedan Eduardo Coudet tog över rodret. I synnerhet har framsteg gjorts i offensiven där Santi Mina är stekhet för tillfället. Vi helgarderar även på Estadio de Balaídos. 

Läktarens säkra: Kalmar

Vi har betydligt högre förväntningar på detta Kalmar gentemot fjolårets upplaga. Detsamma kan inte sägas om Östersund som tappat ytterligare en tongivande spelare i Thomas Isherwood. 

Läktarens skräll: Celta Vigo

Det finns knappast fog för rådande procentfördelning. Sevilla förlitar sig i mångt och mycket på sitt solida försvarsspel och det har fört gästerna till en komfortabel fjärdeplats. Poängtapp mot såväl Elche som Valladolid väcker dock frågetecken och här ställs Julen Lopeteguis manskap mot en stekhet Santi Mina och Iago Aspas.

andelar topptipset banner

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus