Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 12/9
Datum
12/09 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Göteborg - Helsingborg
1x2
2. Kalmar - Häcken
12
3. Trelleborg - Örgryte
1x2
4. Djurgården - Vittsjö
2
5. Leeds - Nottingham
12
6. Empoli - Roma
1x2
7. Almería - Osasuna
2
8. Eibar - Granada
1
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 12/9 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 12 september, 2022

Inhemsk fotboll täcker upp kupongens övre halva med Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan på menyn. Övriga bidrag hämtas från England, Italien och Spanien där det brittiska deltagandet kommer avgöras via lottning. Riktigt fint spelvärde finns att hämta från Gamla Ullevi samt Stadio Carlo Castellani och kombinerat med 250 000 i extrapengar finns förhoppningar om en högre utdelning. Mot åtta rätt!

Spela på på samtliga matcher hos Nya Expekt – Gratisspel på upp till 1500 kr för nya kunder

Spelstopp: 18:59

1. IFK Göteborg – Helsingborg 

Göteborg gör i sin helhet en fin säsong och utmanar fortsatt om den åtråvärda tredjeplatsen. Fint läge att knappa in på såväl AIK som Hammarby i och med stockholmarnas poäntapp under söndagen men här blir Helsingborg underskattade av svenska folket. HIF befinner sig i ett pressat läge och går en hård kamp om negativ kvalplats. Skåningarnas nivå har höjts sedan återstarten och med marginalerna på sin sida hade de fått med sig ett resultat mot såväl Mjällby som Värnamo senast. Förhoppningsvis kan gästerna få lite medvind här för med en gravt överstreckad etta ska det helgarderas och jobbas bortaskräll på Gamla Ullevi.

2. Kalmar FF – Häcken 

Kalmar FF har gått segrande ur fyra av de senaste fem omgångarna och då har spelschemat inte varit enkelt för Henrik Rydströms manskap. Smålänningarna har varit ruskigt solida bakåt denna säsong och i synnerhet på hemmafronten där arrangören endast har släppt in fyra strutar på elva matcher. Häcken är å andra sidan väldigt starka framåt med en glödhet Alexander Jeremejeff i spetsen. Göteborgarna drog det längsta strået i det vändande mötet där 28-åringen föga förvånande stal rubrikerna med två strutar. Ett KFF som fortfarande drömmer om en Europaplats kommer dock inte bli enkla att bräcka med publikens i ryggen. Tvåan inleder men understöd rekommenderas tidigast möjligt.

3. Trelleborg – Örgryte 

En katastrofal vårsäsong har ställt till det rejält för Örgryte. Blott två pinnar från de inledande åtta omgångarna resulterade i Dane Ivarssons avgång där Brynjar Gunnarsson ersatte. Med islänningen vid rodret har göteborgarna gått från klarhet till klarhet och faktum är att gästerna endast lämnat tomhänta från två av de efterföljande 14 omgångarna. ÖIS krigar fortsatt om överlevnad men fortsätter de blåröda på inslaget spår kommer det bli spel i Superettan även kommande säsong. Trelleborg på resande fot är ingen enkel uppgift men arrangören har visat nedåtgående form och har endast gått segrande ur en av de senaste sex omgångarna. X2 erbjuder bäst spelvärde.

4. Djurgården – Vittsjö 

Varken Djurgården eller Vittsjö har något särskilt att spela för under Damallsvenskans säsongsavslutning. Motivationen har i synnerhet varit låg hos arrangören som har förlorat fyra av de senaste fem ligamatcherna. Det kommer inte hålla mot ett defensivt kompakt Vittsjö. Gästerna var det klart bättre laget i det vändande mötet och ska under rådande förutsättningar ses med goda förutsättningar även på Stockholms Stadion. Med fint spelvärde österled tar vi ställning därhän.

5. Leeds – Nottingham LOTTAS!

Bataljen på Elland Road har blivit inställd och lottning kommer således avgöra utfallet på kupongen. Procentfördelningen att ta ställning till är 54-24-22. Håll ett öga på streckningen närmare spelstopp och prioritera eventuellt spelvärde.

6. Empoli – Roma 

Roma kommer från en blytung vecka där förnedringen borta mot Udinese följdes upp med ännu ett nederlag borta mot Ludogorets. Ett minst sagt oväntat händelseförlopp efter Romklubbens övertygande säsongsinledning. José Mourinho kommer söka en reaktion men att tongivande spelare som Wijnaldum och Zaniolo är otillgängliga samtidigt som Tammy Abraham är tveksam till spel underlättar inte. Ett defensivt orienterat Empoli står för motståndet denna afton och noterbart är att fyra av värdskapets inledande fem matcher har slutat oavgjort. Med tvåan gravt överstreckad är krysset ett givet komplement, helgardera om plånboken tillåter.

7. Almería – Osasuna 

Osasuna har varit en positiv överraskning så här långt med nio poäng av tolv möjliga. Gästerna har sett trygga ut i försvarsspelet och på offensiv väg finns gott om kvalitet där Chimy Ávila har varit framstående under upptakten. Nykomlingarna Almería har inlett säsongen skapligt men åkte på ett rejält avbräck strax innan transferfönstret stängde då nyckelspelaren Umar Sadiq lämnade för ligakonkurrenten Real Sociedad. Med nuvarande spelarmaterial kommer värdarna få svårt att konkurrera i La Liga vilket nederlaget mot Valladolid gav en indikation på. Öppet möte men tvingas vi utse en favorit är det i gästernas favör. Tvåan är ett spikalternativ trots hård streckning.

8. Eibar – Granada 

Eibar får det inte riktigt att stämma på resande tass men i hemmaborgen är arrangören oerhört solida. I fjol hade “Los Armeros” ligans högsta poängskörd på hemmafronten och de blåröda har fortsatt på inslaget spår under upptakten med två raka segrar här på Estadio Municipal de Ipurua. Granada är ett kunnigt motstånd och inledde säsongen med tre raka segrar. Spelmässigt finns det dock mer att önska och för drygt en vecka sedan kom säsongens första nederlag mot nykomlingarna Andorra. Vi tror att nästa bakslag kommer under måndagskvällen och tar ställning åt väst på en rimligt streckad bräda.

Läktarens säkra: Vittsjö

Djurgården har sett bedrövliga ut under de senaste omgångarna och kommer till detta möte med tre raka nederlag i bagaget. En klar förbättring krävs om värdinnorna ska kunna störa ett kompakt Vittsjö men blåränderna tycks helt sakna motivation för stunden. Trolig tvåa.

Läktarens skräll: Helsingborg

IFK Göteborg har förvisso varit solida mot lag från undre halvan denna säsong men rådande streck är svårköpta. Helsingborg har presterat på en allt högre nivå under hösten och jagar desperat poäng i jakten på ett nytt kontrakt. Vi blir inte förvånade om skåningarna löser ett positivt resultat på Gamla Ullevi.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus