Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 14/5
Datum
14/05 - 2021
Matchstart
18:59
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Newcastle - Man City
1x2
2. Braga - Moreirense
x2
3. P.Ferreira - Gil Vicente
1x2
4. Espanyol - Cartagena
x2
5. Drogheda - St. Patrick’s
2
6. Lindome - Utsikten
1x2
7. Vejle - Odense
2
8. Kolding - Hobro
1
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 14/5 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 13 maj, 2021

Fredag brukar innebära lilla julafton för alla oss som älskar Topptipset. Massor av mer okända lag hör till vanligheterna vilket skruvar upp svårighetsgrad likväl som utdelning allt som oftast. Denna tacokväll är inget undantag. Förutom storlag som Manchester City och Braga så ska vi också få ta del av Cartagena, Lindome, Tuppar från Barcelos och ett Kolding som är på väg ner i den danska tvåan. Första stoppet sker i England. Kan Newcastle överraska City? Häng med så får ni svaret.

Spelstopp: 18:59

1. Newcastle – Manchester City 

Det hör inte till vanligheten att skriva målglada, stabila och Newcastle i samma mening men nu är det läge för detta. Steve Bruce har fått bra skjuts på sina Skator med två torsk över tio raka matcher och segrar mot Leicester, Burnley samt West Ham. Lite gubbar saknas, som vanligt, i hemmalägret men trots detta ska vi knappast räkna bort de vitsvarta då maskinen Manchester City tar sig till St. James’ Park. Guardiola och hans mannar har fått fira pandemi-guldet ett par dagar och dessutom finns en CL-final att se fram emot om någon vecka. Denna duell känns nog som lite av en parentes för gästerna som knappast vill riskera skador eller liknande. Visst ska tvåan med men alla tecken är att föredra så tidigt som möjligt.

2. Braga – Moreirense 

Braga blir fyra i Primeira Liga vad som än händer i de två sista bataljerna. Ärkebiskoparna, som hemmalaget kallas, har en vårsäsong stöpt i blandad kompott. Frontmän som Horta och Fransergio har inte alls kommit upp på samma höga höjd när det kommer till målproduktion de senaste månaderna som därinnan och då har även vinsterna i större mån uteblivit. Moreirense kommer från 2-1 borta mot Portimonense. En trepoängare som gör att gästerna fortsatt har möjlighet att snuva Vitória på en Europaplats. Motivation kan mycket väl slå klass här. Tvåan till magisk procent ska gå först i alla väder. 

3. Pacos de Ferreira – Gil Vicente 

Bävrar mot Tuppar gör upp om tämligen obetydliga poäng på Estádio da Mata Real. Hemmalaget ska ut i Europa till hösten medan Gil Vicente får ta omtag i ligaspelet efter sommarlovet. Sett över de nyligen spelade tio matcherna är gästerna i något bättre slag. Poäng har det blivit för Barcelos-klubben vid sju av tio tillfällen medan värdklubben klivit rakt in i en svacka och bara löst två vinster sedan början av mars. Svårlöst och ovisst. När dessutom strecken verkar kunna falla ut tämligen korrekt får stora penseln åka fram redan från start. 1X2.   

4. Espanyol – Cartagena 

Det är dags för kupongens mest magiska tecken att beskådas. Espanyol är redan klara för spel i La Liga igen till hösten. Barcelona-klubben har, trots fyra omgångar kvar, ett ointagligt försprång och firandet har därför redan dragit igång. Cartagena har till skillnad från katalanerna allt att spela för. Formen hos de vitsvarta nykomlingarna är dessutom jättebra med bara ett nederlag sett över de åtta senaste. Veteranen Rubén Castro hämtades in till denna säsong och 39-åringen har inte gjort någon besviken efter sina 16 strutar. Nu får dessutom Castro och hans kamrater högst troligt slippa Espanyols superstriker Raul De Tomás som testats positivt för corona. En etta i krokarna runt 75 procent är fullkomligt ointressant. Gå fullt ut för värdet och jobba gästerna från södern.     

5. Drogheda – St. Patrick’s 

St. Patrick’s fick smaka säsongens första torsk då Shamrock Rovers vann med 2-1. Dublin-klubben hade dessförinnan löst poäng eller segrar i nio raka matcher och visst är de rödvita ett herrskap som kommer vara med och göra upp om segern i år. Drogheda är inte i närheten av samma kvalité spelare för spelare, men en fullträff fick i alla fall Tim Clancy och hans mannar i mötet med Waterford häromsistens. 7-0-krossen var ett utskåpning som hette duga. Dags att plocka ner The Turks, som värdarna kallas, på jorden igen. Tvåan står hursomhelst stadigt på egna ben och till fin procent är det faktiskt inget snack.   

6. Lindome – Utsikten 

Derbydags från utkanten av Göteborg härnäst. Lindome och Utsikten var med i den yttersta toppen redan i fjol och till denna säsong är det kanske gästerna som rustat mest och bäst. Randjelovic och Brandt är bland annat inhämtade från GAIS samt fyndet Podrimcaku från Oskarshamn. Värdklubben har fått skeppa iväg Alvbåge till Akropolis men på det hela taget ser ändå LGIF rätt stabila ut. Vi ska också ha med oss att besökarna kommer med dubbla nederlag och 0-5 i målskillnad. Mycket oviss dust där alla tecken gör sig bäst. 

7. Vejle – Odense 

Vi kliver i mål med två matcher från Danmark. Högstaligans nedflyttningsgrupp gäller först och främst och för båda lagen är det inget hot nedåt som behöver duckas. Istället finns chansen att nypa förstaplatsen och därmed få kvala till Europa. Odense ska i dagsläget klassas som det något bättre av dessa lag, trots att oddsen indikerar något annat. Gästerna såg riktigt stabila ut mot Aalborg i förra omgången och har dessutom genom åren haft plättlätt för Vejle borta. Endast en gång under hela 2000-talet har klubben från Fyn torskat här. Tvåan till krokarna runt 30 procent är något av ett kap.     

8. Kolding – Hobro 

Ett pinnhåll ytterligare ner i det danska seriesystemet nu. Kolding fick en riktig snyting av Vendsyssel nyligen. 0-3 i baken och nu är goda råd riktigt dyra för KIF som bara har målskillnaden på sin sida i kampen om fortsatt spel i Ettan. Hobro rullar hit med fin form i bagaget men med åtta poäng till godo och tre matcher kvar att spela så behöver både Kolding likväl som Vendsyssel gå rent i de sista fajterna vilket knappast kommer ske. Ett mer motiverat hemmalag bör ha mycket goda chanser att skopa hem denna ytterst viktiga trea.    

Läktarens säkra: St. Patrick’s

Det är tämligen stor skillnad på de irländska topplagen jämfört med gängen som huserar en bit ner i tabellen. St. Patrick’s är just ett topplag och har inbördes med Drogheda en noterad torsk på de 16 senaste. Det är en trend som utökas nu.

Läktarens skräll: Newcastle

Dags för Bruce Skator att fälla ett rejält byte. Formen är god, spelet sitter där och City går i väntans tider på Champions League-finalen. Perfekt skrälläge med andra ord.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus