Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 14/1
Datum
14/01 - 2022
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Brighton - Crystal P
1x
2. Nice - Nantes
1x2
3. Dortmund - Freiburg
x2
4. Zwolle - Willem II
1x2
5. Gent - Kortrijk
1
6. Ternana - Ascoli
1
7. Partick T - Kilmarnock
1x2
8. Gabon - Ghana
2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 14/1 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 14 januari, 2022

Torsdagens Topptips bjuder på en salig blandning och ett par riktigt fina kupongrensare från Frankrike samt Tyskland. Främsta spiken hittar vi på Ghelamco Arena där ett kraftigt försvagat Kortrijk får ge vika. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 19:59

1. Brighton – Crystal Palace

Crystal Palace har en försvagat offensiv där varken Wilfried Zaha eller Jordan Ayew finns till Patrick Vieiras förfogande då de spelar i de Afrikanska Mästerskapen. I duons frånvaro har dock Michael Olise visat framfötterna och 20-åringen kan förvänta sig betydligt mer speltid framöver.En annan fransos som det börjat lossna för är Odsonne Edouard och kommer att krävas ytterligare en solid insats från ovan nämnda duo mot ett formstarkt Brighton. The Seagulls har börjat få utdelning i offensiven där den bristande målskörden överlag har varit arrangörernas stora svaghet under Graham Potter. Som följd har sju poäng inkasserats från de senaste tre omgångarna. Vi tror inte att de blåvita lämnar tomhänta – 1X!

2. Nice – Nantes 

Nice har haft en smått abnormal höstsäsong där arrangörerna varit fenomenala på resande fot men inte lyckats återspegla detta här på Allianz Riviera. Något ett formstarkt Nantes mycket väl kan komma att utnyttja. Gästerna är trygga i sitt försvarsspel och raka i sitt anfallsspel där Ludovic Blas och Randal Kolo Muani är två spelare att hålla ett extra öga på. Vårt prio riktas österut där sagolikt spelvärde hittas men gardering är att rekommendera.

3. Dortmund – Freiburg 

Dortmund har inte varit särskilt pålitliga denna säsong där defensiven titt som tätt har kollapsat. Vi har således svårt att motivera det skyhöga favoritskap som spelarpoolen tilldelar arrangörerna mot ett kunnigt Freiburg som trots allt placerar sig fyra i tabellen. Gästerna är betydligt tryggare i de bakre leden och har varit framgångsrika på resande fot där endast giganten Bayern München har en bättre poängskörd. Vi kan absolut tänka oss att utesluta ettan på vårt system och gardera med övriga tecken.

4. Zwolle – Willem II 

Zwolle tycks inte få en lugn stund denna säsong. Tabelljumbon, som endast skrapat ihop sex poäng från de inledande 18 omgångarna, har drabbats hårt av corona och begärt att få matchen uppskjuten. I skrivande stund är det fortsatt oklart huruvida detta blir beviljat. Om så inte blir fallet har Willem II ett ypperligt tillfälle att bryta sin negativa trend. Gästerna kommer till detta möte med åtta raka nederlag i bagaget och har inte vunnit en tävlingskamp sedan september månad. Tvåan är ett spikalternativ förutsatt att mötet blir av.

5. Gent – Kortrijk 

Även Kortrijk har drabbats hårt av corona där det framförallt funnits flera positiva fall inom personalen. Utöver detta saknas tongivande Pape Habib Gueye samt Faiz Selemani, gästernas två främsta offensiva pjäser. Med detta i åtanke har vi svårt att se “De Kerels” utmana ett hemmastarkt Gent. Arrangörerna har vunnit sju av sina inledande tio matcher här på Ghelamco Arena och här kommer åttonde – bergetta!

6. Ternana – Ascoli 

Uppehållet kom lägligt för Ascoli som uppenbart var i behov av vila. Bättre förutsättningar kunde dock önskas under omstarten då viktiga trion Botteghin, Eramo och Dionsini samtliga är avstängda. Tufft läge således mot ett Ternana som har varit en positiv överraskning denna säsong. Den offensiva trion Falletti, Donnarumma och Partipilo håller en riktigt hög nivå och vi förlitar oss på att dessa säkrar nykomlingarna en trepoängare på Stadio Libero Liberati ikväll.

7. Partick Thistle – Kilmarnock 

Ett intrikat möte stundar på Firhill Stadium mellan två klubbar som mycket väl kan komma att göra upp om direktplatserna till Premiership under våren. Efter en skakig säsongsupptakt har Partick Thistle sett riktigt solida ut och endast förlorat en av de senaste tolv. Kilmarnock har alltjämt en högre kapacitet med målfarliga Oliver Shaw i spetsen. Likt höstens två inbördes är en öppen historia att vänta. Vi tar inga risker i Glasgow och kritar in samtliga tecken omgående.

8. Gabon – Ghana 

Afrikanska Mästerskapet avrundar denna kupong där ett pressat Ghana ställs mot Gabon. “Les Brésiliens” gick segrandes ur premiäromgången då Komorerna besegrades med 1-0. Nu förväntas dessutom Pierre-Emerick Aubameyang finnas tillgänglig efter att anfallsstjärnan tidigare testat positivt för corona. Med det sagt håller vi alltjämt Ghana högre och med kniven mot strupen lutar vi åt att “Black Stars” löser detta. Till rimlig streckning är tvåan ett fint spikalternativ.

Läktarens säkra: Gent

Tufft läge för Kortrijk som är kraftigt försvagade med flera spelare otillgängliga av diverse anledningar. Gent besitter ett högre kunnande även om bådadera varit fulltaliga och gör sällan bort sig på hemmafronten. Detta ska “De Buffalo’s” lösa komfortabelt under rådande förutsättningar.

Läktarens skräll: Nantes

Bådadera har tappat viktiga pjäser till Afrikanska Mästerskapet och även om det är fler i antalet i gästernas fall är vi inte övertygade om att de gulgröna blir hårdast drabbat. Nice har därtill sett oroväckande skakiga ut i sin hemmaborg och att tvåan i dagsläget streckas till 10 procent är direkt felaktigt.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus