Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 15/11
Datum
15/11 - 2021
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Skottland - Danmark
2
2. Polen - Ungern
1x2
3. Nordirland - Italien
2
4. Schweiz - Bulgarien
1
5. Israel - Färöarna
1x2
6. Málaga - Tenerife
1x2
7. Remo - Goiás
x2
8. Náutico - Sampaio
1x
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 15/11 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 15 november, 2021

Ytterligare tre av VM-kvalets grupper ska avgöras under måndagen och Grupp C blir en riktig rysare där Italien och Schweiz gör upp om förstaplatsen. Vi har svårt att se storfavoriterna på Windsor Park och Swissporarena falla utan hittar dagens skrällbud i Netanya och Warszawa. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 20:44

1. Skottland – Danmark

Bataljen på Hampden Park är av låg vikt. Danmark har varit överlägsna i Grupp F och vunnit samtliga av de inledande nio kvalmatcherna. Målskillnaden 30-1 talar sitt tydliga språk och visst finns det motivation att bibehålla sin segersvit. Skottland är i gott slag men säkrade playoff-platsen i och med 2-0-viktorian mot Moldavien senast. Likt bataljen på Parken för drygt två månader sedan förväntar vi oss en matchbild som gynnar danskarna. Vid rimlig streckning är tvåan ett bra spikalternativ.

2. Polen – Ungern 

Det må finnas en teoretisk möjlighet för Polen att knipa förstaplatsen men den är så pass minimal att inte ens polackerna har några förhoppningar. Helt orimligt är det inte att Örnarna löser sin del av ekvationen och utklassar Ungern men än troligare släcker engelsmännen hoppet tidigt i mötet mot blåbärsnationen San Marino. Vid ett sådant scenario lär Paulo Sousas manskap växla ned vilket öppnar upp för en skräll i detta möte. Ungern kan vara frustrerande att möta och har löst delad ära mot såväl Polen som England under detta kvalspel. Ettan ska onekligen prioriteras men helst ska bataljen på PGE Narodowy helgarderas.

3. Nordirland – Italien

Den avgörande omgången i Grupp C blir en riktig nagelbitare där Italien och Schweiz stångas om direktplatsen. De förstnämnda har ett knappt övertag med bättre målskillnad men en uddamålsseger skulle knappast ge några garantier. Under Roberto Mancini har “Gli Azzurri” dock blivit mer hänsynslösa och i synnerhet utklassat lägre rankade nationer regelbundet. Så torde även bli fallet mot ett omotiverat Nordirland. Bergtvåa!

4. Schweiz – Bulgarien 

Som ovan nämnt kommer målskillnad sannolikt att avgöra denna grupp och räkna med att det frekvent kommer uppdateras om ställningen i Belfast och vice versa. Schweiz har en mindre uppförsbacke för att nå upp till Italien. Att besegra Bulgarien på hemmafronten ska inte vara några problem utan det är bara att luta sig tillbaka och njuta av ännu en målkavalkad. Inte heller denna storfavorit går att fälla i jakt efter högre utdelning – ettan singlas. 

5. Israel – Färöarna

Huruvida det bli någon notabel utdelning eller inte vilar i mångt och mycket på mötet i Netanya. Israel har förlorat tre av de senaste fyra kvalmatcherna och möjligheten att nå playoff-spelet har således försvunnit. Färöarna har ännu bara lyckats plocka poäng mot Moldavien men stått för solida insatser mot såväl Danmark som Skottland. Prestationerna på resande fot har visserligen lämnat mycket att önska men under rådande förutsättningar kan öborna få med sig såväl en som tre poäng – X2 prioriteras på system som inte innehåller högre radinsats.

6. Málaga – Tenerife

Det är ett hemmastarkt Málaga som tar emot Tenerife på Estadio La Rosaleda. Med blott två insläppta mål på sju hemmamatcher har arrangörerna samlat ihop 17 poäng i sin hemmaborg under höstsäsongen. Det finns å andra sidan defensiva svagheter att exponera, något som varit tydligt vid ett flertalet tillfällen på resande fot. Tenerife är desto jämnare i sina prestationer. Samuel Shashoua har i synnerhet imponerat med sina fem strutar och fyra målgivande passningar och blir att hålla ett extra öga på för värdskapet. Strecka från h��ger.

7. Remo – Goiás 

Viktiga poäng står på spel för såväl Remo som Goiás. De förstnämnda ligger pyrt till med blott en seger från de senaste nio omgångarna. Värdarna befinner sig fortsatt på säker mark men det marginellt. I Belém kan Lejonen dock vara frustrerande att möta och faktum är att Eduardo Baptistas manskap endast släppt in tolv mål på 17 hemmamatcher denna säsong. Goiás har ett högre kunnande och är i högsta grad med och utmanar om en biljett till det brasilianska finrummet. Allt som oftast är det kreatören Elvis som drar i trådarna och 31-åringen kommer spela en nyckelroll i att försöka luckra upp Remos kompakta defensiv. Vi utgår från höger men garderar snarast.

8. Náutico – Sampaio Correa 

Sampaio Correa kommer till detta möte med två raka hemmasegrar i bagaget men självförtroendet är allt annat än på topp när det vankas bortamöte. Hajarna har inte segrat på resande fot på drygt tre månader varav gästerna lämnat tomhänta från de senaste sex. I inbördes möten går det även att tyda en markant hemmafördel med blott en bortaseger vardera under 2000-talet. Náutico kommer dessutom stärkta av att poängspelaren Jean Carlos Vicente är tillbaka från avstängning. Då lämnar “Timbu” inte tomhänta – 1X är ett lås!

Läktarens säkra: Italien

Schweiz har bjudit Italien på rejält med motstånd i Grupp C och direktplatsen kommer sannolikt avgöras på målskillnad. Nordirland kommer få sig ett redigt träningspass i försvarsspel och nätmaskorna kan behöva omplåstring på Windsor Park.

Läktarens skräll: Färöarna

Israel har inte alls övertygat under de senaste landslagssamlingarna och endast plockat poäng i en av de senaste fyra kvalmatcherna. Detta hemma mot jumbon Moldavien och även den insatsen lämnade mycket att önska. Färöarna är en uppgift israelerna förväntas lösa men till rådande procent är tvåan ett kap.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus