Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 17/4
Datum
17/04 - 2023
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 17/4 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 17 april, 2023

Inhemsk fotboll täcker upp lejonparten av måndagens Topptips med bidrag från Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan. Premier League, Serie A och La Liga färdigställer kupongen med ett bidrag vardera. Skrälldragen att jobba in hämtas från Elland Road och Vittsjö IP där den sistnämnda sticker ut i vår mening. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Leeds – Liverpool 

Någon Champions League-biljett tycks Liverpool inte vara med och slåss om under säsongsavslutningen och det finns en överhängande risk att Jürgen Klopps adepter missar Europaspel helt och hållet nästa säsong. Gästerna kliver in till detta möte med fyra raka utan seger i ligaspelet och har däremellan även blivit utskickade ur Champions League. Upphämtningen mot Arsenal häromsistens visade med det sagt prov på den kapacitet Merseysideklubben besitter. Leeds har fått skaplig utdelning under nya tränaren Javier Gracia men kollapsade fullständigt mot Crystal Palace senast. På sin dag kan arrangören dock utmana ett Liverpool i spillror hemma på Elland Road. Strecka från höger.

2. IFK Göteborg – Malmö FF 

Det har bjudits på en hel del skrällar under de inledande omgångarna av Allsvenskan. Häckens förlust hemma mot Kalmar i lördags är det senaste exemplet och innebär att Malmö FF har möjligheten att stå ensam med nio pinnar när den tredje omgången ska sammanfattas. Sett till hur kaotiskt det har varit kring IFK Göteborg under våren tror vi oss inte bjudas på någon överraskning på Gamla Ullevi. Detta ska skåningarna lösa tämligen komfortabelt – trolig tvåa.

3. Varberg – Sirius 

Bataljen på Varberg Energi Arena är svårare att sia om. Delad ära har blivit utfallet under de inledande två omgångarna för såväl Varberg som Sirius. Solida resultat av bådadera sett till motstånd. Vi tycker med det sagt att Sirius har visat mer rent spelmässigt och att de blåsvarta hade en högre xG mot såväl Djurgården som IFK Norrköping säger en hel del. Värt att påpeka är att gästerna har plockat fyra pinnar från de senaste två besöken till denna arena. Vi tror inte att Christer Mattiassons mannar lämnar tomhänta heller denna gång. X2!

4. Jönköpings Södra – Gefle 

Nykomlingarna Gefle har inlett säsongen på bästa tänkbara vis med två raka 1-0-segrar. Gästernas defensiva förmåga går inte att ifrågasätta men framåt finns det frågetecken. Att Leo Englund kommer vara lika prominent som han var i Ettan Norra är knappast någon självklarhet och truppen i övrigt innehåller knappast några notoriska målskyttar. Löftet Antonio Yakoub är med det sagt en spelare att hålla ett extra öga på. Jönköping Södra har en högre kapacitet än vad arrangören demonstrerade i fjol. Två oavgjorda resultat har det blivit så här långt men kommer samspelet mellan Robin Book och Marko Nikolic fungera lika bra som mot Skövde AIK framöver kommer säsongens första trepoängare inom kort. Ettan inleder men heltäckningsmattan är att föredra.

5. Trelleborg – Örgryte 

Trelleborg står noterade för två raka nederlag under säsongsupptakten och förnedringen mot Öster svider extra då det rent spelmässigt var en relativt öppen tillställning. Att det finns kvalitet i truppen råder ingen tvekan om där spelare som Mohammed Saeid och Henry Offia finns att tillgå. Örgryte har å andra sidan inlett säsongen skapligt och krigade bland annat till sig ett oavgjort resultat borta mot formstarka Västerås i den föregående omgången. Göteborgarna har med det sagt mycket kvar att bevisa efter fjolårets besvikelse och ska inte vara besvikna om de löser delad ära på Stadsparksvallen. 1X!

6. Vittsjö – Häcken 

Häcken har under de senaste två upplagorna knipit andraplatsen bakom Rosengård. Johanna Rytting Kaneryd lämnade som bekant för spel hos Chelsea under pågående säsong i fjol och inför denna säsong har ytterligare en nyckelspelare lämnat i form av Pauline Hammarlund. Ett stort ansvar vilar således på Anna Anvegårds axlar att vägleda denna unga trupp. Vittsjö på resande fot är ingen enkel uppgift och här blir spelarpoolen väl högervridna i sin procentfördelning. Värdinnorna har trots allt plockat poäng i fyra raka inbördes ligamatcher. In med samtliga tecken omgående.

7. Fiorentina – Atalanta 

Fiorentina har sannerligen hittat toppformen under våren och kliver in till detta möte med en 13 matcher lång förlustfri svit varav elva segrar. Avancemang i Europa Conference League är i praktiken redan säkrat efter 4-1-viktorian i Poznan och med det i åtanke kommer detta möte knappast prioriteras bort. Vid seger skulle det trots allt endast skilja fyra pinnar mellan dessa klubbar och med tanke på hur ojämna Atalanta har varit under våren kan det gapet vara åtkomligt under säsongsavslutningen. På en rimligt streckad bräda tar vi ställning åt väst.

8. Celta Vigo – Mallorca 

Likt Fiorentina har Celta Vigo tagit sig själva i kragen under våren och ser numera ut att säkra kontraktet tämligen komfortabelt. Blott två nederlag i ligaspelet sedan november månad är imponerande. Med succéspelaren Gabri Veiga tillbaka från avstängning finns självfallet goda förutsättningar mot ett Mallorca som inte har fått spelet att stämma på resande fot. Blott en pinne har gästerna inkasserat på de senaste sju bortamatcherna. För att strö salt på såret är Jose Copete och Jaume Costa avstängda medan bland andra Daniel Rodriguez saknas på grund av skada. Ettan spikas även om densamma blir aningen hårt streckad.

Läktarens säkra: Malmö FF

Det är tydligt att allt inte står rätt till hos IFK Göteborg. Att sparka sin tränare strax före säsongen drar igång är ögonbrynshöjande och sätter såväl tränarduon Tengryd/Lundin som truppen i en otacksam sits. Två raka nederlag blir tre när giganten Malmö FF kommer på besök.

Läktarens skräll: Vittsjö

Vittsjö fick se sig besegrade av Häcken i Svenska Cupen tidigare under våren men har i övrigt varit framgångsrika i inbördes möten. Till skillnad från cupmötet ska detta möte spelas hemma på Vittsjö IP och här ska värdinnorna knappast ses utan chans. Fin rensaretta!

1. Leeds – Liverpool 1×2

2. Göteborg – Malmö 2

3. Varberg – Sirius x2

4. Jönköping – Gefle 1×2

5. Trelleborg – Örgryte 1x

6. Vittsjö – Häcken 1×2

7. Fiorentina – Atalanta 1

8. Celta Vigo – Mallorca 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus