Speltips

Match/event
Topptipset - Tisdag 15/3
Datum
14/03 - 2022
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Man United - A.Madrid
x2
2. Ajax - Benfica
1x2
3. West Brom - Fulham
2
4. Bournemouth - Reading
1x
5. Birmingham - Mboro
1x2
6. Blackburn - Derby
1
7. Barnsley - Bristol City
x
8. Plymouth - Portsmouth
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 15/3 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 14 mars, 2022

Dubbla Champions League-matcher drar igång kvällen. Därefter jobbar vi oss igenom lite engelsk ligafotboll där framförallt The Championship står i fokus. Skrälläge i Amsterdam samt spikpickan i högsta hugg på The Hawthorns är bongens två mest givna drag. Allt är redo, vi dundrar igång!

Spelstopp: 20:44

1. Manchester United – Atlético Madrid 

Svenske Elanga frälste Manchester United i Madrid. Ett 1-1-mål som sätter britterna i ett helt okej läge inför fortsättningen men sett till hur Ragnicks grabbar lirade boll i Spanien krävs minst sagt en uppryckning. Att spelet därefter i tre raka ligamatcher dessutom varit tämligen tveksamt gör inte heller uppgiften enklare. Simeones Madrassmakare har gått bra i La Liga på slutet. Visst finns fortsatt spelare på frånvarolistan men nyckelpjäser som Koke, Griezmann och Savic ska kunna spela. X2 lockar allra mest.

2. Ajax – Benfica 

Det är mer eller mindre omöjligt att ifrågasätta Ajax när det kommer till anfallsspelet. Däremot har Amsterdam-klubben den senaste tiden svajat rejält bakåt vilket inte minst två insläppta mål borta mot Benfica i första åttondelen visade. Därefter har totalt fyra mål ramlat in mot sämre motstånd som Cambuur och Waalwijk i ligan. En aning oroande minst sagt för detta holländska gäng som varit något av en outsider i tävlingen. Benfica är i bra slag. Seferovic saknas framåt men istället har Darwin Núnez klivit fram och varit sensationellt bra för Örnarna. Det här blir betydligt tätare än vad oddsmakare och svenska folket vill få det till. 1X2 är ett måste.  

3. West Bromwich – Fulham 

Vi skiftar fokus. The Championship ståtar med en femling matcher på kupongen och första stoppet för kvällen blir på The Hawthorns. WBA har som bekant gått rejäl kräftgång under egentligen hela vintern. Värdarna är sett till de 15 senaste matcherna ett botten 5-lag vilket i sig är sensationellt. Klubben rustade för att snabbt ta sig tillbaka till Premier League men har fått ett rejält bakslag. Fulham rasade, precis som West Brom, ur den engelska toppligan i fjol. För London-klubben kommer dock tiden i The Championship enbart bli ettårig då gästerna är överlägsna på denna nivå. Med mer eller mindre fulltalig trupp finns inte mycket som ska kunna störa besökarna i den fortsatta jakten på framgång. Spiktvåan upp till 50 är given. 

4. Bournemouth – Reading 

Fulham får anses klara i toppen av The Championship och kan senare i vår fira avancemanget. Ytterligare ett lag som också göra London-gänget sällskap. I dagsläget ser det ut att kunna bli Bournemouth som satt sig själva i ett fint läge inför fortsättningen. Körsbären la Derby på rygg i förra omgången via 2-0 och på hemmagräset är formen god. I förra omgången var dessutom viktige Lerma tillbaka efter en längre avstängning vilket spetsar till klubben ytterligare. Reading har åter ramlat in i gamla synder. The Royals visar trippla nederlag och ett krackelerat försvarsspel. Besökarna är i allra högsta grad utsatta i botten och behöver slita för allt vad laget är värt här. Ettan är trolig men kommer spelas upp över 70 procent vilket gör att garderingarna från mitten måste övervägas tidigt. 

5. Birmingham – Middlesbrough 

Birmingham och Hull spelade en riktigt intetsägande match på St Andrew’s under helgen. 0-0-mötet hade en stor tröttmössa över sig. Att både Scott Hogan och Troy Deeney antingen är out på grund av skada eller precis åter efter en tuff frånvaro gör inte Blånäsorna direkt mycket mer tillspetsade. Middlesbrough å sin sida fortsätter trampa vatten när det kommer till bortaspelet. Chris Wilder och hans mannar har fortsatt gott hopp om att nå topp 6 men då behöver liret på resande tass bli bättre. Det här är ett solklart fall för helgarderingspennan.    

6. Blackburn – Derby 

Blackburn fortsätter sin kräftgång. Rovers har rasat nedåt i tabellen och nu är flera jagande klubbar snart ikapp de blåvita. Att Brereton fortsatt finns utanför laget har gjort att värdarna inte längre verkar kunna göra mål. Tre raka utan strut framåt påvisar vikten av chilenarens närvaro. Derby är dock ett gäng som Blackburn ska kunna greja. Rooney och gänget föll mot Bourne borta med 0-2 och nu är goda råd rejält dyra för The Rams. Gästerna är usla på bortabana och har under 2022 0-1-7 på sina fajter utanför Pride Park. Ettan får, trots värdarnas trötta trend, anses trolig och serveras dessutom med till synes hyfsat spelvärde.      

7. Barnsley – Bristol City 

Poyas grabbar har sett helt okej ut på slutet. Barnsley traskar ut på egen gräsmatta med poäng eller segrar i fem av sina sju senaste matcher och därmed lever fortsatt hoppet om spel i The Championship även till kommande säsong. Bristol City å sin sida bröt en elva matcher lång segerlös bortasvit då Blackburn kunde besegras i helgen (1-0). Som så många gånger förr var det österrikaren Weimann som klev fram och avgjorde. 17 mål och åtta assist på 37 matcher är ett väldigt fint facit för strikern. Svårsiat men det som ligger absolut närmast till hands på Oakwell är krysset. Upp till 30 procent är det ett fint läge att jobba in mittentecknet allena. 

8. Plymouth – Portsmouth 

League One avslutar kalaset med en fajt från Home Park. Två lag som är i helt okej slag traskar ut på gräset då kampen om topp 6 fortsätter. Hemmalagets tre raka vinster gör att The Pilgrims sitter i förarsätet om en av dessa åtråvärda biljetter. Gästerna har dock varit oslagbara den senaste tiden och kan stoltsera med åtta raka utan förlust och 20 av 24 möjliga poäng. Att räkna bort Danny Cowleys mannar i den fortsatta striden om toppositionerna är därmed dumt. Kollar vi bakåt i tiden kan vi se fyra raka inbördes oavgjorda bataljer. Jämnt och ovisst även denna kväll därmed att vänta. 1X2.

Läktarens säkra: Fulham

WBA är inte att känna igen samtidigt som Fulham bara maler på i toppen. Tvåan på The Hawthorns är svår att ifrågasätta.

Läktarens skräll: Benfica

Ajax har bekymmer med sitt spel bakåt samtidigt som Benfica går bra hemmavid och såg också spännande ut i den första fajten mellan dessa båda klubbar. Givet att Lissabon-laget ska med på ett hörn. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus