Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 16/6
Datum
16/06 - 2022
Matchstart
21:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Botafogo - São Paulo
x2
2. Palmeiras - Goianiense
1x2
3. Avaí - Fortaleza
2
4. Vila Nova - Operário
1x2
5. Rosario - Godoy Cruz
x2
6. Arg. Juniors - Independiente
1
7. Platense - Gimnasia La Plata
2
8. Racing Club - Vélez Sarsfield
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 16/6 – Tips & anays

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 16 juni, 2022

Sydamerikansk boll för hela slanten. Série A och B från Brasilien samt argentinska förstaligan står på menyn i vad som mycket väl kan vara sommarens tuffaste Topp. Med hög svårighetsgrad kommer allt som oftast riklig belöning för den som lyckas pricka raden. Vägen till åttan går bland annat via skrällar i Sao Paulo och Goiania samt en riktigt skön singel i Florianópolis. Vamos!   

Spelstopp: 20:59

1. Botafogo – São Paulo 

Formlösa Botafogo. Storklubben från Rio visar fyra raka nederlag och 1-8 i målskillnad inför den tuffa hemmafajten mot São Paulo. Ynglingen Nascimento har fått stort förtroende inledningsvis men varit en aning osynlig i framkant på slutet. Samma gäller lagets målkung Erison. Gästerna har inte torskat en fotbollsmatch sedan mitten av april och ser onekligen jättebra ut. Framgången har dock sitt pris. Flera spelare har varit iväg på landslagsuppdrag i veckan och förväntas därmed inte spela. Även ett par skador hänger över klubben. Tvåan först men krysset är helt nödvändigt att måla ner tidigt.     

2. Palmeiras – Atlético Goianiense 

Kupongens största favorit skådas i Sao Paulo. Klassiska Palmeiras har sett otroligt bra ut under hela våren och inför matchen mot Atlético har de grönvita grisarna (ja, hemmalaget kallas så) 17 raka i alla tävlingar utan förlust och sex raka i ligan utan att ens släppa in mål bakåt. Värdarna saknar Kuscevic (landslagsuppdrag med Chile) och Gustavo Gómez är ett frågetecken efter sin tur med Paraguay nyligen. En av lagets i övrigt bästa spelare Raphael Veiga är därtill skadad. Gästerna har två raka vinster i bagaget varav 2-0-skalpen borta mot Fluminense häromsistens övertygar. En etta som sticker iväg mot 80 procent är given att gardera. Hela vägen över! 

3. Avaí – Fortaleza 

Fortalezas start på årets upplaga av Série A är anmärkningsvärd. Klubben slutade på en finfin fjärdeplats i fjol men efter elva omgångar i år har besökarna fått finna sig i att bottna ligan efter bara en seger. Sakta men säkert har ändå Juan Pablo Vojvodas mannar vuxit in i säsongen. Gästerna lirade skjortan av Athlético PR i förra omgången utan att få in bollen och även matchen dessförinnan mot Goiás var det ett tämligen massivt Fortaleza-tryck utan mer framgång än ett 1-1-resultat. Avaí borta är däremot klart görbart. Arrangörerna har en seger på sex nyss utförda försök och flåbusen Bruno Silva synade rött mot Botafogo senast och är därmed out. Även Raniele och Eduardo får se matchen från sidan efter sina tredje gula. Förstekeepern Douglas klev dessutom av med en känning i knät senast och är ytterst tveksam till spel. Tvåan är därför en utmärkt spik att jobba in till fin procent.

4. Vila Nova – Operário 

Ett hopp ner i seriehierarkin och därmed brasilianska Série B. Vila Nova bottnar ligan efter tolv spelade matcher och klubben har inte alls fått saker och ting att lyfta. Värdarna har på sex raka fajter i ligan inte gjort ett enda spelmål och hela gruppen har underpresterat. Operário parkerar högre upp i tabellen men kommer nyss från en 0-1-torsk mot Bahia. Spelet på resande tass har varit sviktande även om Claudinei Oliveira och hans mannar vid senaste bortamatchen lyckades vinna med klara 3-0 mot Guarani. Ettan får på tok för stort förtroende av både spelbolag och svenska folket. Helgarderingen faller därmed tidigt på plats.

5. Rosario Central – Godoy Cruz 

I Argentina är serien i sin linda. Bara två matcher har hittills spelats där Godoy Cruz kommer från en stabil skalp i och med 2-0 hemma mot Racing Club. Salomón Rodríguez var värvad för att bidra med mål framåt och uruguayanen petade in båda målen i segermötet. Rosario Central är fortsatt både seger- och mållösa. Värdarna rullade dock mycket boll mot Huracan men utan att skapa de där riktigt farliga chanserna framåt och förlorade därmed med 0-2. Hemma finns ändå viss trygghet och över fem fajter i alla tävlingar sedan april och framåt har värdarna vunnit eller kryssat på egen matta. Krysset ligger närmast. Därefter garderar vi i snabb takt med tvåan först. 

6. Argentinos Juniors – Independiente 

“Juniorerna” från La Paternal, Buenos Aires föll väldigt överraskande med 0-1 mot Sarmiento i föregående omgång. Gabriel Militos mannar skapade väldigt mycket och rullade drygt 70-30 i boll men fick ändå inte in trasan i mål. Givetvis ett misslyckande men chans till revansch direkt då Independiente bjuder upp till dans i detta derby. Sett till lagen i ska värdarna också hållas något högre. Argentinos är stabila på sin egna gräsplätt och runt 45 procent är också ettan en väldigt vettig spik.   

7. Platense – Gimnasia La Plata 

Platense har fått en superstart på ligasäsongen efter två raka triumfer. Först 2-1 hemma mot Godoy och därefter 1-0 borta mot CA Vélez Sarsfield. Starkt av klubben som vid senaste ligaspelet slutade först på 18:e plats. Vinsterna kommer dock stanna vid två. Gimnasia La Plata är ett väldigt stabilt och homogent fotbollslag. Gästerna visar inför denna dust 6-1-0 i alla tävlingar och Cristian Tarragona har varit fullkomligt lysande framåt och målar i mer eller mindre varje match. Mycket trolig tvåa.  

8. Racing Club – Vélez Sarsfield 

Vélez föll med 0-1 mot Platense häromsistens och fick därtill viktiga backen Matías De los Santos utvisad. Racing kommer också från en mindre trevlig insats i och med 0-2 i baken mot Godoy Cruz. Även arrangörerna fick en utvisning vid senaste tillfället då Tomás Chancalay fick kliva av. 23-åringen är därmed också på läktaren. Som helhet två jämna klubbar där lagens senaste matcher tickat 0-0 över 90 minuter. Med möjligt värde till höger är det därför inget snack. Vi helgarderar kvällens sista batalj. 

Läktarens säkra: Fortaleza

Kurvan pekar uppåt och Fortaleza får också en bra chans att jobba in en seger mot ett stukat Avaí. Tvåan är kupongens trevligaste spik. 

Läktarens skräll: Atlético Goianiense

Palmeiras må vara i otroligt slag men Atlético visar gott gry för tillfället och har dubbla segrar med sig till matchen i bagaget. Med en etta som rusar iväg streckmässigt är det tidigt läge att gardera.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus