Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 18/6
Datum
18/06 - 2021
Matchstart
15:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Sverige - Slovakien
1
2. Kroatien - Tjeckien
1x2
3. England - Skottland
1x2
4. Chile - Bolivia
1x2
5. Argentina - Uruguay
x
6. Ungern - Frankrike
2
7. Portugal - Tyskland
1x
8. Spanien - Polen
1x
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 18/6 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 18 juni, 2021

Åtta landslagsmatcher med EM och Copa América i fokus. Här hittas allt från Jannes blågula grabbar till tjecker och bolivianer. I kampen om åtta rätt och bättre utdelning finns både visa skrällar och mysiga spikförslag. Till råga på allt så har Svenska Spel knappast snålat med extraflisen. 500 000 kronor är adderat utöver omsättningen vilket gör fredagens bong än mer spelvärd. Nu drar vi på oss blåstället och sätter fart.  

Spelstopp: 14:59

1. Sverige – Slovakien 

Sverige säkrade en oerhört viktig poäng mot Spanien men visst såg det stundtals skakigt ut hos Blågult. Janne Anderssons mannar hade i synnerhet stora svårigheter att bevara bollinnehavet i den första halvleken och gav frustrerande ofta bort tillsynes enkla passningar. I den andra halvleken fick vi se ett desto tryggare svenskt landslag och individuell briljans från Alexander Isak kunde likväl resulterat i tre poäng. Mot Slovakien finns klart bättre förutsättningar och här torde vi få se ett klart offensivare Blågult. Med hjälp av individuell briljans från bland andra Marek Hamsik kan “Sokoli” störa men visst finns goda möjligheter för en svensk seger. Ettan är ett spikalternativ upp till åtminstone 55 prollar.

2. Kroatien – Tjeckien 

Kroatien imponerade inte något större på oss i premiären mot England och någon direkt forcering fick vi aldrig se från VM-finalisterna från 2018. Att Zlatko Dalić gäng är på nedgång har vi påpekat både en och två gånger sedan dess och det är inte helt otänkbart att de rödvita ryker redan i gruppspelet. Tjeckien visade hög klass i mötet mot Skottland där Patrik Schick stal rubrikerna med matchens två mål varav ett vackert långskott från mittlinjen. Tvåan är av högsta prio att få med tidigt.

3. England – Skottland 

England har för vana att inleda mästerskap svagt och någon höjdarinsats stod “The Three Lions” knappast för mot Kroatien. Tre poäng säkrades alltjämt och visst ska Gareth Southgates manskap säkra avancemang komfortabelt. Noterbart är att förstaplatsen inte är särskilt attraktiv då antingen Frankrike, Spanien eller Tyskland väntar i åttondelsfinalen vid ett sådant scenario. Något som mycket väl kan spela in redan här där krysset i synnerhet är ett någorlunda rimligt scenario. Det ska inte heller glömmas bort att Skottland ordnade delad ära senast dessa nationer möttes i VM-kvalet 2017. Ettan trolig, men med lysande värde österut är det inte fel att i tidigt skede kladda ner helgarderingen i London.

4. Chile – Bolivia 

Chile stod upp väl mot Argentina och jobbade till sig ett fint 1-1-resultat i sin premiärmatch av Copa América. Med detta sagt var det ändå en rätt tydlig dominans från Messis gäng. Chile är inte riktigt på samma nivå som nationen tidigare varit. Bolivia vinner mer eller mindre aldrig några matcher utanför La Paz men sanningen är den att nationen gjorde en rätt bra insats mot Paraguay, trots 1-3 i baken och med lite flyt kommer även bolivianerna få fira framgång i denna typ av mästerskap. När vi snackar om skrälldrag och större utdelning, då är det exakt en sådan här tvåa på neutral matta i Brasilien vi vill jobba in! 

5. Argentina – Uruguay 

Nattkaffet mot lördag ska förtäras till en riktig höjdare då Uruguay kliver in i tävlingen för möte med Argentina som premiärkryssade mot Chile. Båda nationerna matchar väldigt fina lag. Messi och company skapade drösvis med chanser mot chilenarna men det var endast ett skott utifrån som resulterade. I övrigt brände Martínez och González stora chanser på rad. Nu blir det en tuffare motståndare med ett mer kompakt försvar som står i vägen för Lionel Scalonis herrar. För att ta med sig bollen hela vägen in i nät ska en backlinje med Godín, Giménez med flera passeras. Det här kan mycket väl ticka 0-0 länge och ska vi jobba spikkryss någonstans på kupongen så är det här.   

6. Ungern – Frankrike 

Ungern drog sannerligen nitlotten då de hamnade i “dödens grupp” tillhörande Frankrike, Portugal samt Tyskland. I premiärmötet mot Portugal föll Magyarok med 0-3 och här gäller det återigen att hålla siffrorna nere i den mån det går. Les Bleus har som bekant en ruskigt stark trupp och inledde mästerskapet med en solid 1-0-viktoria. Med lite medvind kunde Kylian Mbappé mycket väl utökat vid ett par tillfällen och räkna med att det franska stjärnskottet kommer få gott om målchanser här, liksom övriga fransoser. Tvåan spikas trots hård streckning.

7. Portugal – Tyskland 

Tyskland håller inte samma standard som vi har vant oss vid under 2000-talet men visst besitter Die Mannschaft alltjämt en väldigt hög nivå. Joachim Löws mannar stod upp väl mot de regerande världsmästarna Frankrike och torde göra så även här. Portugal har, på pappret, det bättre laget där Cristiano Ronaldo numera kan räkna med högklassig leverans från spelare som Bernardo Silva och Bruno Fernandes. Två mål noterades Ronaldo för senast och 36-åringen ska självfallet ses som en potentiell matchvinnare även här. 1X faller oss i smaken på Allianz Arena.

8. Spanien – Polen 

Spanien fullständigt dominerade matchbilden mot Sverige men än en gång blev det tydligt att det finns brister offensivt. Smått överraskande fick Villarreal-stjärnan Gerard Moreno inte chansen från start då men det “misstaget” tror vi inte att Luis Enrique gör igen. Polen är i sin tur hårt pressade efter att ha lämnat poänglösa från mötet mot Slovakien. Grzegorz Krychowiak tilldelades två ostskivor i det mötet och är således avstängd här. Med Robert Lewandowski i spetsen går det aldrig att räkna ut polackerna helt och hållet men visst kommer de rödvita bli hårt pressade här. Utgå från väst.

Läktarens säkra: Frankrike

Fördelen att spela på hemmaplan är det enda som talar för en ungersk skräll på Puskás Aréna. Frankrike har ett betydligt högre kunnande och kommer sätta ordentligt med press. Vi har svårt att se Ungern stå emot.

Läktarens skräll: Bolivia

Saavedra och Bejerano ställde till visst bekymmer mot Paraguay och duon kan mycket väl ställa till med mer trubbel. Denna gång då det ska stångas mot Chile. Mycket spännande drag.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus