Speltips

Match/event
Topptipset - Tisdag 15/2
Datum
15/02 - 2022
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. PSG - Real Madrid
1x2
2. Sporting - Man City
2
3. Man United - Brighton
1x2
4. Millwall - QPR
1
5. Cardiff - Coventry
x2
6. Sheffield U - Hull
1x2
7. Lincoln - Doncaster
1
8. Burton - Bolton
1x
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 15/2 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 15 februari, 2022

Det börjar hetta till när Champions League nu återvänder för slutspelsomgångarna. Strålkastarljuset riktas onekligen mot Parc des Princes där den franska jätten PSG tar emot mesta mästarna Real Madrid. Vi har finslipat analysen där vi bland annat har hittat en favorit i fara på Old Trafford, häng med!

Spelstopp: 20:44

1. PSG – Real Madrid 

PSG besitter en makalös kapacitet med sin stjärnfyllda trupp som efterliknar något som skapats i Football Manager. Ska fransoserna plocka en efterlängtad Champions League-titel behöver Mauricio Pochettino dock få ihop ytterligare några pusselbitar där klubbar som Liverpool, Real Madrid och Bayern München är betydligt mer etablerade. Sett över två möten kommer detta inte bli någon enkel uppgift för PSG och känslan är att Parisklubben kommer behöva gå segrandes från sin hemmaborg. Lättare sagt än gjort då Carlo Ancelotti potentiellt har samtliga spelare till sitt förfogande. Det finns dock tveksamheter kring nyckelspelaren Karim Benzema som går en kamp mot klockan. Vi tar inga risker på Parc des Princes – helgardera!

2. Sporting – Manchester City 

Manchester City förväntas vinna detta dubbelmöte komfortabelt och kan mycket väl ha avgjort det hela redan efter tisdagens batalj. The Citizens har varit fullkomligt överlägsna i Premier League och kommer av allt att döma försvara sin titel. Ett stort fokus kommer riktas på Champions League-slutspelet och då ska knappast portugiserna stå i de himmelsblåas väg. Särskilt inte om arrangörerna tvingas klara sig utan nyckelspelaren Pedro Goncalves som är tveksam till spel. Trolig tvåa!

3. Manchester United – Brighton 

Rent spelmässigt har Manchester United gjort tydliga framsteg under de senaste månaderna men då har i stället skärpan saknats. Komiskt med tanke på att det länge har varit omvända roller. Flera spelare har uppenbarligen ett och annat hjärnspöke att övervinna och detta kan mycket väl kosta ytterligare poäng mot ett svårslaget Brighton. Faktum är att endast topptrion Manchester City, Liverpool och Chelsea har färre nederlag än The Seagulls som endast fått se sig besegrade vid fyra tillfällen. Vi utgår från mitten men ser gärna att båda flanker täcker upp.

4. Millwall – QPR 

Millwall fortsätter att imponera hemma på The Den och kommer närmast från en fin seger mot formstarka Cardiff. Jed Wallace gjorde sin första match från start på drygt två månader då och lyckas 28-åringen hitta tillbaka till höstens fina form går Lejonen mot en stark vårsäsong. QPR stod i sin tur för en uddlös insats borta mot tabelljumbon Barnsley senast och en betydligt bättre prestation krävs här om Rangers poängskörd ska utökas. Vi tar ställning åt väst.

5. Cardiff – Coventry 

Cardiff stod upp väl mot hemmastarka Millwall men fick slutligen lämna tomhänta från The Den. Walesarna plockade tre raka segrar dessförinnan varav två av dessa hämtades här på Cardiff City Stadium. Här torde Coventry dock att bjuda upp till dans där bland andra Viktor Gyökeres har visat riktigt fin form. Noterbart är att gästerna endast har förlorat en av de senaste sju bortamatcherna och tvingas vi tilldela ett favoritskap i detta intrikata möte så är det till gästernas favör. Till rådande streckning är tvåan mest tilltalande men gardering välkomnas med öppna armar.

6. Sheffield United – Hull 

Sheffield United har hittat rätt under med Paul Heckingbottom vid rodret. The Blades har i synnerhet visat upp ett kompakt försvarsspel och har från de senaste fem omgångarna endast noterats för ett insläppt mål. Ett varningens finger ska dock höjas då Hull har visat sig fullt kapabla till att störa även de främsta klubbarna i The Championship. Tigrarna kommer närmast från en solid prestation mot ligaledarna Fulham men föll slutligen med uddamålet då. Då ettan streckas högt är det läge att gardera och gärna frikostigt.

7. Lincoln – Doncaster 

Vi kliver ner ytterligare ett steg i det engelska seriesystemet då kupongen avrundas med två bidrag från League One. Varken Lincoln eller Doncaster har levt upp till förväntningarna denna säsong där de sistnämnda har i synnerhet har varit undermåliga. Gästerna befinner sig för närvarande sist i tabellen och sett till bristerna som finns i försvaret i kombination med den fantasilösa offensiv som visats upp så talar det mesta för nedflyttning. Lincoln har ett högre kunnande och ska bara lösa tre pinnar hemma på LNER stadium. Ettan singlas.

8. Burton – Bolton 

Bolton har visat riktigt fin form mot slutet och har plockat 19 poäng från de senaste sju omgångarna. På resande fot har gästerna dock haft problem överlag och även om resultaten har gått The Trotters väg mot slutet så lämnar prestationerna på bortamark fortfarande mycket att önska. Burton har uppenbara problem med den bristande målproduktionen men är överlag svårspelade i sin hemmaborg. Här håller vi inte med om favoritskapet som riktas åt öst. Krysset inleder och vid gardering ligger ettan närmast till hands.

Läktarens säkra: Manchester City

Det faktum att detta är första mötet av två kan avskräcka något men ett hänsynslöst Manchester City torde klara av denna uppgift likväl. Pep Guardiolas manskap kommer med största sannolikhet till att dominera matchbilden och kan mycket väl avgöra dubbelmötet redan här.

Läktarens skräll: Brighton

Manchester United har inte varit ett dugg förtroendeingivande denna säsong och även om det gjorts framsteg spelmässigt finns det fortfarande enormt mycket utrymme för förbättring. Något som ett svårslaget Brighton kan ta tillvara på och även om krysset är det mest attraktiva valet på Old Trafford är tvåan alltjämt given i jakt på högre utdelning.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus