Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 14/6
Datum
14/06 - 2021
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Spanien - Sverige
1
2. Polen - Slovakien
1x
3. Argentina - Chile
1x2
4. Paraguay - Bolivia
1
5. Brasilien D - Kanada D
12
6. Stabaek - Tromsö
1x2
7. Ungern - Portugal
x2
8. Frankrike - Tyskland
x2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 14/6 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 14 juni, 2021

Äntligen är det dags. Svensk EM-premiär i blickfånget och det är mot ett svårslaget spanskt gäng på bortaplan i Sevilla allt har sin början. Förutom blågults entré i mästerskapet ska ytterligare tre matcher från turneringen jobbas in. Därutöver ska vi göra en resa till Sydamerika och Copa América bland annat. Med åtta rätt i siktet, 500 000 i extrapengar från Svenska Spel adderat samt ett par goa skrälldrag finns  alla förutsättningar för magiska kvällar. Nu åker vi! 

Spelstopp: 17:59

1. Spanien – Sverige 

Det är så dags för Janne och gänget att kliva in i handlingarna. Sevilla är staden där blågult ska försöka ställa till med bekymmer mot hemmanationen Spanien. Sverige har efter sitt träningsmatchande mot Armenien och Finland fått en del bakslag vid sidan av planen. Kulusevski har dragit på sig covid och även Svanberg har testats positivt och därför isolerats på hotellet i Göteborg. Även Spanien står med bekräftade coronafall då både Busquets och Llorente drabbats. För spansk del finns ändå en trupp av fin bredd och ett lag i övrigt som inte torskat en hemmamatch sedan november 2018. Visst hade det varit väldigt trevligt med en svensk skräll men det är för mycket att hoppas. Ettan till bra procent är bara att banka av. 

2. Polen – Slovakien 

Polen har fått trista besked på slutet då både Milik och Piatek fått kasta in handduken. Slagstyrkan i truppen har därmed gått ner något och nu vilar ett än större ansvar på Lewandowskis axlar. Slovakien är av spelbolagen fjärderankade i grupp E och inte blir det bättre av att fältherren och nationens stora stjärna Hamsik dras med mindre skadebekymmer. Falkarna, som Slovakiens landslag kallas, ska ändå kunna stå upp väl i denna första fajt och med en troligen något skenande etta är det såklart läge att tidigt blicka först och främst mot krysset.    

3. Argentina – Chile 

Copa América är nästa stora tävling att starta. Den sydamerikanska motsvarigheten till EM rullar nu på parallellt och för Argentina är det en kamp mot Brasilien i första hand när det kommer till pokalen om vi ska tro på spelbolagen. Att räkna bort Chile ur diskussionen är däremot dumt. Sánchez och hans kamrater har nämligen skördat framgångar i denna turnering och vunnit vid två av de tre senaste tillfällena. Visst ska Messi, Di María och company kliva in som favoriter men inte till vilket pris som helst. Alla tecken välkomnas tidigt i Rio de Janeiro.   

4. Paraguay – Bolivia

Paraguay vann inte en match i mästerskapet som spelades 2019. Bättring är tanken och redan i första fajten finns ett guldläge för Eduardo Berizzo och hans mannar. Hans landslag ser rätt mysigt ut med Europaproffs som Balbuena och Almirón plus bland annat San Lorenzo-tvillingarna O.Romero och Á.Romero. Bolivia är en högst medioker nation och kommer få en rejäl åktur. Utanför La Paz gör sällan bolivianerna avtryck och någon poäng är knappast att räkna med. Ettan står stadigt på egna ben.    

5. Brasilien Dam – Kanada Dam 

En dammatch har också fått ta plats. I de sydligare delarna av Spanien ska Brasilien och Kanada drabba samman. Två nationer som varit tämligen starka på damsidan över tid och har flera av sina styrkor i offensiva led. Kanadas kapten Sinclair har målat i mer än hälften av sina nära 300 landskamper, Beckie är pålitlig och likaså Huitema samt Leon. Att nordamerikanerna lirade 0-0 mot Tjeckien nyligen får anses som en engångsföreteelse. Brassarna kliver in till denna dust med Marta, Debinha, Zaneratto och Alves för att nämna några. Inga lirare som sätter störst fokus kring defensiven direkt. Att målen kommer trilla in i hyfsad takt i Cartagena är knappast någon högoddsare. En spelmässigt hårt ansatt etta får därför tidigt hjälp av den mer rensande tvåa. Gubb-gardering med andra ord.  

6. Stabaek – Tromsö 

En enda klubblagsmatch får spelrum dagen till ära. Då Norge inte får vara med och leka i EM-turneringen är det Eliteserien som rullar på i vanlig ordning. Tromsö är tillbaka i finrummet efter en snabbis i andradivisionen. Starten på säsongen kunde varit bättre efter endast en vinst på sex försök. Med Ebiye och Mikkelsen framåt finns ändå något och mot ett Stabaek som kommer från en 2-4-förlust mot Rosenborg senast ska det absolut finnas chans till poäng för besökarna från norr. Svårsiat till tusen, då faller alla tecken ut som en enkel väg att gå. 

7. Ungern – Portugal 

Det är tisdag och dags att vända blickarna mot EM igen och “dödens grupp”. Ungern är givetvis fjärde-seedat i sällskap med Portugal, Frankrike och Tyskland. Förbundskapten Marco Rossi och hans mannar vet såklart om detta men med hemmapubliken i ryggen och dessutom en period av idel matcher utan förluster sedan september i fjol finns ändå något där. Portugal kliver in som regerande mästare och ställer också ett fullskaligt världslag på banan. Ronaldo finns där, Bruno Fernandes, Goncalves, Jota och många fler därtill. Tvåan är ett tecken som behövs även om överstreckningen till höger gör sig tydligt påmind. Krysset till 15-20 procent är inte så tokigt och bör snabbast möjligt få sin plats på bongen.  

8. Frankrike – Tyskland 

Förutom nyss nämnda duo i Ungern och Portugal ska även Frankrike och Tyskland tuppfäktas i grupp F. Fransmännen har seglat upp som den mest tydliga favoriten i EM. Med Benzema tillbaka i landslagsdressen känns Les Bleus kompletta. Gigantmatch direkt för Deschamps och hans mannar väntar. Tyskland har haft en tid där spelet inte alltid klaffat så som vi är vana att se när Die Mannschaft sparkar boll. Att Löw ändå fick se sitt gäng krossa Lettland med 7-1 häromsistens var ett litet kvitto på vinterns arbete. I stort ser nationen ganska bra ut och har bland annat superstjärnor som Gündogan samt Kroos på mitten och Muller strax framför. Matchen spelas i München vilket såklart kommer ge tyskarna en extra boost. Detta kan faktiskt Neuer och hans kamrater fixa! Med lite småmysigt värde till höger känns X2 som en väldigt spännande lösning.  

Läktarens säkra: Spanien

Sverige kan säkerligen stå emot ett bra tag i Sevilla men att det ska räcka till någon poäng känns inte troligt. En värdemässigt jättefin etta spikas.

Läktarens skräll: Chile

Två fina landslag kliver ut på mattan i Rio. Argentina som favorit, Chile som outsider. Tvåan till procent i närheten av 15 lockar väldigt mycket och bör infinna sig på varje seriös spelares system. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus