Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 17/12
Datum
17/12 - 2020
Matchstart
18:59
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Aston Villa - Burnley
1
2. Sheffield U - Man United
x2
3. Roma - Torino
1x2
4. Köpenhamn - Midtjylland
1x2
5. Mechelen - Club Brügge
2
6. Erzgebirge - Karlsruhe
2
7. Servette - Sion
1
8. Figueirense - América MG
x2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 17/12 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 17 december, 2020

Premier League och Serie A får sällskap av bland annat ett danskt toppmöte på torsdagens Topptips. Ett par rimliga kupongrensare öppnar upp för en högre utdelning. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Aston Villa – Burnley 

Aston Villa gör det klart bättre än i fjol där Dean Smith i synnerhet har fått ordning på det läckande försvaret. Offensivt är det i mångt och mycket stjärnan Jack Grealish som styr i trådarna även om det självfallet underlättar att 25-åringen har fått en lekkamrat i Ollie Watkins. Burnley har börjat samla ihop välbehövliga poäng men prestationerna lämnar alltjämt mycket att önska. Blott sex mål har producerats efter elva spelade matcher och här får Sean Dyches manskap det tufft. Ettan står sig fint på egna ben.

2. Sheffield United – Manchester United

Sheffield United är helt under isen och ynka en pinne har plockats från de inledande tolv omgångarna. Chris Wilder är onekligen hårt pressad till att få med sig ett resultat här och med den undermåliga offensiv som visats upp kommer The Blades behöva förlita sig på sitt försvarsspel. Inte helt orimligt att ett lågt sittande värdskap kan bli bekymmersamt för “The Red Devils” även om tvåan får ses som högst trolig. Manchester United har trots allt vunnit samtliga fem matcher på resande fot och med såväl Martial som Cavani tillbaka i träning finns det gott om offensiva alternativ. Tvåan är given men håll ett öga på procentfördelningen där krysset är garderingsalternativet.

3. Roma – Torino 

Torino har haft en tung inledning på säsongen där ett läckande försvar har satt käppar i hjulet för Turinklubben. Kan Marco Giampaolo täta till bakåt kommer gästerna dock klättra i tabellen i rask takt där stjärnan Andrea Belotti är i strålande form. Den 26-årige målsprutan kan mycket väl ställa till det för Roma och här underskattas Il Toro av spelarpoolen. Senaste inbördes på Stadio Olimpico slutade med en 2-0-viktoria för Torino där ovan nämnda Belotti noterades för båda målen. Värdskapet får dessutom klara sig utan viktiga pjäser som Mancini, Cristante och Zaniolo till detta möte. Ettan ska alltjämt ses som trolig men till rådande streckning följer samtliga tecken med.

4. FC Köpenhamn – Midtjylland 

De två danska giganterna drabbar samman på MCH Arena. Åttondelsfinal i Landspokal Cup är det som gäller och likt i fjol är det Midtjylland som har presterat bäst. En del frågetecken har dock funnits kring spelet på resande fot där defensiven varit ovanligt svag. FC Köpenhamn har inte visat sig från sin bästa sida denna säsong vilket resulterade i att Solbakken fick avgå för drygt en månad sedan. Därefter har det sett klart bättre ut där Jess Thorup har vunnit tre av de inledande fyra matcherna som tränare för FCK. Ovisst är bara förnamnet och vi tar inga chanser, samtliga tecken synas.

5. Mechelen – Club Brügge 

Botten mot toppen är det som gäller på AFAS-stadion Achter de Kazerne. Mechelen stod för en imponerande insats när lagen möttes på Jan Breydel Stadion tidigare under säsongen i vad som slutade med delad ära. Till detta möte kommer Club Brügge dock med strålande form och klev upp som serieledare efter söndagens 2-0-viktoria mot Antwerp. Rutinerade Ruud Vormer saknas visserligen men med den formstarke duon Hans Vanaken och Krepin Diatta är tvåan trolig. Vi inleder därifrån och plockar fram garderingspennan på större system.

6. Erzgebirge Aue – Karlsruhe 

Ett möte mellan tabellgrannar tar vid på Sparkassen-Erzgebirgsstadion. Karlsruhe är det lag som har imponerat mest på senare tid där gästerna har vunnit fyra av de senaste fem. Defensivt har gästerna sett betydligt tryggare ut än under säsongsupptakten och på topp finns en formstark Philipp Hofmann. Erzgebirge Aue övertygade inte mot nästjumbon St. Pauli senast och tappade en 2-0-ledning till 2-2 under matchens slutskede. Fint spelvärde på tvåan och då kan den mycket väl lämnas allena.

7. Servette – Sion 

Sion hade det tufft redan i fjol men säkrade då kontraktet med minsta möjliga marginal. Någon förtroendeingivande inledning har gästerna inte heller haft och en nedflyttning får ses som trolig i dagsläget. Servette har i sin tur hittat formen efter en tung inledning där rutinerade Gael Clichys intåg har gett en positiv effekt. Klasskillnaden lagen emellan ska föra värdskapet till en trygg viktoria. Bergetta!

8. Figueirense – América MG 

Det luktar målsnålt på Estádio Orlando Scarpelli. Figueirense har hittat välbehövlig form där det sett klart bättre ut defensivt. Nollan har hållits intakt i fyra av de senaste fem där de senaste tre bataljerna slutat med seger. Tvåan América MG har i sin tur visat upp ett strålande försvar säsongen igenom vilket är en stor anledning till att gästerna befinner sig på en andraplats. Blott 18 mål har släppts in efter 28 spelade omgångar. X2 prioriteras.

Omgångens säkra: Servette

Servette har högre kapacitet och baserat på hur bleka Sion har varit har vi svårt att se gästerna kunna utmana här. Att ettan i dagsläget understreckas gör valet än mer självklart.

Omgångens skräll: Torino

Torino har haft en blytung höstsäsong där defensiven måste förbättras avsevärt. Potentialen finns onekligen där och med en formstark Andrea Belotti ska gästerna absolut kunna överraska.

1. Aston Villa – Burnley 1

2. Sheffield U – Man United x2

3. Roma – Torino 1×2

4. Köpenhamn – Midtjylland 1×2

5. Mechelen – Club Brügge 2

6. Erzgebirge – Karlsruhe 2

7. Servette – Sion 1

8. Figueirense – América MG x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus