Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 17/5
Datum
17/05 - 2021
Matchstart
18:29
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Elfsborg - Halmstad
1x2
2. Malmö - Kalmar
1x
3. Göteborg - Sirius
2
4. Varberg - Norrköping
1x2
5. Mjällby - Häcken
1x
6. Östersund - AIK
2
7. Bournem. - Brentford
2
8. Barnsley - Swansea
1x2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 17/5 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

Det nagelbitande playoff-spelet i The Championship kombinerat med sex bidrag från Allsvenskan är vad vi har att se fram emot på måndagens Topptips. Med riktigt fina kupongrensare på Borås Arena, Gamla Ullevi samt Påskbergsvallen finns goda förutsättningar för fin utdelning. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 18:29

1. Elfsborg – Halmstad

Elfsborg lyckades slutligen vinna bortamötet mot Sirius med 2-0 i vad som länge var en öppen historia. Dessförinnan tappade boråsarna poäng hemma mot Kalmar FF. Värdskapets skadeproblem har märkts av och någon förbättring har det inte blivit på den fronten. Med det sagt är Jimmy Thelins manskap erkänt svårspelade hemma på Borås Arena och mot nykomlingarna Halmstad ska de gulsvarta ha goda möjligheter. Kan HBK handskas med formstarke Marokhy Ndione samt Per Frick är mycket vunnet och i Marcus Antonsson har Magnus Haglund en potentiell matchvinnare. Med fint spelvärde åt öst kritar vi in samtliga tecken på kupongen.

2. Malmö FF – Kalmar FF

Malmö FF har inte riktigt nått upp till de skyhöga förväntningarna som blivit en norm för skåningarna. Di blåe har endast vunnit en av de senaste fyra omgångarna vilket kom i en mindre övertygande insats hemma mot Varberg. Kalmar FF har i sin tur inlett säsongen piggt och är fortsatt obesegrade efter sex spelade omgångar. Henrik Rydströms manskap har i synnerhet imponerat defensivt och med blott tre insläppta har smålänningarna varit tätast bakåt i hela ligans under säsongsupptakten. Når MFF upp till sin högstanivå har gästerna inget att säga till om, annars kan de rödvita mycket väl få med sig ett resultat. Ettan inleder men garderas snarast.

3. IFK Göteborg – Sirius

IFK Göteborg har, tillsammans med Kalmar FF, varit ligans mest kryssbenägna klubb inledningsvis där fyra av de inledande sex slutat med delad ära. Bristen på en pålitlig målskytt har varit tydlig och målproduktionen lär fortsätta vara gles fram tills efter EM-uppehållet då Marcus Berg anländer. Sirius gör det bra med ett väldigt begränsat spelarmaterial och kan Yukiya Sugita hitta tillbaka till fjolårsformen blir de blåsvarta svårspelade. Alldeles oavsett så är en tvåa som understiger 20 procent ett fynd. Vi utgår därifrån.

4. Varberg – IFK Norrköping

Bataljen på Påskbergsvallen är inte så pass ensidig som svenska folket indikerar. IFK Norrköping kan mycket väl få klara sig utan en renodlad anfallare till detta möte beroende på hur allvarlig skadan Samuel Adegbenro ådrog sig mot Degerfors är. Nigerianen, som toppar skytteligan med sex baljor, förväntas finnas med i matchtruppen men lär inleda matchen på bänken. Varberg har gjort sig förtjänta av en klart högre poängskörd då Joakim Perssons mannar visat upp en jämnhet som få allsvenska klubbar kunnat matcha. 1X prioriteras till rådande streckning.

5. Mjällby – Häcken

Det börjar bli smått tragikomiskt men Häckens segerlösa svit förlängdes till sex matcher efter att Örebro vänt ett 2-0-underläge till en 3-2-seger i matchens slutskede. Detta blir för övrigt Andreas Alms näst sista match som tränare för göteborgarna innan 47-åringen packar väskan och beger sig till danska Odense. Mjällby har efter en blytung inledning börjat få pusselbitarna att falla på plats. Offensivt finns det fortsatt en hel del frågetecken och anmärkningsvärt är att Jacob Bergström har stått för samtliga av MAIF:s tre baljor. Vi utgår från mitten.

6. Östersund – AIK

AIK stod för ännu en solid insats när de regerande mästarna Malmö FF gästade på Friends Arena i torsdags. Gnagets styrka ligger onekligen i försvaret där Alexander Milosević har återvänt till en redan ruskigt stark försvarslinje. Östersund kommer med tre raka nederlag i bagaget och att norrlänningarna får infinna sig bland bottenträsket framåt hösten ser vi som högst sannolikt. AIK är klassen bättre och torde få med sig tre pinnar från Jämtkraft Arena. Spiktvåa!

7. Bournemouth – Brentford

Vidare till England och närmare bestämt The Championship där den sista Premier League-platsen ska utdelas i detta playoff-spel. Det är två i grund och botten jämbördiga klubbar som ställs mot varandra på Vitality Stadium. Brentford har dock visat en betydligt jämnare nivå under säsongens gång och har faktiskt inte förlorat en tävlingskamp på över två månader. Noterbart är även att The Bees har vunnit båda inbördes möten tidigare under säsongen och hade full kontroll när Thomas Franks manskap begav sig till Dorset för knappt en månad sedan. Strecka från höger.

8. Barnsley – Swansea

I fjol säkrade Barnsley kontraktet med minsta möjliga marginal. The Tykes har sannerligen gjort enorma framsteg under Valerien Ismael. Inte minst har Alex Mowatt frodats under fransmannen och inlånade Daryl Dike har gjort stor succé under våren. Att The Tykes ska nå hela vägen till Premier League ställer vi oss dock tveksamma till. Swansea har mer rutin att falla tillbaka på och nådde bland annat en playoff-plats förra säsongen. Svanarna ser helt klart starkare ut nu där defensiven ser riktigt solid ut samtidigt som stjärnan André Ayew har fått nya lekkamrater i Jamal Lowe samt Conor Hourinhane. Helgardera.

Läktarens säkra: AIK

Östersund hade ruskigt svårt att skapa något nämnvärt mot Djurgården senast och det lär bli samma visa nu när AIK gästar på Jämtkraft Arena. Här ska Gnaget ordna tre pinnar relativt komfortabelt.

Läktarens skräll: Halmstad

Elfsborg har onekligen högre kunnande av de två men Jimmy Thelin saknar flera tunga pjäser och det syntes mot såväl Kalmar som Sirius. Då tackar vi inte nej till en tvåa som ser ut att landa omkring 15 procent.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus