Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 13/6
Datum
13/06 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Frankrike - Kroatien
1x2
2. Danmark - Österrike
1x2
3. Island - Israel
x2
4. Australien - Peru
2
5. Piteå - Djurgården
1
6. Eskilstuna - KIF Örebro
1x
7. Oddevold - Trollhättan
1x2
8. Liberia - Marocko
2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 13/6 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 13 juni, 2022

Måndagens Topptips tar vid där söndagens EU slutar. Tre tunga Nations League-matcher med franskt, danskt och isländskt deltagande inleder. Därefter seglar vi igenom bland annat VM-kval och Damallsvenskan innan vi är i mål. Flera riktigt mysiga skrälltecken bäddar för skön utdelning denna första dag på veckan. Redo? Då kör vi! 

Spelstopp: 18:59

1. Frankrike – Kroatien 

Frankrike förfogar över en av världens främsta spelartrupper men har sannerligen inte visat prov på detta under denna samling. Vi har nu nått halvvägs in på detta gruppspel och Les Bleus står som gruppjumbo med blott två pinnar. Måstematch således men baserat på rådande form är en överstreckad etta knappast något spikalternativ mot ett kunnigt Kroatien. Gästerna tog en fin skalp borta mot Danmark senast, där Luca Modric kom in i halvtid och ändrade matchbilden totalt, och ska inte ses utan chans på Stade de France. Med risk för en etta över 65 procent finns ingen anledning att snåla på tecken. Vi helgarderar!

2. Danmark – Österrike 

Även på Parken tycker vi oss hitta en favorit i fara. Danmark har tagit rejäla kliv under Kasper Hjulmand men visade sin mänskliga sida då de rödvita föll hemma mot Kroatien senast. Österrike har i sin tur sett riktigt intressanta ut under nye förbundskaptenen Ralf Rangnick. “Das Team” var o så nära att besegra Frankrike under fredagen och tog därtill en övertygande viktoria borta mot Kroatien i premiäromgången. Gästerna var inte heller chanslösa när danskarna gästade på Ernst Happel Stadion och med ettan gravt överstreckad är det återigen läge att gardera frikostigt.

3. Island – Israel 

Högst oklart hur svenska folket motiverar isländskt favoritskap. Arrangörerna har sedan 2020 endast vunnit tre tävlingsmatcher varav två av dessa kom mot blåbärsnationen Liechtenstein. Det vändande mötet i Haifa slutade visserligen med delad ära men Israel hade ett kraftigt spelövertag och så torde vara fallet även här. Det går att argumentera för att en sådan matchbild passar islänningarna väl men något favoritskap ska “Strákarnir okkar” som sagt inte tilldelas. X2 ska räcka långt.

4. Australien – Peru

En biljett till VM på spel. Neutral matta är det som gäller i Mellanöstern och det här är två sällskap som faktiskt slogs i Rysslands-VM 2018. Då vann sydamerikanerna med 2-0 i Sotji och även under måndagens dust ska Ricardo Garecas sida hållas något högre. Australiensarna kunde via Frankfurt-spelaren Hrustic skicka in avgörande 2-1 på Förenade Arabemiraten och därmed nypa denna kvalfinal-biljett. Truppen som “The Socceroos” ställer på gräset är bra men utan några direkt superlysande stjärnor. Över 90 minuter ligger Peru närmast. Tvåan först. 

5. Piteå – Djurgården 

Piteås form går absolut att ställa frågor kring. Norrländskorna var riktigt vassa i början av serien och skördare poäng eller segrar vid fem av sex tillfällen. Därefter har motgångarna kommit krypande. PIF ser överlag ändå bra ut. Anam Imo är stabil framåt och Mandy McGlynn har varit ett bra nyförvärv mellan stolparna och ska inte lastas för en handfull nederlag. Djurgården trivs väldigt mycket bättre på hemmaplan kontra borta och en av lagets bästa spelare i Nellie Lilja är därtill avstängd. Ettan ser jättefin ut och får fullt förtroende på egna ben. 

6. Eskilstuna – KIF Örebro 

Eskilstuna stod för en megabomb i förra veckan. Värdklubben löste 1-0 borta mot dittills obesegrade Häcken efter norska superlöftet Elise Steneviks tidiga mål. United får också chansen att följa upp succén på Hisingen med att försöka stänga ner KIF Örebro. Närke-klubben är inte att känna igen även om kunnandet är stort i gruppen. Fem förluster på sex nyss utförda försök är inga starka papper och dessutom lyser målen framåt med sin frånvaro. Väldigt trolig etta men med tanke på att svenska folket går i liknande tankar kastar vi tidigt med ett rensande och inte helt omöjligt kryss tidigt.  

7. Oddevold – Trollhättan 

Ettan Södra-möte mellan rivalerna Oddevold och Trollhättan. De sistnämnda har som bekant tappat fjolårets skytteligavinnare Yoann Fellrath som testar vingarna i Superettan. De rödsvarta utmanar dock alltjämt i toppskiktet tack vare ett oerhört kompakt försvarsspel. Efter elva spelade omgångar har Trollhättan endast släppt in sex strutar vilket är imponerande. Detta blir dock en rejäl värdemätare mot ligans kanske främsta lag ur ett offensivt perspektiv. Oddevold är fortsatt obesegrade hemma i Uddevalla men har fått otroligt bra utdelning trots att matcherna stundtals varit väldigt jämna. Ettan över 50 procent är ett tidigt måste för helgarderingspennan.

8. Liberia – Marocko 

Brages Seth Kanteh Hellberg finns med i Liberias trupp då nationen ska försöka stå emot ett förväntat enormt Marocko-tryck. Trots att Hellberg och company agerar hemmalag på pappret går denna batalj av stapeln i Casablanca och således i Marocko. Marockanerna ställer upp med ett väldigt fint landslag. En-Nesyri, Chair, Hakimi, Saiss, Taarabt är bara några av alla stjärnor som de rödgröna förfogar över. Ett flera gånger om bättre “bortalag” vinner och tvåan kan spikas oavsett procent.     

Läktarens säkra: Marocko

Marockanerna är en av Afrikas bästa fotbollsnationer. 2-1-skalpen mot Sydafrika i kvalets inledande match var ett litet smakprov på vad Marocko har att erbjuda. Liberia är inte på samma nivå. Tvåan är spikad och klar. 

Läktarens skräll: Österrike

Österrike har imponerat på oss under den nya förbundskaptenen Ralf Rangnick. Frankrike fick nöja sig med delad ära i fredags, Kroatien blev utspelade på hemmafronten och Danmark fick slita för uddamålssegern i Vienna. Detta är ingen omöjlig uppgift för “Das Team” och till ypperligt spelvärde är tvåan given på kupongen.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus