Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 13/5
Datum
13/05 - 2022
Matchstart
20:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Luton - Huddersfield
1x
2. Ascoli - Benevento
2
3. Sociedad B - Almería
1x2
4. Arbroath - Inverness
1x
5. Shelbourne - Drogheda
1
6. Shamrock - Derry City
1x2
7. Dundalk - Bohemians
1
8. Finn Harps - UC Dublin
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 13/5 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 13 maj, 2022

Fredagens Topptips bjuder på sanslöst fint spelvärde där rådande spelarpool uppenbarligen inte är väl pålästa. Svenska folket är i synnerhet ute och cyklar på det skotska bidraget där Inverness av oförklarliga skäl streckas upp som storfavoriter. Vi motiverar varför så inte ska vara fallet i analysen nedan, häng med!

Spelstopp: 20:29

1. Luton – Huddersfield 

Luton har inte i närheten av samma ekonomiska muskler som övriga klubbar i detta playoff-spel. Så hur har Nathan Jones manskap åstadkommit denna bedrift? Genom ett hårt arbetande kollektiv och ett speciellt samspel mellan anfallsduon Elijah Adebayo och Harry Cornick. På Kenilworth Road har The Hatters endast förlorat fyra av 23 hemmamatcher och att The Terriers inte har vunnit ett inbördes möte på denna arena sedan 2008 är en anmärkningsvärd statistik att ta med sig. The Terriers har visserligen varit fenomenala under säsongsavslutningen och ska råda som favoriter över två möten men i denna enskilda drabbning kommer gästerna vara belåtna med delad ära. 1X!

2. Ascoli – Benevento 

Benevento har imponerat under stora delar av säsongen med sitt kompakta försvarsspel men har visat trevande form mot slutet. Rutinerade pjäser som Kamil Glik och Gianluca Lapadula ska dock kunna samla truppen inför detta avgörande skede och här håller vi gästerna som knappa favoriter. Ascoli är generellt sett starka i sin hemmaborg men Benevento är ett motstånd som “I Picchi” har tufft för. Gästerna har gått segrandes ur de senaste två bataljerna på Stadio Cino e Lillo Del Duca och har inte lämnat tomhänta på de senaste fem besöken. Tvåan är en klockren utgång till fint värde.

3. Real Sociedad B – Almería 

Viktiga poäng står på spel när Segunda División närmar sig sitt slut och här blir spelarpoolen tabelltittande. Real Sociedad B har fått vind i seglet med tre raka segrar och har blott två poäng upp till säker mark. Xabi Alonsos manskap lyckades bland annat bortabesegra trean Valladolid med 2-1 för ett par veckor sedan. Almería kommer allt närmare en direktplats till det spanska finrummet men är inte så pass dominanta på resande fot som procentfördelningen indikerar. Vår prio riktas västerut således även om en helgardering är att föredra.

4. Arbroath – Inverness 

Inverness streckas i skrivande upp som storfavoriter av svenska folket vilket är helt oförklarligt. Arbroath har inte förlorat på hemmafronten sedan premiäromgången vilket visserligen var mot just Inverness. Därefter har lagen mötts vid fyra tillfällen och i tre av dessa har arrangörerna hållit nollan intakt. Det första kvalmötet slutade i en mållös historia och då mäktade “Caley Thistle” endast med ett skott mot mål, detta framför sina egna hemmafans. Ännu en målsnål historia är att vänta – 1X!

5. Shelbourne – Drogheda 

Nykomlingarna Shelbourne klev in till årets upplaga med en spännande ung trupp och Damien Duffs manskap har slagit tillbaka Sligo Rovers två gånger om och även besegrat tabelltvåan Derry City. Arrangörernas fjärde viktoria kom mot just Drogheda i ett möte som slutade 2-0. Det var för övrigt Shels tredje raka viktoria i inbördes möten. Gästerna kommer även till detta möte med tre raka nederlag i bagaget och har enorma luckor att täppa till i försvaret. Ettan är ett spikalternativ, i annat fall är 1X ett lås.

6. Shamrock Rovers – Derry City 

På Tallaght Stadium kan vi se fram emot en seriefinal då Derry City kommer på besök. Det har varit svårt att särskilja duon under våren där endast en poäng skiljer lagen åt. Derry City är fortsatt obesegrade på resande fot efter sju spelade bortamatcher och lyckades även besegra Shamrock Rovers med 2-1 hemma på Brandywell Stadium under säsongsupptakten. Rensartvåan ser med andra ord riktigt trevlig ut även om arrangörerna är svårslagna i Dublin. Vi helgarderar!

7. Dundalk – Bohemians 

Dundalk har spelarmaterialet för att utmana ovanstående klubbar om titeln men inledde säsongen på tok för svagt och har således en lång uppförsbacke. Tio poäng från de senaste fem omgångarna är klart godkänt och att den pålitlige målskytten Patrick Hoban har hittat toppformen är glädjande nyheter för The Lilywhites. Här på Oriel Park är värdskapet pålitliga vilket hemmastatistiken 5-2-0 även indikerar. Bohemians är ett kunnigt motstånd men får svårt att hävda sig i nordöstra Irland.  Ettan singlas.

8. Finn Harps – UC Dublin 

Ett ångestladdad bottenmöte avrundar denna kupong då nästjumbon Finn Harps välkomnar tabelljumbon UC Dublin till Finn Park. UC Dublin har oerhörda problem med sin defensiv och har som följd lämnat segerlösa från de inledande 14 omgångarna. Upphämtningen mot Dundalk senast var dock ett styrkebesked där anfallaren Colm Whelan fortsätter visa fin form. I 21-åringen har besökarna en potentiell matchvinnare och då ettan i skrivande stund överstiger 70 procent är det läge att gardera friskt.

Läktarens säkra: Dundalk

Dundalk är på uppgång efter en trevande inledning och kliver upp på en tredjeplats vid seger. Goda förutsättningar att så blir fallet då arrangörerna har plockat 17 poäng av 21 möjliga i sin hemmaborg. Ettan är en fin spik till 50 procent eller lägre.

Läktarens skräll: Real Sociedad B

Real Sociedad B har samlat sig i detta kritiska skede och med tre raka segrar i bagaget har Xabi Alonsos manskap vittring på säker mark. En tuff uppgift väntar onekligen då ligaledarna Almería kommer på besök men gästerna har visat sig sårbara på resande fot och det finns knappast fog för en två som i dagsläget streckas omkring 70 procent.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus