Speltips

Match/event
Topptipst - Fredag 14/10
Datum
14/10 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Elfsborg - Degerfors
1x2
2. Brentford - Brighton
2
3. Schalke - Hoffenheim
2
4. Vallecano - Getafe
1x2
5. Strasbourg - Lille
1x
6. Emmen - Volendam
12
7. Westerlo - Sérésien
1x2
8. Lyngby - Aalborg
1
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 14/10 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 14 oktober, 2022

Fredagen bjuder på en salig blandning där åtta högstadivisioner tillhandahåller ett bidrag vardera. Kupongen erbjuder flera fina skrälldrag där vi i synnerhet uppskattar Degerfors möjligheter att få med sig ett resultat från ett svårspelat Borås Arena. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Elfsborg – Degerfors 

Fem omgångar återstår av Allsvenskan och för Elfsborgs del finns det inte något av större vikt att spela för. Att sluta på övre halvan är säkerligen en målsättning men renderar inte i något annat än en respektabel placering. Degerfors har i sin tur allt att spela för där ett nytt kontrakt står på spel. Värmlänningarna ligger för närvarande på negativ kvalplats men har med kniven mot strupen visat fin form och byggt upp en sex matcher lång förlustfri svit i ligaspelet. X2 till låg procent prioriteras på Borås Arena, helgardera gärna.

2. Brentford – Brighton 

Brighton har lämnat segerlösa från de inledande två omgångarna under nya tränaren Roberto De Zerbi. Spelmässigt har det dock sett lovande ut och vi har svårt att se någon långvarig negativ trend. Tämligen goda förutsättningar finns mot Brentford denna afton. “The Bees” nådde inte upp till önskad nivå mot Newcastle senast vilket var arrangörens tredje raka utan seger. Pontus Jansson är fortsatt ett frågetecken. Värt att påpeka är att Brighton vann fjolårets två inbördes möten. Vi tror inte på något trendbrott för Thomas Franks adepter och tar ställning åt öst.

3. Schalke – Hoffenheim 

Schalke briljerade i 2. Bundesliga i fjol med sin sprudlande offensiv. I den tyska högstadivisionen har “Die Königsblauens” bristande försvar dock exponerats där endast tabelljumbon Bochum har fler insläppta än arrangörens 21 baklängesmål. Den siffran kommer sannolikt utökas under fredagen där Hoffenheims offensiva kvartett i form av Promel, Baumgartner, Dabbur och Kramarić är att frukta. I skrivande stund streckas tvåan klart under de 50 procent den bör stå i – tvåan singlas.

4. Rayo Vallecano – Getafe 

Rayo Vallecano har inlett säsongen skapligt och går att finna i mittens rike av La Liga. Prestationerna på hemmafronten har övertygat med två raka segrar i bagaget och arrangören vann därtill fjolårets motsvarighet med 3-0. Getafe har inte fått pusselbitarna att falla på plats under säsongsupptakten men besitter en högre kapacitet än vad som hittills har demonstrerats. I målfarlige Enes Unal har Quique Flores en potentiell matchvinnare och Munir samt Portu är spännande tillskott. Strecka från vänster.

5. Strasbourg – Lille 

Fjolårssexan Strasbourg har haft en tung inledning på säsongen. Med det sagt har “Le Racing” presterat på en högre nivå än vad tabellen indikerar och förra söndagen säkrade arrangören sin första trepoängare för säsongen. Julien Stephan har en vass offensiv till sitt förfogande och anmärkningsvärt är att Habib Diallo har hamnat i målprotokollet tre matcher i följd. Lille besitter en hög högstanivå där Jonathan David och hans namne Bamba har briljerat under hösten. Lyckas Strasbourg hålla nämnd duo i schack är mycket dock vunnet och när gästerna målas upp som tydliga favoriter av svenska folket avstår vi tvåan helt och hållet. 1X!

6. Emmen – Volendam 

En målrik historia är att vänta på De Oude Meerdijk som rustar upp för ett ångestladdat jumbomöte. Det har nämligen producerats tre mål eller fler i samtliga av de senaste sex inbördes och baserat på klubbarnas oförmåga att försvara sin egna bur finns det ingen anledning att tro annorlunda denna afton. Hemmafördelen i kombination med det faktum att Volendam endast har vunnit en av dessa sex bataljer får oss att luta västerled men här passar en gaffel (etta-tvåa) ypperligt.

7. Westerlo – Sérésien 

Nykomlingarna Westerlo svävar bland molnen för tillfället med fyra raka segrar i bagaget. Värdskapet kommer närmast från en tung skalp borta mot de regerande mästarna och har även besegrat anrika Anderlecht under denna period. Fortsätter Lyle Foster och Igor Vetokele på inslaget spår finns självfallet goda förutsättningar mot Sérésien men rådande procentfördelning är kraftigt vänstervriden. Gästerna har likaså presterat på en hög nivå på senare tid och var bland annat nära att spela till sig ett resultat borta mot ligaledarna Antwerp strax före landslagsuppehållet. Fyra poäng av sex möjliga har det blivit därefter och till rådande streck ska X2 självfallet prioriteras.

8. Lyngby – Aalborg 

Lyngby står utan seger efter tolv spelade omgångar men har visat positiva tendenser under de senaste omgångarna. Arrangören kommer närmast från en fin prestation mot trean Viborg där utfallet blev delad ära. Oavgjort blev det även när dessa kombattanter drabbades samman på Aalborg Portland Park för drygt en månad sedan. Med Frederik Gytkjær tillbaka i matchform finns förutsättningarna att förvalta solida prestationer till trepoängare och Erik Hamréns adepter på hemmafronten är sannerligen en överkomlig uppgift. Ettan är en fräck chansspik till fint spelvärde.

Läktarens säkra: Hoffenheim

Hoffenheim besitter ett högt kunnande där det i synnerhet finns gott om kvalitet på offensiv väg. Här ställs Andrej Kramarić och company mot ett defensivt sargat Schalke som har lämnat tomhänta från de senaste tre omgångarna. Förlängs den negativa trenden under fredagen? Vi tror så.

Läktarens skräll: Degerfors

Degerfors har rest sig ur askan och med sex raka utan förlust har värmlänningarna vittring på säker mark. Ett omotiverat Elfsborg är en överkomlig uppgift även om arrangören är svårslagna på Borås Arenas konstgräs.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus