Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 16/1
Datum
16/01 - 2023
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Empoli - Sampdoria
x
2. Cádiz - Elche
1x2
3. Estoril - Casa Pia
2
4. Gil Vicente - Guimarães
1x
5. Port Vale - Peterborough
1x2
6. Albacete - Leganés
1x2
7. Chamois - St. Etienne
2
8. Jong PSV - VVV-Venlo
x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 16/1 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 16 januari, 2023

Måndagens Topptips bjuder på en värdemässig bomb då spelarpoolen är ute och cyklar i sin streckning på flera bidrag. Det finns med andra ord goda möjligheter för en högre utdelning för den som lyckas pricka åtta fullträffar. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 19:59

1. Empoli – Sampdoria 

Empoli har inlett kalenderåret starkt med fina resultat mot Udinese och Lazio men har sannerligen haft marginalerna på sin sida i dessa. En helt annan typ av matchbild är att vänta denna afton och visst har arrangören gått segrande ur ett par liknande matchtyper under hösten men en etta som snuddar på 60 procent är högt. Sampdoria tog i sin tur en efterlängtad viktoria mot Sassuolo i återstarten och får Dejan Stanković igång Manolo Gabbiadini ska “La Samp” prestera bättre under våren. Ett stort frågetecken måste alltjämt riktas kring gästernas bristande målskörd. Krysset prioriteras på Stadio Carlo Castellani.

2. Cádiz – Elche 

Cádiz är i gott slag och har endast lämnat tomhänta från två av de senaste elva omgångarna. Prestationerna i sig lämnar med det sagt en del att önska och att arrangören målas upp som storfavoriter är inte ens befogat mot ett krisande Elche. “Piraterna” har trots allt bara vunnit tre ligamatcher så här långt där offensiven är begränsad och de blågula har för övrigt endast vunnit ett av de senaste sju inbördes. Gästerna stod därtill för en av sina bättre prestationer för säsongen mot Celta Vigo i den föregående omgången och får vi se mer av samma vara ska “Los Franjiverdes” kunna lösa ett positivt resultat. Spelvärda X2 prioriteras till rådande streck.

3. Estoril – Casa Pia 

Casa Pia svävar bland molnen för tillfället där gästernas exceptionella försvarsspel har fört nykomlingarna till Liga Portugals toppskikt. Gästerna visade inte minst prov på sin defensiva förmåga mot Porto senast då “Os Gansos” höll nollan intakt trots att Lucas Soares synade sin andra ostskiva strax före halvtidsvila. Här kommer de svartklädda inte behöva utstå samma tryck och kommer få betydligt fler möjligheter att kliva framåt. Estoril är helt under isen för tillfället och har inte vunnit en tävlingsmatch sedan oktober månad. Vi tror inte på något trendbrott denna afton och singlar tvåan till rimlig procent.

4. Gil Vicente – Guimarães 

Gil Vicente har inte motsvarat förväntningarna denna säsong men det har sett bättre ut mot slutet. I Fran Navarro har Daniel Sousa en kvalitetsspelare och att Murillo har byggt upp sitt självförtroende under de senaste två månaderna är positivt. Guimarães åstadkom betydligt mer under hösten men bristen av en pålitlig målskytt är något som har hämmat gästerna. Sex raka tävlingsmatcher utan seger är onekligen oroväckande och något trendbrott tror vi oss inte få skåda på Estádio Cidade de Barcelos. 1X!

5. Port Vale – Peterborough 

Häftigt möte mellan två klubbar som aspirerar om en play off-plats i League One. Peterborough hade säkerligen förhoppningar om att utmana om en direktplats till The Championship men så kommer av allt att döma inte bli fallet. Det stora hindret under hösten har varit spelet utanför Weston Homes Stadium. Gästerna har snittat under en poäng per match på bortaplan vilket helt enkelt inte är bra nog när spelare som Joe Ward och Jonson Clarke-Harris finns till ens förfogande. Port Vale gör det dessutom riktigt bra som nykomlingar och viker sällan ner sig i sin hemmaborg. Strecka från vänster.

6. Albacete – Leganés 

Det finns en och annan liknelse att dra mellan bataljen på Estadio Carlos Belmonte och League One-mötet ovan. Likt Port Vale och Portsmouth står dessa på samma poängskörd och har förhoppningar om att nå en playoff-plats. Leganés har även likt “The Posh” haft förtvivlat svårt på resande fot och på tio bortamatcher har endast nio poäng inkasserats vilket är ett poängsnitt som är snarlikt Hampshire-klubbens. Gästernas form är det däremot inget fel på med elva raka utan nederlag i ligasammanhang. Albacete är å andra sidan svårslagna i sin hemmaborg och värt att påpeka är att arrangören vann höstens inbördes i utkanten av Madrid. Ettan inleder, gardera utifrån plånbokens storlek.

7. Chamois – St. Etienne

St. Etienne ligger just nu sist i Ligue 2 men vi skulle bli förvånade om gästerna inte klättrar i tabellen under våren och i slutändan säkrar kontraktet relativt komfortabelt. Flera kvalitetsspelare har nämligen anslutit nu när transferfönstret återigen har öppnat sina portar och det har gett omedelbar effekt där fyra poäng har skördats på de senaste två omgångarna. Chamois har gjort det relativt bra mot slutet men besitter inte samma kapacitet som sin motståndare. Detta löser “Sainté” – spiktvåa!

8. Jong PSV – VVV-Venlo 

Kupongen avrundas i Eerste Divisie med ett intressant möte på De Herdgang. VVV-Venlo är i gott slag och med sex raka utan nederlag har gästerna klättrat upp till en sjätteplats i Eerste Divisie. Nyckelspelaren Sven Braken har missat de senaste två matcherna och är sannolikt otillgänglig även här men i 29-åringens frånvaro har Nick Venema briljerat och den formstarke anfallaren torde kunna exponera ett defensivt svajigt Jong PSV. När ettan dessutom streckas i högsta laget lockar densamma föga. X2!

Läktarens säkra: St. Etienne

St. Etienne gör allt i sin makt för att undvika ännu en nedflyttning och har förstärkt truppen med flera kvalitetsspelare. De senaste prestationerna har gett en glimt av vad vi kan förvänta oss under våren och visst ser det lovande ut. Mer av samma vara ska vara tillräckligt för att säkra tre pinnar på Stade René Gaillard. Fin spiktvåa!

Läktarens skräll: Elche

Jumbomöte i La Liga där Cádiz blir väl hårt betrodda. Arrangören är i gott slag men prestationerna i sig har inte återspeglat resultaten och det finns ingen anledning att tro att “Piraterna” kommer dominera detta möte. Håller Elche samma nivå som mot Celta Vigo senast finns alla möjligheter att bryta den negativa sviten. Rensartvåan måste få plats på kupongen!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus