Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 15/4
Datum
15/04 - 2022
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Milan - Genoa
1x2
2. Real Sociedad - Real Betis
1
3. Rennes - Monaco
12
4. Derby - Fulham
1x2
5. Guimarães - P.Ferreira
1x2
6. Dundalk - Sligo Rovers
1
7. Amorebieta - Mirandés
1
8. Inverness - Kilmarnock
12
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 15/4 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 15 april, 2022

Sju olika länder utgör fredagens Topptips som bland annat bjuder på ett delikat skrälläge i Milano. Milan darrar på manschetten i toppen av Serie A och går inte säkra mot ett högmotiverat Genoa. Toppmöten från La Liga och Ligue 1 blir också spännande tillställningar att följa. Nu kastar vi loss!

Spelstopp: 20:44

1. Milan – Genoa 

Zlatan Ibrahimovic blir inte kvitt sina skadebekymmer och utan alfalejonet på topp har Milans offensiv stagnerat. 0-0 mot både Bologna och Torino vittnar om detta och inte ens mot bottenlaget Genoa bedömer vi de rödsvarta som en favorit att lita på. Särskilt inte när ettan valsar upp runt 85 procent. Genoa har trots allt sett klart förbättrade ut under tysken Blessin och lyckas han förmå sina adepter att ligga rätt i defensiven går det att såra Milan via omställningar. Detta skrälläget gillas och här är det inte läge att snåla med tecken. Koppla på hela spannet och jobba in X2. 

2. Real Sociedad – Real Betis 

Det skiljer bara sex poäng mellan tabelltvåan Barcelona och sexan Real Sociedad i toppen av La Liga. Baskerna har stått för en klart förbättrad vår och ser inte ut att vara märkbart påverkade av skadan på viktige Oyarzabal. Isak, Sörloth och Silva är spelare med stort kunnande och för trion räcker det ofta med en balja då försvaret spikat igen på framgångsrikt vis. La Real har bara släppt in ett mål på sina fyra senaste och det blir inte lätt för Real Betis att bryta denna trend. Andalusierna har blandat högt med lågt under våren och trivs normalt inte som bäst utanför hemtrakterna. Här är det därför läge att ta tillfället i akt och spika den lågt streckade ettan!

3. Rennes – Monaco 

Rennes har ställt in siktet på andraplatsen som leder direkt till Champions League. Värdarna besitter Ligue 1:s främsta offensiv efter PSG och med en skicklig duo som Laborde/Terrier på topp får Marseille – tillfälliga innehavare av silverpengen – se upp under avslutningen. Monaco ska med det sagt inte skrattas bort på Roazhon Park. De rödvita gästerna är fortfarande med och bråkar om en Europaplats och har en högstanivå som få lag i finrummet kan mäta sig med. Ben Yedder är en spelare som Rennes får svårt att kontrollera och vi vill gärna göra plats för den lågt streckade tvåan. Gubben (etta-tvåa) är en vettig lösning. 

4. Derby – Fulham 

Derby har gått trögt under våren och ser av allt att döma ut att spela i League One nästa säsong. Wayne Rooneys mannar har dock stått för fina skalper hemma på Pride Park Stadium och ett inte fullt harmoniskt Fulham är en väldigt inspirerande uppgift. The Cottagers har tagit ut seriesegern i förskott och åkte bland annat på en rejäl örfil mot Coventry (1-3) i föregående omgång. Kommer gästerna inte upp i högre nivå än så denna fredag är den hårt streckade tvåan en favorit i fara. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå i East Midlands. 

5. Guimarães – Pacos de Ferreira 

Både Guimaraes och Pacos de Ferreira visar fin form inför avslutningen, men frågan är om inte aktörerna vaknat för sent? Gil Vicente är sju respektive tio poäng före kombattanterna på femteplatsen och något Europaspel till hösten blir således svårt att nå. Istället kommer denna fight i mångt och mycket att handla om motivation och då är det läge att ifrågasätta den hårt streckade ettan. Pacos de Ferreira kommer från tre segrar på de fyra senaste och i kraft av något bättre form går det inte att blunda för högersidan. Måla tvärs över och jobba in X2 till fin procent. 

6. Dundalk – Sligo Rovers 

Dundalks fjolårssäsong var inget att skriva hem om, men den här säsongen har storklubben öppnat desto bättre. Bara ett nederlag på de nio inledande omgångarna är ett kvitto på detta. När värdarnas offensiv kommer igång blir de en faktor att räkna med i den absoluta toppstriden. Sligo Rovers slutade topp 3 i fjol men har sett oerhört bleka ut mot slutet. Blott två poäng på de fyra senaste är svaga siffror och det finns ingen anledning att tro på förbättring när ettan erbjuder strålande spelvärde. Dundalk lämnas allena upp till 45-50 procent. 

7. Amorebieta – Mirandés 

Sent omsider har Mirandés vaknat till liv på den undre halvan av Segunda División. Tack vare 4-1-0 på de fem senaste finns minimal vittring på playoff mot La Liga, men det är samtidigt inte på resande tass som gästerna ska fixa biffen. Tre ynka triumfer på resande fot är inget som leder till finrummet. Amorebieta har sju poäng upp till säker mark men med tanke på Mirandés oförmåga utanför hemtrakterna får detta anses som en lämplig uppgift för värdarna. 3-1 mot Ibiza var ett styrkebesked från baskerna som dryper av värde denna afton. Ettan är således en fin – och framför allt motiverad – spik. 

8. Inverness – Kilmarnock 

Kilmarnock har skapat en lucka på fyra poäng ner till andraplatsen i toppen av skotska The Championship. Killie ser således ut att ta steget upp till finrummet, där de hör hemma, till nästa säsong. Kultliraren Kyle Lafferty hittade nätet senast och är en potentiell matchvinnare även mot Inverness, men värdarna skojas inte bort hur som helst. Två segrar på de tre senaste inbördes mötena vittnar om detta och vi tror att Caley Jags ska kunna stå för en stark prestation även denna gång. Tvåan går först, ettan sällskapar på större system. 

Läktarens säkra: Dundalk

Dundalk är en aktad faktor på Oriel Park och har goda minnen från den senaste dusten mot Sligo Rovers på samma arena. 4-1 skrevs siffrorna till då och här vinner Dundalk igen. 

Läktarens skräll: Genoa

Genoa har agerat mer stabilt under Blessins ledning och har inte råd att slappna av om de ska nå nytt kontrakt. Milan är en favorit i fara, särskilt när ettan flirtar med 85 procent!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus