Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 17/6
Datum
17/06 - 2021
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Danmark - Belgien
x2
2. Nederl. - Österrike
1x2
3. Colombia - Venezuela
1
4. Brasilien - Peru
1x2
5. Sverige - Slovakien
1
6. Kroatien - Tjeckien
1x2
7. England - Skottland
1x
8. Argentina - Uruguay
x
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 17/6 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

Det är ett riktigt smaskigt Topptips att jobba in med start denna torsdag. Fem matcher från Europamästerskapet och tre bataljer från Copa América står på schemat. Ett par goa skrälldrag finns likväl som en stabil svensk spik. Vi startar med Danmarks viktiga möte med Belgien på Parken. 

Spelstopp: 17:59

1. Danmark – Belgien 

Otäcka scener utspelade sig på Parken under lördagen då den danska stjärnan Christian Eriksen föll omkull livlös på planen. Som bekant mår 29-åringen, under rådande omständigheter, numera okej vilket är en seger större än vilken sportslig framgång som helst. Ett skärrat Danmark fullföljde därefter matchen och föll slutligen med 1-0 mot EM-debutanterna Finland. Orättvist måhända, på så många olika plan, men rådande förutsättningar går inte heller att blunda för. Här bör gruppettan Belgien säkra avancemang då kryss med största sannolikhet räcker. Börja från höger därmed.

2. Nederländerna – Österrike 

Nederländerna har knappast optimala förutsättningar under detta EM-mästerskapet. Virgil van Dijk är som bekant otillgänglig samtidigt som Jasper Cillessen saknas på grund av corona och Donny van de Beek fick lämna återbud strax dagar före premiäromgången. Den defensiva trygghet som den förstnämnda erbjuder saknades onekligen mot Ukraina där Oranje sånär tappade poäng. Österrike är ett jämbördigt motstånd där Frank de Boers mannar i synnerhet behöver hålla ett extra öga på RB Leipzig-duon Laimer/Sabitzer. Alla tecken. 

3. Colombia – Venezuela 

Det är ett rejält vingklippt Venezuela som kliver ut på Estadio Olimpico Pedro Ludovico i Goiania. Nationen fick precis innan Copa América-premiären ett jobbigt besked då det stod klart att mer än en handfull spelare testats positivt för covid. Bland annat nyckelspelare som Otero samt Martínez. 0-3-förlusten mot Brasilien var därmed inte mycket att göra åt. Colombia står på schemat och sett till nyss nämnd frånvaro är det knappast en mycket lättare uppgift. Colombianerna vann sin premiär med 1-0 mot Ecuador och det här blir nog någon boll till i differens. Ettan är bara banka av såvida inte vi får se en procent som tickar över 80.  

4. Brasilien – Peru 

Dags att hissa den peruanska varningsflaggan. Hemmanationen Brasilien är stor favorit att skörda ett nytt guld i tävlingen men det här är en motståndare som Neymar och company haft trubbel med tidigare. När lagen möttes i Lima för VM-kval nyligen kom de gulgröna samba-männen undan med blotta förskräckelsen efter en straff för 3-2 med bara sju ordinarie minuter kvar. Gästerna har flera spännande spelare i truppen där Cueva, Lapadula, Trauco och Tapia sticker ut. Svenska folket bombar upp ettan till skyarna. Vi blickar hela vägen över. På med stora bältet och jobba megaknall i Rio. 

5. Sverige – Slovakien 

Sverige säkrade en oerhört viktig poäng mot Spanien men visst såg det stundtals skakigt ut hos Blågult. Janne Anderssons mannar hade i synnerhet stora svårigheter att bevara bollinnehavet i den första halvleken och gav frustrerande ofta bort tillsynes enkla passningar. I den andra halvleken fick vi se ett desto tryggare svenskt landslag och individuell briljans från Alexander Isak kunde likväl resulterat i tre poäng. Mot Slovakien finns klart bättre förutsättningar och här torde vi få se ett klart offensivare Blågult. Med hjälp av individuell briljans från bland andra Marek Hamsik kan “Sokoli” störa men visst finns goda möjligheter för en svensk seger. Ettan är ett spikalternativ upp till åtminstone 55 prollar.

6. Kroatien – Tjeckien 

Kroatien imponerade inte något större på oss i premiären mot England och någon direkt forcering fick vi aldrig se från VM-finalisterna från 2018. Att Zlatko Dalić gäng är på nedgång har vi påpekat både en och två gånger sedan dess och det är inte helt otänkbart att de rödvita ryker redan i gruppspelet. Tjeckien visade hög klass i mötet mot Skottland där Patrik Schick stal rubrikerna med matchens två mål varav ett vackert långskott från mittlinjen. Tvåan är av högsta prio att få med tidigt.

7. England – Skottland 

England har för vana att inleda mästerskap svagt och någon höjdarinsats stod “The Three Lions” knappast för mot Kroatien. Tre poäng säkrades alltjämt och visst ska Gareth Southgates manskap säkra avancemang komfortabelt. Noterbart är att förstaplatsen inte är särskilt attraktiv då antingen Frankrike, Spanien eller Tyskland väntar i åttondelsfinalen vid ett sådant scenario. Något som mycket väl kan spela in redan här där krysset i synnerhet är ett någorlunda rimligt scenario. Det ska inte heller glömmas bort att Skottland ordnade delad ära senast dessa nationer möttes i VM-kvalet 2017. Strecka från vänster.

8. Argentina – Uruguay 

Målgång blir åter i Brasilien och det sydamerikanska mästerskapet. Nattkaffet ska förtäras till en riktig höjdare då Uruguay kliver in i tävlingen för möte med Argentina som premiärkryssade mot Chile. Båda nationerna matchar väldigt fina lag. Messi och company skapade drösvis med chanser mot chilenarna men det var endast ett skott utifrån som resulterade. I övrigt brände Martínez och González stora chanser på rad. Nu blir det en tuffare motståndare med ett mer kompakt försvar som står i vägen för Lionel Scalonis herrar. För att ta med sig bollen hela vägen in i nät ska en backlinje med Godín, Giménez med flera passeras. Det här kan mycket väl ticka 0-0 länge och ska vi jobba spikkryss någonstans på kupongen så är det här.   

Läktarens säkra: Colombia

Muriel och Zapata startade inte i premiären mot Ecuador. Det bör Atalanta-duon göra mot Venezuela som är rejält brandskattade inför matchen. Ettan står stadigt ensam.

Läktarens skräll: Peru

Brasilien får för stort förtroende mot Peru som i sina bästa stunder är ett gäng som absolut kan hota. Högersidan är av högsta vikt då större utdelning är i siktet. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus